Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:17
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Еднополова любов- безплатна консултация » Ревност (Как да се справя с нея?)
Ревност
Просто_азДата: Събота, 14.06.2014, 08:55 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Здравейте,аз съм момиче на 25г.С приятелката ми(9г. по-голяма от мен)сме заедно вече повече от 3 години.За този период преживяхме две раздели.Не смятам да допускам трета.Проблемът е,че аз съм много ревнива,ама много.Всеки допир до нея от друга,всеки поглед направо ме влудяват!Когато говори по телефона и не ми казва с кого полудявам...Всеки път когато приятелка коментира и побликува в профила и побеснявам от ревност  се започва - разпитвания,остър тон,караници...а и тя е много твърд характер и не търпи тези изблици на ревност от моя страна.Знам,осъзнавам,че прекалената ревност не е хубава и така я задушавам.Осъзнавам и,че страхувайки се да не я изгубя,да не ме остави и проявявайки тази ревност мога само да я отблъсна и рискувам наистина да ме остави и да я изгубя,но не мога да преодолея това чувство...Затова ви моля отчаено за помощ...Моля ви дайте ми съвет какво да направя,за да преодолея тази силна ревност?Не мога без нея,ако я изгубя и ме напусне ще умра! Моля ви пишете ми как да се справя?Няма да преживея още една раздяла...
 
mariya_koevaДата: Събота, 14.06.2014, 11:56 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте!

Може би е хубаво да обърнете нещата. Запитайте се: "Ако аз съм написала нещо във Facebook на приятелка, без каквито и да били намерения, и човекът до мен ми вдигне скандал защо съм го направила, как ще се почувствам?" Ясно е, че ревността е голям препъни камък в любовта, но се опитайте да подходите по-рационално към ситуацията. Всеки има приятели, с които общува и се среща. Това, че в даден етап от живота си се обвързваме, не значи, че всеки трябва да прекрати приятелските си взаимоотношения с останалите и да разговаря само с човека до себе си. Това не само, че не е полезно, а и е наистина задушаващо! От Ваша страна се усеща нещо такова като "искам я само за мен, не искам да общува с никой друг, защото този някой друг може да ми я "открадне" и ще се разделим". Ако Вашата приятелка наистина Ви обича, отсега Ви казвам, че нямате повод да се притеснявате. Плюс това ще е хубаво да поработите върху самочувствието си. Ревността често е проява на действие от страна на по-несигурни хора в себе си. Замислете се върху това! Бъдете по-самостоятелна, срещайте се и вие с приятели, разхождайте се повече навън, наслаждавайте се на любовта! Никой не е казал, че ще има трета раздяла, но се опитайте да подходите по-философски върху нещата, а не да виждате в лицето и на най-случайния човек, който погледне Вашата приятелка, заплаха. Все пак очите са ни създадени, за да виждаме заобикалящия ни свят, нали така?

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Просто_азДата: Събота, 14.06.2014, 12:20 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 5
Статус: Офлайн
Благодаря много!Имах нужда от тези думи...
 
AneLiqДата: Неделя, 04.09.2016, 17:54 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
Дай й малко свобода, не я ревнувай толкова smile
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Еднополова любов- безплатна консултация » Ревност (Как да се справя с нея?)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017