Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:21
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблем с говорене в група (немога да говоря в група)
Проблем с говорене в група
IvanovДата: Понеделник, 30.11.2015, 20:43 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте. В ученическите си години бях затворен в себе си и неговорих с никого. Този период от моят живот мина неусетно. Сега е малко по-различно, но не напълно. Излизам с един приятел по кафета.  С него говоря много лесно. Не ме е срам. Налагало ми се е през студентските ми години да изнасям презентация пред всички и  съм говорел лесно без да изпитвал срам. Налагало ми се е да питам непознатите хора за определено нещо, което незнам и тук съм нямал проблем. Проблема идва, когато хората са в група. Когато са в група немога да комуникирам с тях - например група студенти от някоя специалност. Когато са малко, като един или двама нямам такъв проблем. Защо се получава така, че да немога да говоря в група?
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 01.12.2015, 12:07 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Ivanov!

За да се справите с проблема, ще е необходимо директно да се конфронтирате с него. Хубаво ще е да се включите в някаква група - курс по език, танци, музика. По този начин ще откриете приятели, с които имате общи неща, и ще Ви е много лесно да разговаряте с тях. Включете се в доброволни акции и кампании, станете социално ангажиран, запознайте се с различни глобални проблеми, с които се опитва да се справи човечеството. Колкото и да се страхувате, разширете кръга около себе си. В личностен план е добре да развивате различни умения и компетентности, които от своя страна да развиват усещане за самочувствие. Резултатите ще дойдат.

Успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблем с говорене в група (немога да говоря в група)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017