Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:05
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » зацикляне (неспирна главоблъсканица от 1 година)
зацикляне
BojoДата: Сряда, 05.08.2015, 16:24 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
здравейте , убъркан съм завърших средно преди една година , след което записах висше , което моите родители ми наложиха,и аз  с цел    да остана по близо до моята приятелка която още е ученичка , и ето ме една година по късно ... от 2 седмици съм разделен с нея виждаме се рядко .. загубих приятелите си ,защото живота ми беше само тя и университета в който не срещнах хора с които бих подържал истинско приятелство отчаяни и зубрачи ... матерята в университета не ми харесва взех едва едва 2 изпита от 5 и имам 2 месеца до поправката .. опитах се това лято да си намеря работа, но не се получи исках да започна на чисто но моите родители не ме разбраха лъжех ги че не съм взел изпитите и на скоро им признах ,но те изпаднаха в паника  когато им споделих категоричното си решение да напусна  ,определяха всяко мое начинание , освен този факултет като безпереспективно и погубващо живота ми и сега съм между чука и наковалнията между това да остана и да си впрегна волята въпреки нежеланието ми да изучавам точно тези дисциплини или да тръгна на някаде без посока защото те обориха всяка една моя цел и в главата ми е пълен хаос между университета и хилядите други възможности и действителност не правя нищо продуктивно а само си губя времето в тази главоблъсканица ...От една страна знам ,че ако остана отношението ми с родителите ще си е добро (те са възрастни не искам да съм причина за ... някой инфаркт или тн ), дори ако остана и преживея тези 3 години ще мога после да запиша магистратура .. от друга страна не мога да си наложа волята да седна да уча .. просто когато виждам колко много информация е и тн .. не става .. Мислел съм за хилядите други цели които си поставям но всички се оказват моментни вдъхновявам се за 5 минути нивата на ендорфина се покачват и после изведнъж бам замислям се за последиците и така се изредиха хиляди цели и за никоя нямах куража да се опълча на родителите си .. сиг съм страхливец .. нз  моля ви помогнете ми ..тази главоблъсканица ме побърква нз как издържах в университета последната година сиг само любовта ми ме крепеше ...
 
mariya_koevaДата: Сряда, 05.08.2015, 20:39 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Bojo!

Няма смисъл да учите нещо, което не Ви харесва и в което не виждате професионална реализация. Ученето е прекрасно нещо само тогава, когато специалността Ви допада и действително искате да се развивате във въпросната област. Защо не се опитате да обясните на родителите си, че нямате желание да учите настоящата специалност и че искате да я замените с друга? По принцип е възможно да смените специалността си след първата успешно приключена година (за повече информация попитайте в университета). Все пак не става въпрос за приключване на висшето образование, а просто за смяна на специалността. От друга страна, ако не сте достатъчно ученолюбив, нещата също няма да се получат. Сам казвате, че нямате воля да седнете и да учите. Решете какво искате да правите. Определено ще е добре да започнете някаква работа, за да се почувствате Вие по-самостоятелен и да покажете на родителите си, че вече сте голям човек, който сам може да се грижи за себе си. Запомнете, че имате собствен живот и трябва да взимате решения самостоятелно. Родителите Ви няма да получат инфаркт от едно опълчване, така че спокойно. Бъдете по-уверен в себе си и се опитайте да надмогнете страха си. В противен случай ще се съобразявате вечно с мнението на родителите си и много трудно ще се "откопчите" от тях.

Желая Ви успех!

Р.S. За пореден път ще се обърна към потребителите на форума с молба да се опитват да
пишат това, което ги терзае, възможно най-грамотно. И на кирилица. Ще
съм благодарна, ако слагате поне точка след изречението. Това се отнася и
за Вас, Bojo! Зная, че понякога в безпомощността си пишете, без да се замисляте особено, но се старайте да спазвате елементарни правила
както за правопис, така и за пунктуация.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » зацикляне (неспирна главоблъсканица от 1 година)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017