Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:38
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Неувереност..
Неувереност..
evanescenceДата: Четвъртък, 23.04.2015, 12:49 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте! Не съм сигурна от къде е правилно да започна. На 20г. съм , винаги съм била активна личност и винаги съм получавала успехи в това в което съм положила усилия. Става въпрос главно за образованието. Мечтата ми е да стана лекар, някак си не си представям да уча нещо друго. Полагах огромни усилия (главно по химия , тъй като този предмет ми е слабост и го избрах за матура , на която изкарах 6.00) . А по биология не бях на 100% подготвена за кандидат-студентските изпити и изкарах на изпита 5 , но по химия очаквах над 5.50 , а всъщност получих 2.00. Бях в шок , за първи път в живота си аз се провалих и нямах обяснение за това. Дадох необходимото, написах необходимото и просто нищо. От тогава се затворих в себе си. Плача.. сякаш не мога да спра. Чувствам се слаба. А тези очаквания и въпроси на близките ми хора ме довършиха сякаш.. ето ме година по-късно. Учих упорито, за тази година, пак да се пробвам, както споменах - просто не си представям да уча нещо друго. Вечерта преди изпита ми по биология не спирах да плача , не спирах да си повтарям ,че съм глупава, че това е непосилно за мен.. и ето пак се провалих. След още една година подготовка тази 5-ца по биология се превърна в 2-ка. И сега съм ужасена. Ужасена съм от хората. Страх ме е да ида дори до магазина , за да не срещна някой познат и да ме попита какво се случва с мен, с образованието ми. Голямата отличничка във всичко ,години наред, сега оставя след себе си провали. Гради разочарования. Затворила се е в себе си . Не спира да плаче. Страх я е от най-близките. Искам това да спре. Помогнете ми ! Как да бъда пак увереното, силно, щастливо момиче ?
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 23.04.2015, 13:38 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, evanescence!

Нормално е да се чувствате тъжна тогава, когато сте имала определени очаквания да се случи нещо, а всъщност не се е получило това, което Ви се е искало. Заровила сте поглед в настоящето (което е напълно естествено) и Ви се струва, че с невзетия изпит по Биология радостта и удовлетвореността от живота приключват. На възраст сте, в която Ви предстои целият живот. Погледнете нещата в перспектива - отправете поглед напред и си помислете: "Това ли е нещото, което ще бележи живота ми оттук нататък? Или ще има да ми се случват толкова други значими неща?" Това, че не сте в момента студентка, не значи, че нямате качества, които да използвате в бъдеще. Кандидатствайте отново. Не се отказвайте. Но следващият път, когато се подготвяте за изпитите, не си повтаряйте колко сте глупава и как е непосилно за Вас да се справите успешно, защото виждате, че по този начин привличате единствено негативна енергия към себе си и нещата не се получават. Бъдете по-уверена в собствените си възможности. Все пак сте била отличничка! В същото време обаче не се стремете към перфектност. Перфекционизмът ще Ви ограби от радостите в живота, спокойствието на духа и самочувствието Ви. Колкото по-рано осъзнаете, че не сте перфектна, никой не е, и правите грешки като всеки човек, толкова по-бързо ще се справите с напрежението и ще имате добро самочувствие и добри резултати.

Успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Четвъртък, 23.04.2015, 13:39
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Неувереност..
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017