Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:38
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - ЗАПИСВАНЕ НА ПЛАТЕНА КОНСУЛТАЦИЯ » ПОЛЕЗНО » Пет признака, по които може да се разпознае психологът-менте
Пет признака, по които може да се разпознае психологът-менте
BoyanovaДата: Събота, 18.05.2013, 09:47 | Сообщение # 1
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Ето няколко признака, по които може да бъдат разпознати хора, представящи се за психолози, без реално да са такива:

1. При поискване на диплома за завършено висше образование като психолог, се оказва, че не може да Ви се предостави да погледнете такава.  Това е първият сериозен сигнал, че човекът срещу Вас не е това, за което Ви се представя.

2. В България в момента има много самозванци, които незаслужено се кичат с титлата "психоаналитик". За психоаналитично обучение се признава само това от институти или асоциации, членове на Международната Психоаналитична Асоциация, създадена от Фройд. За да стане България член на тази Асоциация, в нея трябва да има поне 20 психоаналитици. Все още няма толкова. Българските университети преподават  психоанализа като отделна дисциплина, но това не дава право на никой, който я е учил да се себе-обяви за психоаналитик. При съмнения- изисквайте диплома от чужбина и я проверете.

3. Избраният от Вас психолог започва да Ви предписва лекарства, капки и прочие препарати. Ако Ви се случи такова нещо, то в никакъв случай не приемайте да пиете предписаното, без значение какви слухове за полезността на "илачите" се носят. По закон психолозите нямат право да предписват лекарства. Попаднали сте на мошеник, който си прави лоша шега с Вашето здраве.

4. Ако психологът започне да обяснява как е овладял било рейки, било астрология, било разни магии, било чудеса и ще ги прилага активно при работата си с Вас, то сменете го. Такова обяснение е абсолютно непрофесионално. Психологът не е Хари Потър и посещението при психолог не може по никакъв начин да се равни на размахване на магическа пръчка.

5. Ако психологът Ви започне да дава големи обещания за чудеса в нереално кратки срокове, това също е повод да се замислите и особено, ако случаят Ви е тежък.

Автор: Л. Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - ЗАПИСВАНЕ НА ПЛАТЕНА КОНСУЛТАЦИЯ » ПОЛЕЗНО » Пет признака, по които може да се разпознае психологът-менте
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017