Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:20
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Не мога да бъда себе си..
Не мога да бъда себе си..
GeorgiДата: Петък, 10.01.2014, 23:26 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Здравейте, г-жо Боянова! Имам един проблем,който ме мъчи от години насам,защо не мога да бъда себе си?
Вероятно трудно ще ми отговорите,затова мога да ви помогна,че като започна да говоря с някого за нещо и 
през ума ми минава как ли той ще приеме това,което му казвам,дори понякога се опитвам и да се харесвам на човека,което

ме вбесява,защото не искам да е така,а така някак се получава... и ви питам как да бъда себе си?
 
BoyanovaДата: Tuesday, 14.01.2014, 17:33 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте Georgi,

Всеки човек е уникален и неповторим по своята същност. Но често в детството ни учат, че е добре да си сверяваме часовниците по мнението на околните, без обаче да ни подскажат кога трябва да спрем със сверяването и да започнем да бъдем себе си. От там и някои хора срещат трудности по-късно през живота си.

Нормална реакция е да се опитвате да се харесате на човека отсреща и не бива да я потискате. Че кой не би искал да бъде харесван? Само трябва да намерите границата от къде до къде е приемливо за Вас самия да искате да Ви харесват и от кой момент нататък усилието Ви не си заслужава.

Решението си е добре да го съобразите с това дали отсрещния човек Ви е близък, приятел или просто се познавате, а може би е някой непознат, който случайно и за кратко срещате, като разпределяте усилията си според значимостта на човека за Вас.

Също така можете да седнете и да запишете на лист как си представяте това да сте себе си- да напишете какво очаквате от себе си под формата на обикновени изисквания, които би Ви удовлетворило да следвате. Запомнете ги и се придържайте към тях.

психолог Л. Боянова
 
GeorgiДата: Неделя, 19.01.2014, 19:57 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Благодаря ви много за отговора,но бих искал да попитам какво имате в предвид под това "формата на обикновени изисквания"?

 
BoyanovaДата: Tuesday, 28.01.2014, 22:50 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте Georgi

Под "обикновени изисквания" имам предвид такива, които няма да е проблем да покриете за хората, според зависи дали са Ви близки или не са.

Например, за един много близък Ви приятел може да включите вярно приятелство, да помагате, ако има нужда и подобно. За такъв човек може да Ви интересува мнението му, как Ви възприема и съответно от своя страна да Ви връща жеста с вярно приятелство, да Ви помага и други.

Ако човекът Ви е напълно непознат, то Вие няма как да знаете дали е добронамерен към Вас или не и съответно можете да избере да делегирате на този човек по-малко доверие, докато не се изясни неговото отношение към Вас. Ако се окаже, че не е добронамерен, сам разбирате, че няма смисъл да се опитвате да се харесате на въпросния човек. 

Но това по-горе е само пример. Трябва Вие сам на усет да си прецените как си представяте това да сте себе си, а в последствие и да го реализирате на практика.

психолог Л. Боянова
 
GeorgiДата: Tuesday, 04.02.2014, 23:47 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 6
Статус: Офлайн
Благодаря ви много за отговора.Ще се опитам да последвам вашия пример,като ще се опитам да вляза в себе си.
Дано не ставам нахален,но да не правя друга,бих искал да попитам още нещо тук.

От скоро насам не мога да гледам хората в очите,какво бихте ме посаветвали в тая насока..тоест как да задържам погледа си в очите на останалите.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Не мога да бъда себе си..
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017