Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:15
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Насилието- безплатна консултация » сексуално насилие
сексуално насилие
веси74Дата: Понеделник, 30.07.2012, 10:10 | Сообщение # 1
Група: Removed

Не знам дали тук е мястото, на което мога да получа помощ, но вярвам, че след като прочетете написаното от мен ще ме разберете.
Преди известно време в къщи дойдоха да живеят моята сестра, мъжът й и тяхното момиче, което е на 12 години /връстница на моята дъщеря/. В къщи стана по-тясно, но затова пък всички си мислехме, че поне децата ни ще са доволни от случващото се. Съвсем скоро аз и моята дъщеря разбрахме, че това няма как да се случи. Бащата на моята племеница прояви странно държание. Затваряще детето в стаята му и не я пускаше да излиза, освен за да се нахрани, ако разбира се той прецени, че детето трябва да яде. Всички се учудихме на това му държание, но нямаше какво да кажем, все пак това е баща й. Преди няколко седмици стана нещо странно, забелязах, че той се къпе заедно с детето си. Не мога да го приема за нормално. Опитах се да поговоря със сестра ми, но тя ме "отряза" с думите: "...те са много близки, няма проблем". След няколко дни съседката ми каза, че е видял нещо, от което са й настръхнали косите - видяла детето да седи в скута на баща си, а той да я целува по шията и врата съвсем не като баща. Аз определено станах по-мнителна и наблюдавах, но нищо не можех да разбера, защото той и до сега не пуска детето нито да играе с другите деца, нито да говори с баба си и дядо си, с които живее в една къща. Едва вчера племеницата ми дойде при мен с думите "Лельо, нали мога за всичко да те питам?" аз естествено отговорих, че може. Попитах я защо не споделя с майка си, а тя каза, че не може защото майка й винага мрънкала. И така детето започна да ме разпитва за наркотици, вредата от тях и т.н. бях много учудена, та тя е само на 12 години. След като споделих със сестра ми за тези неща тя каза ,че дъщеря й е казала, че ще посегне към алкохола или наркотиците и не може повече да издържа. Страх ме е от това, че може да се случва нещо с това дете, моля помогнете ми, как да разбера??? И как да му помогна, а то очевидно има нужда от помощ. Попитах сестра ми направо дали допуска детето да е малтретирано сексуално от баща си, а тя категорично отрече, но виждам, че нещо се случва с това дете, нещо просто не е наред.
 
BoyanovaДата: Понеделник, 30.07.2012, 19:16 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте веси74,

Сексуалното насилие над дете е престъпление, дори да е само блудство. Трябва да се обърнете към отдела за закрила на детето- Държавна агенция за закрила на детето и към полицията, а също можете да се възползвате от програмите на организациите, борещи се с насилието. Ще Ви дам контакти.

Контакти

Държавна агенция за закрила на детето
Тел. + 359 2 933 90 50
Факс + 359 2 980 24 15
Email: sacp@sacp.government.bg

Горещи линии за помощ и подкрепа на деца и юноши

Национална телефонна линия за деца 116 111
София град – община Триадица (02) 958-50-00
Благоевград - (073) 177
Денонощна гореща телефонна линия за жени, юноши и деца, преживели насилие - (02) 981-76-86

Български червен кръст телефони на доверието:

София -(02) 963-24-44
Пловдив - (032) 61-51
Русе -(082) 23-60-00
Ямбол -(046) 32-904

Национално централно бюро – Интерпол
Тел. + 359 2 982 43 51

Полиция- 166

Регионална линия за деца и юноши – Благоевград
Тел. + 359 73/ 88 51 55

Гореща линия за помощ и подкрепа на деца – Община Триадица
Тел. + 359 2 958 50 00

Гореща телефонна линия за пострадали от насилие - Фондация "Асоциация Анимус"
Тел. + 359 2 982 76 86

Съветвам Ви да се обърнете и към специалистите от организация "Без Насиле", които също могат да Ви бъдат полезни и с юридически съвети:

Сайт на "Без насилие": http://nasilie.eu/?p=2326
Екипът на сайта "Без насилие" дава безплатни онлайн консултации (до 5 на брой) за хора в ситуация на домашно насилие или преживели такова от цялата страна и за българи извън страната на скайп: bez_nasilie.
Онлайн консултанти на "Без насилие" са:

адв. Милена Миткова -консултиране и помощ на пострадали от насилие, която би могла да Ви насочи със съвети от юридическа гл.т.

