Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Спешно! Всичко е нетърпимо
Спешно! Всичко е нетърпимо
elДата: Четвъртък, 02.04.2015, 19:25 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте,аз съм жена на 27 години,омъжена,с 2 две малки деца.Напоследък (от около 2 години насам) съм постоянно неспокойна,меланхолична,отчаяна.Карам се с всички около мен за най-дребни неща,децата постоянно плачат заради мен,хич не съм добра майка.Ежедневието ми е много натоварено,работя в магазин,вечер съм много уморена и всичко ме побърква.За сексуален живот нямам никакви желания,не се чувствам красива или желана,срамувам се,притеснявам се.
Има една черта в моя характер,която не знам как да премахна - много съм амбициозна,винаги имам някаква идея,нещо,с което да се занимавам,обичам да имам план.Лошото е,че много бързо интереса ми изчезва и ми идва друго на ум,непостоянна съм.Сега целта ми е ремонт,който обаче хич не е лесно постижим,искат се много пари,които естествено нямам и се изнервям от това.Тези мои фикс-идеи са пагубни за мен,но не знам да живея без тях.Свикнала съм да имам за какво да мисля,вманиачавам се прекалено.Със съпруга ми винаги се караме за това,почти всяка вечер като се прибера.Той търси от мен внимание,а в следващия момент е разочарован вече от моето нежелание.Въобще един омагьосан кръг!
Сама разбирам какво се случва - децата ми не ме понасят,мъжът ми също.Всички около мен сякаш ме задушават.И най-лошото е,че изпускам нишката,нещастна съм,вече две години минаха и кой знае още колко ще минат така.Не искам да съм такава - лоша,озлобена,ядосана.Разбирам,че вината е в мен,близките ми са добри,децата ми прекрасни,съпругът ми ме обича,не пие,не ме бие,не излиза дори по кафенета без мен.Не искам да ги загубя,обичам ги.Просто не знам как да се променя,какво да направя? 
Просто животът ме сграбчи изведнъж - работа,деца,умора,проблеми.Не успях да запазя равновесие и паднах.Знам ще кажете нищо особено,при всички е така.Честно казано не знам как хората успяват да са щастливи при всички тези проблеми!
Лошото е, че ако в най-скоро време не се правя с това ще се побъркам,замислям се за психолог от доста време,но все не се решавам.За пръв път всичко това излиза от главата ми пред хора,на никой не съм го казвала.
Просто имам нужда някой да ме научи как да приемам трудностите лесно и да се радвам на живота и близките си.Явно най-лесното в живота аз не го умея.Помогнете ми моля,ще полудея.
 
mariya_koevaДата: Петък, 03.04.2015, 17:47 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, el!

Вие сте в това емоционално състояние заради негативните мисли, които отправяте към себе си и към света, който Ви заобикаля. Смятате, че сте абсолютно права в това, което мислите за себе си, и че това, което вярвате, че сте, никога няма да се промени. Когато започнете да се възприемате по по-позитивен начин, тогава нещата може да се променят за по-добро. Негативните Ви мисли влияят върху начина, по който се чувствате, и е достигнало ниво, в което се усещате в безтегловност, загубила смисъла. Вижте само как се изразявате за себе си: неспокойна, меланхолична, отчаяна, не съм добра майка, всичко ме побърква, не се чувствам красива или желана, срамувам се, притеснявам се, децата ми не ме понасят, както и мъжът ми, всички около мен ме задушават, нещастна съм, лоша, озлобена, ядосана. Само тези няколко фрази може да Ви накарат наистина да мразите себе си и живота, който имате. И колкото повече си ги повтаряте, толкова повече ще губите смисъла. Препоръчвам Ви да гледате филма The Secret или да си намерите книгата "Закони на привличането". Мисля, че ще Ви заинтригуват. Замислете се за миг - кога последно сте вярвала в себе си? Кога сте вярвала, че нещо хубаво ще Ви се случи? Човек понякога сам причинява самотата и мъката си, като привлича само негативна енергия към себе си. Опитайте се да се настроите малко по-позитивно. Правете нещата, които Ви карат да се чувствате щастлива - хората, които са във Вашето състояние, забравят какво всъщност обичат да правят, защото са много заети да се потискат и да се критикуват. Физическата натовареност носи най-голямо удовлетворение - запишете се на спорт, танци, катерене, плуване, каквото и да е. Слушайте релаксираща музика, излизайте с приятели. Имате прекрасен съпруг и прекрасни деца - една огромна причина да сте щастлива! Отделяйте им внимание, показвайте обичта си към тях. Негативните мисли, които са завзели съзнанието Ви, изкривяват реалността така, че да възприемате всичко само в черни нюанси. Може да осъществите и директен контакт с колега психолог, ако усещате, че имате нужда.

Желая Ви успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Петък, 03.04.2015, 17:47
 
elДата: Петък, 03.04.2015, 22:03 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Много благодаря за отделеното внимание,наистина имах нужда от това.Ще се постарая да променя всичко това,знам че мога.Отново много ви благодаря!
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Спешно! Всичко е нетърпимо
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017