Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:13
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблеми
Проблеми
tintaДата: Tuesday, 04.02.2014, 01:07 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте имам голям проблем с гнева от доста време , не знам дали се дължи на множеството загуби , болести и лоши моменти които съм изживяла , но вече сама не мога да се търпя , ядосвам се и наранявам най - близките си , говоря такива неща - грозни и тежки и крещя и изпадам в някакви страшни състояния . След това почвам да плача , а след това ставам леко безразлична и пак наново . Като по малка дори чупех предмети , посягах на хората и на себе си . Вече имам сериозна връзка и искам да я запазя , а този гняв и ярост ме съсипват . Остана ми само майка  ми , а аз я наранявам постоянно . Наранявам най - вече себе си . Мисля по много негативен начин . Имаше и период в който получавах нещо като панически разтройства или не знам как да ги определя , излезех ли пред хора имах чувството че се замайвам , езикът ми се подува и не мога да говоря преглъщам , пълен блокаж. 
Гнева го имах от малка , но след загубата на баща ми , започна да става много тежко . Днес пак избухнах и се натъжих защото не мога да го контролирам . Знам , че осъзнаването на проблема е една много голяма стъпка за мен и искам вече да бъда спокойна , щастлива , да се радвам на моментите , защото нямам  сила вече .. Моля дайте ми съвет ?
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 04.02.2014, 15:17 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте,

радвам се, че сте осъзнала, че имате нужда от помощ, защото, повярвайте ми, сама няма да успеете да се справите. Ситуацията Ви е стандартна с всички останали, в които има заявка за неконтролируемо поведение, което предизвиква у човек силна ярост и негативни емоции. Истината е, че е необходимо да осъществите директен контакт с психолог, с когото да отработите травмите и събитията, които са оставили негативен белег у Вас, защото ТЕ са истинската причина, поради която изпадате в такива състояния. Даже и да Ви кажа, че в психологията има концепция: "Аз решавам дали някой ще ме вбеси или не", т.е. "Аз се вбесявам" и че осъзнаете ли този принцип и започнете ли да го прилагате, ще решите много от проблемите в комуникацията си с другите, няма да успея Ви помогна. Даже и да Ви кажа да се опитате да дишате дълбоко в момента, в който усещате, че яростта се надига, и да започвате да си казвате: "Няма за какво да се ядосвам толкова! Нищо толкова дразнещо не се случва!", отново няма да успея да Ви помогна. Докато не преодолеете лошите моменти, които сте преживяла, и не започнете терапия, която да бъде фокусирана върху по-положителния поглед върху света, оптимизма, малките неща в живота, които са една голяма причина, за да се чувстваме щастливи и не подобрите емоционалното си състояние, вследствие на травмиращите за Вас събития, които са Ви се случили, ще продължавате да се чувствате неуравновесена и с нисък праг на търпимост.

Това, което може да направите, преди да започнете сеанси с психолог, е да се опитате да броите - до 10, до 50. Също така канализирайте негативните импулси в друга посока. Спортувайте! Танцувайте! Занимавайте се с нещо полезно! По този начин ще се заредите положително! Ако имате нещо да обсъждате с когото и да било, се опитайте да не повишавате тон, а ако се усетите, че започвате, спирайте и поемайте дълбоко въздух. Продължавате тогава, когато се успокоите!

Не си поставяйте диагноза сама също така. Единствено директната психологична консултация е в състояние да покаже дали имате паническо разстройство. В интернет има купища информация - както вярна, така и невярна - но тя не замества професионалното мнение от специалист.

С поздрав,

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
RamboДата: Неделя, 30.03.2014, 13:30 | Сообщение # 3
Група: Removed

Здравейте имам проблем относно моето настроение значи преди около седмица бях добре с тонус с настроение а сега след около седмица ме хвана нещо като депресия ли е може би значи става дума че имам подтиснато настроение, липса на удоволствени изживявания, лабилност на емоциите, обща подтиснатост, смущения в съня, обща неудовлетвореност, раздразнителност, сексуални смущения.Натрапливи мисли значи това се случи от скоро време пак казвам че преди всичко беше ОК но сега не знам какво стана

Съобщението е редактирано от Rambo - Неделя, 30.03.2014, 13:30
 
mariya_koevaДата: Неделя, 30.03.2014, 14:37 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте!

От краткото описание, с което сте дефинирал как се чувствате, бих могла да кажа, че не сте изпаднал в депресия. Депресията е сложно понятие, а във Вашия случай виждам единствено отегчение и умора. Може би отдавна не сте си дал заслужена почивка? Всеки от нас понякога няма настроение, не е в кондиция, повече му се спи дори, но това не значи, че сме в депресия. Ако бяхте, се съмнявам, че щеше да Ви е до компютър и форуми. Моят съвет е да разнообразявате живота си с повече време навън, срещи с приятели, занимания като спорт или учене. Сивотата на ежедневието и стресът не са оправдание. От Вас зависи да се смеете повече, да се вглеждате в малките неща, които ни доставят радост и да бъдете социален най-вече, а не да стоите по цели дни вкъщи (например). Тези неща като лабилност на емоциите, сексуални смущения и т.н., които по-скоро предполагам, че са copy-paste от някакъв сайт, не засягат случая Ви.

Успех!

Мария Коева
(помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Неделя, 30.03.2014, 14:46
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблеми
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017