Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 10:01
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Насилието- безплатна консултация » Агресията- от интернет до реалността.
Агресията- от интернет до реалността.
BoyanovaДата: Понеделник, 19.07.2010, 10:05 | Сообщение # 1
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Всички, които ползват интернет, не рядко се натъкват на непредизвикани от нищо неконтролируеми изблици на словесна агресия в мненията на някои хора. Опонентът бива превръщан буквално в кошче за душевни отпадъци, получавайки отговор, в който често няма логика, няма правописни норми, няма нищо друго освен огромното и реализирано желание да се псува както дойде, да се обиди и засегне отстрещната страна. И всичко това, само защото е прочетено мнение, което съдържа някаква различна гледна точка.

Задавали ли сте си въпроса дали хората, които реагират на чуждите мнения с такава огромна непоносимост по разните форуми, блогове и сайтове, си позволяват същото поведение и в реалността, когато разговарят с околните? Ето няколко мои предположения:

Човекът с маската

Може би много малка част от ежещите се пред монитора са толкова смели и когато виждат пред себе си друг човек. Навярно това са хора, които са сковани в реалността от спазването на нормите на поведение до степен, че не могат да намерят начин да изкажат личното си мнение и останалите да ги разберат, та затова, попадайки в интернет, където има известно усещане за анонимност, цялата струпана агресия от невъзможността им да говорят и да бъдат чути и разбрани в реалния им живот, избива в нелицеприятно поведение.

Подтисникът

Дали не са хора, които се плашат всъщност от различността и независимостта на околните и не могат да приемат чуждото мнение, защото са свикнали да се налагат на всяка цена над другите в реалния си живот и чуждата гледна точка, публикувана в интернет пространството, я възприемат като отказ на отсрещната страна да приеме налагането им, като тогава се открива истинското им лице?

Вие какво мислите по въпроса- какви са в реалността хората, които в нета избухват, когато видят чуждо мнение?

Автор: Л. Боянова

 
slance20Дата: Четвъртък, 22.07.2010, 22:28 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 559
Статус: Офлайн
Вероятно са си такива и наживо. Друг е въпросът, че анонимността обикновено прави хората много по-освободени и... "смели" tongue Хм, звучи ми интересно теорията, човек, който в реалния си живот е смирен и приветлив, но всъщност трупа негативна енергия, да я изразходва в нета, защото не успява да го направи поради една или друга причина наживо. Сигурно не е невъзможно да съществуват и такива хора, но според мен човек, колкото и да се преструва в една от двете не/реалности, в своята същност си остава такъв, какъвто е. smile

www.slance20.ovo.bg
 
BoyanovaДата: Събота, 24.07.2010, 12:23 | Сообщение # 3
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
В един много известен форум съм имала възможността да наблюдавам изблици на агресия (от модераторска позиция).

Имаше случаи на хора, които агресивното си поведение го съчетаваха с регистрирани множество никове. Опитваха се на всеки ник да дават различна житейска история какво стои зад него (и като пол включително, така че гледам да ползвам ср.р. спрямо такива неща).

Най-отчайващата тема, която съм виждала в модераторската си практика от онзи форум, представляваше точеща се куп листа тема, в която от различни никове едно и също същество си пишеше само на себе си. Въпросното нещо е крайно агресивно. По преброяване на един модератор, на който му отнеха модераторските права заради откритието му (с обяснения, че не ставал за модератор, а "не ставаше", защото почна да банва тези никове), нещото имаше над 15 ника с едно и също IP.

От там и допускането ми, че в реалността ще иде реч за маска на кротко същество, показвана на околните, а в същността си нещото ще има стаена агресия, която си е намерило да изкарва по форуми.

Не е единствен случай на множество никове с обявена различна история, собственост на едно лице. Във форумите, които са известни и изглеждат като да се пише много в тях, е масово срещано едно лице да има два-три ника (някои и повече), през които се пише. Опитвам се да осмисля що за явление е това от псих. гл.т.

 
slance20Дата: Понеделник, 26.07.2010, 18:48 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 559
Статус: Офлайн
Шизофрения??? smile Шегувам се разбира се... wink

www.slance20.ovo.bg
 
liaДата: Петък, 06.08.2010, 15:46 | Сообщение # 5
Посетител
Група: Потребители
Съобщения: 59
Статус: Офлайн
smile Това за мен е непосилно изкуство, питам се как може да се помнят и отварят толкова никове и да не си това, което си
wacko , но е факт. Подобно поведение ми прилича на избиване на комплекси.
 
FIREДата: Петък, 06.08.2010, 16:24 | Сообщение # 6
Редовен посетител
Група: Потребители
Съобщения: 155
Статус: Офлайн
Какво е шизофрения?
 
slance20Дата: Петък, 06.08.2010, 18:58 | Сообщение # 7
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 559
Статус: Офлайн
Попитай чичко гугъл, FIRE smile
Между другото това е сериозно заболяване, но по-горе проявих нещо като черен хумор tongue Идеята ми беше за раздвояването на личността...


www.slance20.ovo.bg
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Насилието- безплатна консултация » Агресията- от интернет до реалността.
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017