Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:01
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблем с дете на 2 години и половина
Проблем с дете на 2 години и половина
БилянаДата: Четвъртък, 26.12.2013, 15:49 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте!Имам племенник на 2 години и седем месеца и си мисля че има някакъв психологичен проблем,но никой не взима каквито и да било мерки затова!Иска ми се до помогна затова се регистрирах във вашия сайт.Първото нещо което прави впечатление е че не може да говори от около два месеца започна да казва отделни думи като “паи“ (пари-когато нещо е горещо),но не го използва всеки път когато нещата са горещи и го повтаря доста често.Другата дума е “не може“,казва я по негов си начин труден за разбиране!има още няколко думи които също трудно му се разбират!Второто нещо което ме притеснява е че изобщо не се обръща на каквото и да е обръщение към него,включително и името му.Когато иска нещо го иска с обръщението “ЪЪЪ“ или пищейки.Има периоди в които само идва до теб и те удря дори да му говориш той не показва с нищо, че те разбира и продължава да удря.По някога ми се струва,че го прави и като начин да привлече вниманието на човек.От скоро е започнал да отваря ръчичките си за преградка,но за кратко след това пак започва с ударите(себе си не удря,само околните)Обича да си играе с деца, но единственото нещо на което си играе с моят син е гоненица(синът ми е на 4години и половина)Отива при него бута го и тръгва да тича-така започва играта.Третото нещо е гледането на телевизия(всички деца го правят,но при него е по-различно)от както се роди телевизорът е постоянно включен.Включваш му телевизора и може да не го закачаш с часове,ако застанеш пред телевизора той започва да пищи.Сърди си много,може би когато не можеш да го разбереш също се сърди.Не знам дали изобщо разбира когото му говориш нещо. Не знам какво друго да опиша освен, че съм изключително притеснена и много искам да му помогна!Дали не се притеснявам излишно?Моето дете се развива изключително бързо-на 1,6 месеца започна да говори почти като голям човек и всичко му се разбираше преди два месеца (на 4г и 5 месеца)се научи да чете сам,дали не очаквам прекалено много от племенника си и това да е нормалното държание на едно дете на 2години и 7 месеца.Искам да ги подтикна да потърсят някаква помощ,но не знам към какъв специалист трябва да се обърнат.
Благодари ви предварително!
 
BoyanovaДата: Петък, 27.12.2013, 11:04 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте Биляна

Моля Ви да ми напишете повече информация за начина, по който е възпитавано детето.

Например:
Достатъчно ли общуват родителите му с него? Защо детето избира телевизора- било ли е това начин за освобождаване на родителите му от отговорността да му обръщат внимание, който в последствие да е излезнал от контрол и да е довел до реакцията на детето да се застоява пред телевизора, без да може да се откъсне лесно от него? Гледането на телевизия без контрол може да бъде проблем за развитието на детето? Т.е. ако гледа твърде много телевизия (с часове- както споделяте), то това е една от възможните мерки, които трябва да се вземат.

Напишете всичко, касаещо възпитанието на детето, което се сетите, за да мога да бъда по-конкретна в отговора си до Вас.

психолог Л. Боянова
 
ВикиДата: Четвъртък, 16.10.2014, 22:02 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте, имам абсолютно същите притеснения за моята племенница. Имах чувсвото, че чета нещо написано от мен. Единствените разлики са че тя е на 2г. 4м, и вместо телевизор гледа детски от лаптоп. Другият проблем при нея е храненето - задавя се ако храната не е смляна и не проявява никакъв интерес към яденето. Хранят я докато тя гледа детски на компютъра и просто си отваря устатя и преглъща. Също така забелязах, че не си играе с играчки по предназначение, а просто ги реди в кули и редички. Много съм притеснена и не знам как да постъпя. Смятате ли че опасенията ми са основателни и ако да, какво бихте ми препоръчали да направя. Благодаря!
 
PstoilkovaДата: Неделя, 14.05.2017, 22:52 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте! Моят племенник е на 2г. и 6м. и неговият случай е абсолютно същия. Той е точно така както описват двете дами по-горе. Той е съвкупност от вдичко. Не мога да разбера дали има психологичен проблем или не може да чува. Искам да помогна по някакъв начин. Моля споделете мнението си.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблем с дете на 2 години и половина
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017