Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » чувствам се сама (Спешно) (самота)
чувствам се сама (Спешно)
katerinaДата: Сряда, 02.04.2014, 01:18 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,

Съобщението е редактирано от katerina - Сряда, 02.04.2014, 17:30
 
mariya_koevaДата: Сряда, 02.04.2014, 15:02 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
katerina,

разбира се, че е неуместно съучениците ти (а и когото и да било също) да подхвърлят някакви подмятания, които те нараняват. Не можеш да контролираш действията на останалите, както и те не могат да контролират твоите. Даже и да им кажеш да престанат да се подиграват за този нос, е по-вероятно нападките да продължат, само за да те ядосват. Така че - научи се да харесваш себе си. Да, може би е трудно, може би е по-лесно да бъдеш в ролята на "жертва" (позиция обаче, която никога не е успешна в живота), но трябва да промениш няколко аспекта от ситуацията, в която се намираш.

Най-напред е необходимо да поработиш върху самочувствието си. Сигурна съм, че имаш положителни качества в характера си, но не им обръщаш внимание, защото си се вглъбила в това какво другите ти казват. Напиши на лист хартия 5 неща, които харесваш в себе си и как би могла да ги използваш в ежедневието. Например - "имам чувство за хумор" -> "от днес ще се смея повече, ще се радвам повече на малките неща от живота"; "имам талант в..." -> "от днес ще започна да усъвършенствам знанията и уменията, които притежавам, за да мога след известно време да ги приложа в реална работна среда и професионалистите да ме оценят, а по този начин ще имам възможността да работя професията, която желая". И така нататък.

Хубаво е да започнеш да спортуваш, да се включиш в някаква група - рисуване, танци, музика. По този начин имаш реален шанс да намериш приятели със сходни интереси и да започнеш на чисто. Включи се в доброволни акции и кампании, стани социално ангажирана, запознай се с различни глобални проблеми, с които се опитва да се справи човечеството. Ако спортът ти е в кръвта, запиши се на фитнес. Фитнесът е достатъчно голямо място, за да се запознаеш с интересни млади хора и да завържеш приятелства.

А относно приятелите - на човек му стига един истински приятел. Важно е с този приятел обаче да можете да си споделяте всичко без притеснение, да не мислиш "каква си" пред него, да се уважавате като личности и да не търсите изгода един у друг. Всички сме заобиколени от познати, за които знаем, че в 3 сутринта не можем да се обадим, ако, недай си Боже, ни се случи нещо и имаме нужда от помощ. Вярно е, че истинските приятели се намират трудно, а изграждането на едно истинско приятелство отнема много време и изпитания, но търпението си заслужава, повярвай ми!

Важно е да имаш самоинициатива. Ако ти самата се самосъжаляваш и не искаш да предприемеш действия и положителни промени за собствения си живот, друг няма кой да го направи.

Желая ти успех!

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Сряда, 02.04.2014, 15:12
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » чувствам се сама (Спешно) (самота)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017