Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:57
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Може би нужда от помощ? (Проблем след раздяла)
Може би нужда от помощ?
life123Дата: Петък, 04.09.2015, 11:17 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте, 
проблемът ми е следният: имах връзка, която продължи 5 години, като 3 години сме живяли заедно с това момиче, много я обичам, всичко е било перфектно, невероятни преживявания сме имали заедно, но дойде моментът, в който се разделихме по много лош начин, последва изнасяне от моя страна, за да й е удобно на нея, да не търси друга квартира през зимата (януари месец), след това ужасно поведение и неуважение от нейна страна към мен (като да уточня, че не аз съм причината за раздялата). Много ме боли още от тогава за нея, понеже това са 5 години с един човек, който е бил най-близко до теб, един вид е била част от мен, и в следващия се държи ужасно. Мислех, че ми е минало и съм преодолял тази раздяла, но се оказва, че не е така - дори я сънувам през нощта и не мога да продължа напред, излизам с приятели, забавлявам се, излизам с момичета, но пак така се получава, че мисля за нея. Според нея, много лоша ни е била връзката, нищо не съм правил за нея и не съм я оценявал, но не е така, аз за тези 5 години не мога да се сетя за лоши моменти, а съм правил толкова неща и толкова жертви за нея, че дори по романтичните филми няма такива неща, и се оказва, че тя не ги оценява. И се замислям понякога, че тя не заслужава да я мисля въобще, и си вдигам главата, но след малко пак се появява тя и чувствата ме събарят. Напоследък не искам с никого да комуникирам, просто така да стоя сам и да не общувам с никой, но май така повече се депресирам като няма някой или нещо друго, за което да мисля. Вече 8 месеца минаха. 
Благодаря.
 
life123Дата: Петък, 04.09.2015, 11:19 | Сообщение # 2
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Мисля позитивно, как ще си намеря някоя, която ще ме обземе напълно и ще забравя старата любов, но се появяват такива, които не си заслужават да се хабя за тях, не са като нея, не се и доближават до това което е тя.
 
mariya_koevaДата: Петък, 04.09.2015, 15:56 | Сообщение # 3
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, life123!

Не споделяте каква е била причината, за да се разделите. По принцип всичко това, което правите - да излизате с приятели, да се срещате с хора, да мислите позитивно - е много хубаво, защото по този начин сте активен в преодоляването на мъката от раздялата. Това показва, че можете да продължите напред и без въпросното момиче, просто е въпрос на още малко време, докато си отворите очите и за други момичета и да видите, че има и такива, за които наистина ще си заслужава да се борите в името на Вашето взаимно щастие. Ще "отсеете" подходящото момиче за Вас и ще сте щастлив. Няма лошо понякога да оставате сам. Всеки има нужда от лично пространство, в което да е сам с мислите и чувствата си. Важно е, както казах, че не сте се затворил в себе си. Може би наистина не си заслужава да страдате за това момиче? 5 години не са малко време, но гаранция никога няма, че приятелката Ви (която и да е тя) или Вие самият няма да сложите край на връзката Ви. Съветвам Ви, когато нещо неприятно Ви се случва, да се учите от него. На какво Ви е научило, какви поуки си извличате. Опитвайте се да използвате всяка житейска ситуация в своя полза, за свое развитие и ще Ви е много лесно да преодолявате препятствията.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Може би нужда от помощ? (Проблем след раздяла)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017