Мая Михайлова -клиничен и консултативен психолог

Онлайн консулатации на skype: bez_nasilie

Можете да им пишете и на e-mail: maia@nasilie.eu , maiskimm2@gmail.com
 
luky1978Дата: Петък, 01.08.2014, 01:16 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте,пише една разтревожена майка на две деца-дъщеря ми е на почти 4г. и синът ми на 7г.Често ходим на село при свекърва ми,която гледа племенницата ни на 11г.,за да поиграят децата.Майката на това дете работи в  чужбина и преди дни се върна.Случат е следният-един ден както си играят в другата стая трите деца каката решава да подтикне моите деца да се съблекат голи и след това да се пипат едно друго по половите органи,по гърдите и по дупетата и так всеки на всеки да направи.След като приключват решава да се завие на едното легло с 4г. ми дъщеря и под завивките да продъли да я пипа по  дупето и както  ми каза тя-по чочито.Накрая е предупредила да не казват на никого за това.Но по някакъв нелеп начин аз разбирам,че нещо става и  започвам да питам,при което  каката извиква дъщеря ми  в кухнята и й  се озъбва -ти да не си  проста да казваш на майка си.Аз чувам това и започвам по-настоятелно да питам какво става и какво не трябва да ми се казва.Племенницата ни ме лъже през цялото време,синът ми  мълчи и не иска да каже нищо.Прибираме се в стаята която спим и разбира се успявам да си  убедя децата,че на мама всичко се казва и научавам отвратителната истина описана по-горе.На сутринта ги събирам тримата,за да разбера и от нея нещо,но тя започна да лъже ,да казва че не било така и т.н.Потвърди какво са правили,но малките били искали да играят на мръсни  игри /защото тя е предложила/ и тя им разяснила как се играе.Когато се върна майка й от  чужбина предложих лично да й разкаже какво е правила с братовчедите си и в какво ги е въвлякла.Тя се разрева неутешимо,майка й не разбра точно каква е ситуацията и отсече,че това са  детски неща и от любопитство било.Обвиниха ме,че вдигам много  шум за нищо и не трябвало да се притеснявам за това,нямало да се повтори.Нито я накарах да осъзнае сериозността на това което е направила,нито да се извини.Въздействаха и върху мъжът ми и той твърди,че не трябвало да се сърдя и да търся каквото и да е- едва ли не да го забравя.Искам  да защитя децата си,какво да правя.Свекървата ще  го направи на въпрос,когато откажа да отида на село да види внуците си,но аз нямам желание да ходя  там,защото защитава едното което е виновно и не искам  моите деца да са в какъвто и да е контакт с кака си.Помогнете ми със съвет.
 
mariya_koevaДата: Петък, 01.08.2014, 11:45 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, luky1978!

Единственият начин, по който ще предотвратите това да се случва отново, е, като децата Ви не осъществяват никакъв контакт с момичето. Няма значение защо го прави и какво я кара да го прави - важното е, че е недопустимо и не трябва да се повтаря. Жалко, че мъжът Ви не е обърнал като че ли достатъчно внимание на случая, затова ще е необходимо да поговорите с него на четири очи в момент, когато е спокоен и неангажиран с нищо. Нека и той поеме отговорност за ситуацията и да защити собствените си деца. Когато усетите подкрепа от негова страна, ще Ви е по-лесно да се опълчите срещу свекърва си и даже да й кажете, че повече в онази къща няма да стъпите. Може би не искате да създавате конфликт в семейството, но замислете се - щом на свекърва Ви не й пука какво наистина се случва с децата, защо пък на Вас трябва да Ви пука какво би казала тя? Недейте да влизате в контекст на "Какво ще кажат хората?", а защитавайте децата си.

Ако желаете, пишете ми отново.

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
luky1978Дата: Петък, 01.08.2014, 12:41 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
mariya_koeva, благодаря за бързия отговор.Аз искам точно това-да защитя децата си и нямам никакво желание да имат контакт с тези роднини,но ще е много трудно.Имам ли основание да потърся помощ от полиция или Закрила на детето?Защото съм сигурна,че ще бъда притисната  и заставена да се виждам с тях и по-точно децата ми  да се виждат с тях.
 
mariya_koevaДата: Петък, 01.08.2014, 13:50 | Сообщение # 6
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Мисля, че имате основание. Компетентна информация ще получите, ако се свържете директно с полицията или Закрила на детето.

www.mariyakoeva.weebly.com
 
luky1978Дата: Петък, 01.08.2014, 13:53 | Сообщение # 7
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
благодаря,дано не се стига до  там,но съм готова на всичко за децата си.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Насилието- безплатна консултация » сексуално насилие
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017