Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Каква промяна точно ми трябва ?
Каква промяна точно ми трябва ?
GeorgievДата: Сряда, 30.12.2015, 14:59 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,пиша ви относно моята личност,която явно доста малко хора разбират.Когато бях по-малък бях пълничко момче и това беше основанието да не  говоря много с хората.В последствеие започнах да установявам контакти с приятели и се разбирахме чудесно,но имах проблеми с общуването с момичета.Бях преклаено срамежлив тогава за да говоря с тях.В последствие придобих няккаъв вид,като свалих килограми.Тогава някак си се промених,като започнах да говоря повече,но с момичетата бях доста твърдо настроен,в смисъл че не поддържах диалог с тях,не ги гледах в очите,но им говорех убедително и право това което имам да кажа.В доста случаи съм се държал грубо с тях,защото казвам това което мисля към тях.Например ако някое момиче каже че това е красиво или сладко и ме погледне,аз ще кажа че не е и е гадно или : А да бе сладко глупости.Така говоря и с приятелите момчета,но те не се обиждат.Казва ли са ми , че с момичетата трябва да говоря по нежно за да не ги обидя и че те не са като момчетата.Но аз така и не ги послушах.Та с годините ставам все по-отвратителен в държанието си към другия пол ,което не мога да си обясня.А дори и да искам да кажа нещо мило не ми се получава.И така по този начин губя много приятели,момичета.А когато някое момиче ми казва че се държа гадно или не и харесва,или я игнорирам,смята че тя пречи и ако искам може да не и пиша.Аз съм си такъв че никого не държа на сила и най-често казвам :
Ами добре,ами хубаво,ок  с една дума и така си тръгват. Един вид не се боря за тях,защото съм си такъв просто, като не става,нестава,толкова и се примирявам.Това е от години и така и съм си свикнал вече,но напоследък се запознах с едно момиче,с което станахме приятели в чата.Решихме да се видим и 1 път,аз не казах почти нищо за да не я обидя,защото знам че като почна да приказвам може да я нараня,а не съм свикнал да употребявам мили думи или клишета.Та 1 път тя ме прегръщаше доста а така на мен ми стана неудобно,никой преди не беше го правил.Но аз нищо не правих,дори неговорих много.След 2 седмици отново се видяхме и ходихме на парти на което всички се веселяха и танцуваха а аз не,защото не съм свикнал да го правя.Тя стоеше до мен и ме гледаше с умиление и ме питаше кога ще почна да се веселя,при което аз нямах отговор.Ситуацията беше поддтискаща,защото всички танцуваха а аз не,а това беше идеята на поканата и за парти.При което тя цяла вечер не ми проговори,дори когато ме поглеждаше си извърташе веднага очите.Аз осъзнах че трябва да отида при нея,но си помислих че е преклаено късно и тя вече ми е убидена.Дори по едно време се правих че не я забелязвам,защото тя правяше същото.От тогава не сме се виждали и писали.Затова моля за съвет какво трябва да променя в себе си за да мога да променя това негативно отношение към другия пол,което ми създава проблеми да завържда приятелства.И незнам дали е важно,но доста хора ми казват че това ми е в зодията,която е скорпион.
 
mariya_koevaДата: Сряда, 30.12.2015, 20:48 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Georgiev!

Със сигурност ще трябва да се отпуснете в отношенията си с момичетата, защото така хем ще може да си намерите приятелки момичета, хем ще може да си намерите и интимна приятелка. Всичко е във Вашите ръце. Вие сте човекът, който може да си даде воля да преодолее проблема. Въпросът е как. Смятам, че на първо време е хубаво да поговорите "по мъжки" с Вашите приятели, да им споделите за ситуацията и да потърсите от тях съвет как да процедирате с нежния пол. След това ще е хубаво наистина да си обещаете, че няма да се държите грубо с момичетата и ще разговаряте с тях спокойно. Защо не пробвате да се обадите или да пишете на това момиче от партито? Очевидно тя е показала интерес към Вас и може да се чувства обидена, че не я търсите. От опит глава не боли.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Каква промяна точно ми трябва ?
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017