Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:51
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Спешно (Незнам какво става,аз ли си внушавам...)
Спешно
martush13Дата: Събота, 07.02.2015, 09:55 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте! Искам да ви разкажа за моето състояние и да ми дадете съвет!Аз съм момиче на 19 години и смятам,че се различавам доста от сегашното поколение (не обичам да ходя по ресторанти,дискотеки..не употребявам никога алкохол и друг вид опиати...обичам да си стоя вкъщи,със семейството си,не съм работила никога,както и никога не съм спортувала (живея с майка си,баща си,братче,сестриче и мъжът ми ) Всичко започна преди месец,когато бях поканена на рожден ден,на който действително не ми се ходеше! Отидох на въпросния рожден ден,но не ми се стоеше..но съпругът ми много се забавляваше,а на мен ми беше неудобно да му кажа да си тръгваме просто защото на мен така ми е скимнало...и изведнъж започна да ми става лошо,да ми се гади и в следващия момент бях в тоалетната да повръщам....и след като го направих казах,че не се чувствам добре и искам да си ходим! Прибрахме се,но на следващия ден беше нова година...отново се очертаваше да има празненство и дискотека! Както споменах не обичам да ходя на такива места и през цялото време мислех само,че искам да се прибера и да си легна,така и стана отново,стана ми лошо,повърнах и се прибрах! През всичкото това време междувременно в семейството ми възникнаха големи проблеми ( винаги семейството ми е било заможно,задружно без проблеми) но точно в този момент доста неща се преобърнаха и аз с всеки изминал ден се притеснявах повече и повече... Постоянно мислех за проблемите и че мога да се разболея от нещо лошо..Минаха 10 дни в които от време на време усещах гадене! Но в средата на месеца 
съпругът ми се сдоби с един имот (доста неочаквано и изведнъж без да сме го планирали) цялата нощ не можах да спя имах силно сърцебиене,гадене и повръщане...На следващият ден също ми се насъбраха доста емоции и мисля,че за спокойния живот които съм водила 19 години този 1 месец ми повлия доста! И така реших,че съм болна и трябва да се обърна към лекар! Отидох и си казах оплакванията сърцебиене,гадене,повръщане и едно обръщане в стомаха постоянно,когато се сетя за проблемите си! Назначиха ми изследвания и кардиограма,но резултатите щяха да са готови на следващия ден по обяд и така отново ноща ми беше притеснено,лошо и неприятно! Не бях хапвала 3 дни! И дойде въпросният ден за резултатите! Те бяха повече от отлични,всичко в нормата,кардиограмата отлична и докторът ми каза,че няма за какво да се хване и явно си внушавам! Като излязох от болницата все едно бях нов човек,почувствах се добре! Но отново само за 4-5 дни...Върнах се на мястото на което ми беше станало за пръв път зле и отново се почувствах така!Когато ми предтои да ходя някъде където не ми е приятно отново започвам да се чувствам гадно,подтиснато! В един момент имам апетит в следващия ми се гади от всякакъв вид храна! Когато ми предстояд изпити от напрежение и притеснение отново се чуствам зле! Най-ллошото е ,че мисля че го предизвиквам сама,а немога да го спра сама! Да си купя ли мента,глог и валеиан или какво да правя! Постоянно се притеснявам да не се почувствам отново така,страх ме е...Мисля да започна да ходя на фитнес или незнам,бихте ли ми казали какво ми има или какво да правя!
 
КикаІДиковаДата: Събота, 07.02.2015, 14:32 | Сообщение # 2
Посетител
Група: Потребители
Съобщения: 30
Статус: Офлайн
Здравей, martush13

Споменахте съпруг, затова, ако е сигурно, че няма бременност, и вземайки предвид това, което описвате:

Quote
...казах оплакванията сърцебиене,гадене,повръщане и едно обръщане в стомаха постоянно,когато се сетя за проблемите си! ...

то..това са неротични симптоми. Страхът има своите степени, започващи от лека тревожност и стигащи до паника. В случая това се наблюдава при Вас. 

Чета това:

Quote
Постоянно се притеснявам да не се почувствам отново така,страх ме е..
и държа да Ви кажа, че като начало е нужно да спрете да се тревожите, страхувате, притеснявате и т.н. Нужно е да промените целия си начин да възприемане на трудностите, проблемите, новите ситуации в живота, както и реакцията Ви в ситуации, когато се налага да направите нещо, а не желаете. Много по-лесно ще е с колега - психолог, но, ако нямате тази финансова възможност, не е невъзможно да го направите и сама! Промяната трябва да не е ситуационна, а дълбока и личностна. Отпуснете се, животът е за живеене, наистина има проблеми, но те са част от живота на всички ни, а също така ни помагат и да израстнем като хора и личности. Във всяка една ситуация, когато се уловите, че мислите със страх и тревога, спомнете си, че винаги има и по-лошо и се опитайте да откриете и добрите страни на това. Търде малко са ситуациите, в които няма нищо добро. Във всяка друга има такова, дори и то да не е пряко видимо, но би могло да се открие като възможност, като съществуваща вероятност дори. :)

Поздрави
Кика Дикова
 
mariya_koevaДата: Събота, 07.02.2015, 17:26 | Сообщение # 3
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, martush13!

Честно казано, не зная доколко можете да си помогнете сама. Самовнушението за това как трябва да промените възприятието си за света и за ситуациите, в които изпадате, може да Ви изиграе лоша шега и да загубите себе си някъде по нишката. Повръщането, сърцебиенето и страхът не са шега работа и за тази цел има професионалисти, които са в състояние да Ви помогнат. Попитайте личния си лекар какво е добре да направите според него, след като тези симптоми продължават. Директна консултация с колега психолог, който има професионален опит с проблеми като Вашия, няма да Ви се отрази зле също.

Пишете ми отново.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Спешно (Незнам какво става,аз ли си внушавам...)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017