Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Чувство за неудовлетвореност
Чувство за неудовлетвореност
BunnyДата: Четвъртък, 16.10.2014, 11:02 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте, има неща които ме тормозят от известно време насам.
Обвързана съм, а и от скоро омъжена за най-грижовния и всеотдаен мъж. Имам страхотна работа, семейството ми е прекрасно, много близки приятели на които да разчитам... Работата е там, че се чувствам неудовлетворена...и това се засили покрай организацията на нашата сватба. Всичко започна с толкова приятни емоции, а последните дни преди събитието бяха направо ад...Нищо не се получаваше така както е в мечтите ми, не че не беше приказно, но не беше на 100% това което виждам по филми, картички и интернет...не съм доволна от това , не съм доволна от онова...хората не отговаряха на очакванията ми, на исканията ми...исках просто всичко да е перфектно, а в някои отношения не беше и ми е тъжно за това...като че ли живея в някакъв филм, в мечта...в следващия момент се чувствам толкова изтощена от мислите си и терзанията си...считам ги за толкова глупави и маловажни..как е възможно да съм толкова загнездена в този един ден , макар и вече отминал...аз съм още там мисля, пресмятам, пренареждам, спомням си....дори не се старя да наблегна на хубавите спомени, а само на това което не се е получило..и най-лошото...постоянно сравнявам със сватбите на други булки, които дори не познавам...как това се е получило по-добре, а онова по-зле...мисля си, че това е в основата на всичко...непрекъснато гоня някакви чужди стериотипи...и то от хора, които не познавам...този е ходил на почивка, а онзи живее в голяма къща..искам и аз! и когато това не се получава като при другите...с които се сравнявам...се натъжавам. Наистина искам да гледам на нещата оптимистично , с ведър поглед, искам да оценявам живота си, а не зная как...това което имам на моменти ме прави болезнено щастлива, човекът до мен, когото много обичам и цял живот съм търсила... но все искам още и още, сватбата мина сега..не ми стигна,  трябва ваканция да планираме, а след това..нещо друго...все планирам , живея в бъдещето., не знам как да се насладя на сега!
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 16.10.2014, 19:35 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, Bunny!

Перфекционизмът не съществува. Все ще има нещо, което не е както трябва, все ще има нещо, което е по-добро от другото, по-красиво, по-удовлетворяващо, по-най-най-. Това не значи обаче, че нещата, които Вие имате в случая, са лоши или недостатъчно добри. Не гледайте "цялата картина", а я раздробете парче по парче и вижте всяко едно парче от нея каква емоция Ви носи. Сватбата Ви например може да не е била перфектна, но по-важното е каква емоция сте чувствала тогава. Забавлявахте ли се с приятелите си? Чувствахте ли се единствена в този ден? Щастлива? Обичана? Ако сте се чувствала ОК и истински щастлива, какво значение тогава има останалото? Повече от половината неща в живота не се случват така, както в холивудските филми. Те не показват истинския живот и какво наистина се случва в него. Не се стремете към 100% постигане на целите си. Да, човек е нужно да полага усилия и да се бори в живота, но не до степен, от която да се чувства емоционално изтощен от излишни размисли, постоянен анализ върху това какво е трябвало да се случи, а какво пък се е случило, какво още трябва да се случи. Ще се случи това, което е най-добре да се случи. Перфекционизмът ще Ви ограби от радостите на живота, спокойствието на духа и самочувствието Ви. Ще Ви кара настоятелно да търсите винаги нещо повече от това, което реалността Ви предлага. Фокусирайте се върху думите си: "Имам страхотна работа, семейството ми е прекрасно, много близки приятели на които да разчитам". Е, какво повече му е необходимо на човек, за да е щастлив? Не се сравнявайте с околните, защото това ще доведе до комплекс за малоценност. Вие сте си Вие. Те са си Те. Какво от това, ако останалите са имали "перфектната сватба", но се разделят с човека до себе си след един месец?

Поздрави,

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
BunnyДата: Петък, 17.10.2014, 09:07 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Благодаря Ви, ще помисля върху казаното и върху това как да оценявам живота си, вместо да се вглеждам и затормозявам в безсмилени аналзи.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Чувство за неудовлетвореност
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017