Добре дошъл Гост | RSS
Неделя
24.09.2017, 15:46
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Еднополова любов- безплатна консултация » Сексуално насилие
Сексуално насилие
IvoAndreevДата: Петък, 26.08.2011, 09:34 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте,
не знам дали публикувам на правилното място, ако не е така, моля да бъда извинен. Търся някаква, дори и минимална консултация онлайн. Не знам дали помощта, от която се нуждая е психологична, , психиатрична, психотерапевтична... Става въпрос за преодоляване на сексуално насилие, което макар и приключило преди повече от 4 години понякога мисля, че все още ми се отразява. За информация, аз съм момче на 22. И съм гей, ако това има някакво значение. Човека, който ме насилваше, е добър приятел на баща ми. Това се случваше в период от около 5 години, откакто бях на 12 до 17 годишен. Въпросът е, че понякога изпитвам голямо желание да пспоедля с някого, да чуя каквото и да било изказване по темата, но не мога да говоря за това наживо. СПоделил съм го единствено с моя партньор, но тъй като и с него имаме проблеми по темата с агресията, понякога ми се иска да мога да говоря за това и с някой друг, с него като че ли продължавам да премълчавам много неща. Не бих отишъл на реален психолог или терапевт, просто не мога да си представям да говоря за това с човек, който стои от плът и кръв насреща ми. Мисля си, че онлайн ще ми е по-лесно. Може би не толкова ми се говори за случилото се, а за това как ми влияе и досега, за състоянията, в които изпадам понякога и може ли да им се повлияе.
Ако съм попаднал на правилното място, благодаря предварително за какъвто и да било отговор. Ако постът ми е неподходящ, отново много се извинявам.
 
freya4Дата: Събота, 27.08.2011, 19:31 | Сообщение # 2
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравей.

Quote (IvoAndreev)
Не знам дали помощта, от която се нуждая е психологична, , психиатрична, психотерапевтична...


Психологична.

Quote (IvoAndreev)
Търся някаква, дори и минимална консултация онлайн.


Ако желаеш , ще се уговорим на мейл. Ще помогна , с каквото мога.
 
madman86Дата: Петък, 27.01.2012, 11:09 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Истината, е че не може да се отговори еднозначно на въпроса ти дали имаш нужда от психо терапевт или от психолог. Мисля, че си в трудния период на крачката към промяната, която е най-трудната. Ако избереш психотерапевт трябва да си готов да преминеш през цялата болка отново, което не е решение, което можеш да вземеш на мига. Другата ти опция е да влезеш в така да се каже партньорски отношения, които са предимно чисто човешки с психолог-консултант и да отреагираш болката и страха си. Има и един немаловажен елемент без да ме разбираш погрешно, но откога е отключена хомосексуалността ти?
 
survivorsДата: Петък, 02.03.2012, 16:26 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравей IvoAndreev, аз съм минала по този път преди 17 години, бях много малка - на 12 годишна възраст, когато трима чичковци ме изнасилиха и то доста болезнено, брутално и кърваво ... беше истински кошмар. Дълги години обвинявах всички около себе си и станах много агресивна към мъжкото съсловие, израснах като жена на която никога не и е липсвало мъжко внимание, но всички мъже около мен страдаха заради тази случка, точно защото не потърсих помощ а реших, че мога да се справя сама ... откривах слабите места на момчетата с които съм била и ги наранявах жестоко, защото мислех че така болката ще отшуми ... не се получи ...

Поведенчески симптоми при сексуално насилие са прикрити лични мисли и емоции, реакции и действия към околната среда. Към тях се включват: агресията, криминалното поведение, объркването, страхът, враждебността, неуместното сексуално поведение (поведение а не ориентация, не ме разбирай погрешно), дезадаптация и други.

Много години се лутах в този лабиринт без някакъв реален резултат докато не открих човек с който мога да споделя всичко, до най-малката подробност, който не се опитва да ме анализира или да ми поставя етикети, просто говорехме и говорехме (най-вече аз) докато му разказах всичко до най-малката подробност, освободих се от това бреме, осъзнах че вината за случилото се не е моя, нито на хората около мен и продължих напред освободена от натрупаната болка и озлобление.
Помощта от която имаш нужда е чисто психологична, просто трябва да излееш някъде всичката натрупана болка, за да можеш да я загърбиш и да изградиш живота си на здрава основа. Моят "психолог" не беше квалифициран доктор, но определено ме върна към пълноценния живот, сега съм щастлива майка на две прекрасни малки момченца и за разлика от много други хора се радвам на живота такъв какъвто съм си го изградила.
Желая ти всичко най-хубаво, ако искаш да поговорим или да ме питаш нещо - каквото и да е пиши ми на ЛС.


Съобщението е редактирано от survivors - Петък, 02.03.2012, 16:48
 
AneLiqДата: Неделя, 04.09.2016, 17:55 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 4
Статус: Офлайн
Дано всичко да се е оправило... sad
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Еднополова любов- безплатна консултация » Сексуално насилие
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017