Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:04
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Съпругът ми е алкохолик! (Не издържам психически и физически! В депресия съм!)
Съпругът ми е алкохолик!
galina_vasileva394Дата: Четвъртък, 24.03.2016, 12:05 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте! На 44 години съм.Имах 20 годишен брак с насилник и пияница,който приключи преди 5 год.Останах сама на улицата с две деца.Борих се за оцеляването ни повече от 3 год.Синът ми се ожени,роди се и внуче. Останах с дъщеря си ( сега на 14 г) в трудно положение,живеещи в една маза и на минимална заплата.Преди 2 год.срещнах човек,който ми съчувстваше за отвратитвлния ми живот и ме подведе да се омъжа за него,за да си помагаме.Блесна надежда пред мен и съгласих.Не се мина и седмица след подписването на брака ни и проблемите започнаха.Мъжът ми се оказа алкохолик,с много заеми,които продължава да взема и до днес.Постави ме под контрола си с насилие.Изнесохме се в друг апартамент под наем и тук се чувствале като господар на положението.Почти всеки ден е пиян.За 1 год смени 5 работи,на път е да го изгонят и от тази за пиянство.Удря ме,чупи,хвърля мебелил .Викала съм полиция два пъти,дори се разделих за месец с него,но ме заплаши ,че ще се самоубие ( почувствах се виновна за това) и го прибрах.Така се е държал и с бившата си жена и децата си и с родителите си и затова всички са скъсали връзка с него.Опитах се да му помогна.Намерих билки за лечение на алкохолизъм( пи 2 дена и до там.)Свързах се с дружеството на анонимните алкохолици,говорих с тях,но не мога да го накарам да отиде на сбирките.Скандалите са ни ежедневие.Съседите ни слагат бележки на вратата ,че ще ни изгонят.Да не говоря и за това,че едвам свързвам двата края със минимална заплата.Бившият ми мъж не плаща издръжка,устроил се е в друга държава и няма грижа за нищо.В безизходица съм ,защото няма къде да отида.Но не мога и да остана.Започнах да вдигам кръвно,главата ми е замаяна,плета си краката по улицата.Не мога да се концентрирам,а работя с пари в магазин.Срамувам се от всички.че мъжа ми е алкохолик.Роднините ме упрекват"че не съм гледала". Идвали са ми мисли за самоубийство,( на няколко пъти дори бях на косъм ,но заради дъщеря ми съм се възпирала.) Идвали са ми решителни мисли,да избягам,да го напусна завинаги,но няма къде да отида,пък ми тегнат и кредитите му,защото аз съм му съкредитор в единия.Виждам живота си като празен и безмислен.Бях много силна и амбициозна,сега нямам мотивация за нищо! Нищо не искам,нищо не ми трябва...само спокойствие и здраве!Нямам пари да избягам,нямам пари да се лекувам,не виждам никакъв изход!
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 24.03.2016, 17:12 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, galina_vasileva394!

Съпругът Ви има нужда от професионална помощ - работа с психотерапевт, за да се лекува от алкохолизма си. Но на този етап е много трудно (да не кажа невъзможно) той да се съгласи на това предложение. Виждам, че сте направила, каквото зависи от Вас - потърсила сте информация за срещи на Анонимните алкохолици, търсите помощ как да се справите със ситуацията. Изход от нея има, но няма да е лесно. Което не означава "невъзможно". Първата стъпка е да се отделите както Вие, така и дъщеря Ви от съпруга Ви. Помислете отново дали няма как да отидете за кратко при някоя Ваша приятелка, роднина, колежка? В момента сте жертва на физическо насилие, щом съпругът Ви си позволява да Ви удря. Следващата стъпка е да се разделите с него. Не бих искала да започвам да коментирам какви негативни последствия съпровожда насилието. Помислете и за дъщеря Ви. Сигурна съм, че не бихте искала да живее в постоянен стрес и да е свидетел на ежедневни скандали. Молбата ми е да се опитате да мислите трезво върху ситуацията (зная, че е много трудно), а не да мислите как да се самоубивате. Вие сте майка и трябва да се грижите за детето си. Ще се радвам да се свържете с колегите от "Без насилие" (http://nasilie.eu/), които се занимават със случаи като Вашия. Те предлагат както психологическа, така и юридическа помощ.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Съпругът ми е алкохолик! (Не издържам психически и физически! В депресия съм!)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017