Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:07
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Панически атаки и тревожност
Панически атаки и тревожност
TomSawyerДата: Понеделник, 06.01.2014, 20:26 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте. Момче съм на 26 години. Преди години започнаха проблемите си в пълния набор. Получих няколко силни панически атаки през 2008-ма година и от тогава съм в един безкраен кръговрат. Успешно се справях със спирането на ривотрила, който пиех от 3 години, по програма, докато не преживях отново нещо, което ме наплаши и ме пусна пак да се каже в дупката.
С приятел бяхме на пейката и комшията ни направи забележка да говорим по-тихо, моя човек му се озъби, комшията слезе като държеше електрошок, защото не ни познаваше и да ни вземе страха, удари 2 пъти моя приятел, накрая се разбраха и така. В случая кой крив, кой прав не знам, но аз от тази случка бера голям страх. Всеки път като видя комшията ме побиват тръпки от него от страх да не ми направи нещо. А той въобще сигурно не помни за случката. Говорили сме няколко пъти след тази случка, поздравявам го, но как да се превъзмогна тази постоянната мисъл от тази случка и спрямо този проблем. Всеки път като видя колата му и т.н. все се страхувам от него. Просто все за него се сещам. Има дни, в които само тази случка ми се върти в главата. Това стана през 2013, есента. Минаха вече 4 месеца, а аз все още изпитвам страх.
Второто нещо е, че изпитвам страх от започване на работа. Просто се притеснявам проблемите, които имам със здравето да не се проявят там. Като си помисля за търсенето/намирането, новите хора, как ще ме приемат и се плаша много. Какво да направя за да започна работа без тези страхове. Работил съм, махнах се като имах желание да си намеря друга, но след като Паническите кризи зачестиха пак се страхувам да работя.
Надявам се на отговор, как да се справя с тези 2 неща.
От 3 дни пия Ленуксин и Тритико, засега ефект нулев. То е рано още, но все пак.


Съобщението е редактирано от TomSawyer - Понеделник, 06.01.2014, 20:27
 
BoyanovaДата: Tuesday, 14.01.2014, 17:25 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте TomSawyer,

Това, което Ви се е случило, е наистина неприятно.
Страхът обаче е чувство, а не заболяване (т.е. няма примерно вирус, на който лекарствата да въздействат) и само с лекарства няма да мине. Лекарствата разбутват химията на Вашето тяло, но не лекарствата отговарят за изпитваните от Вас чувства.

Разбира се, ако са Ви предписани от лекар, можете да ги пиете, но аз Ви препоръчвам и да преприемете стъпки да посетите психолог. Проблемът Ви няма как да се разреши чрез форум. Необходима е по-продължителна работа.

психолог Л. Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Панически атаки и тревожност
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017