Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:04
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Трудно е да се опише
Трудно е да се опише
МарияДата: Сряда, 18.09.2013, 12:32 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,

Казвам се Мария на 29 години. От около една година имам странен проблем. Вероятно състоянието ми се дължи на много събития от живота ми, но ще се опитам да бъда изключително кратка. 7 години бях омъжена за по-възрастен и неподходящ мъж за мен. Имах много трудно ежедневие с постоянен психически и физически тормоз. Въпреки несгодите ми родих дъщеричка, сега е на 6 години. след раждането и започнах много да пълнея и стигнах до 130 кг. Изминаха няколко години мъчейки се в това тяло и непрестанния гнет от страна на съпруга ми. Дойде моментът, когато се реших и се разделих с него. Бързо се успокоих и килограмите намаляваха smile след година вече бях 67 кг. Щастлива за кратко.... Сега имам нова връзка и съм доволна, спокойно ми е, но съм неуверена в това как изглеждам. Когато съм сред хора се чувствам като гигант и винаги търся къде да се огледам и да направя съпоставка с околните, така се успокоявам. Иначе изпадам в паника срамувам се, иска ми се да се скрия.Може би това е бял кахър, но за мен бележи целият ми живот, тъй като винаги съм била леко закръглена. Това чувство заема цялата ми мисъл и съм концентрирана единствено върху него. Често изпадам в депресивни състояния черни мисли ме обземат, но бързо отминава като се стремя да се движа и да се занимавам с нови интересни неща. Но това чувство никога не ме напуска... Моля Ви помогнете ми.
 
mariya_koevaДата: Сряда, 18.09.2013, 22:09 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, скъпа Мария,
 
постоянното идентифициране с килограмите, без да отдадете значимото на Вашите качества и на характеристиките, които Ви определят като личност, няма да Ви направи кой знае каква услуга. Вие сте съвкупност от много неща - и положителни, и отрицателни (всички имаме такива). Вие не сте единствено тяло и е много важно да осъзнаете това. Вие сте душа, емоции, разум, спомени, настояще, бъдеще. Напишете на лист хартия 5 положителни неща, които Ви определят като личност ("Аз съм..."). Тогава, когато видите позитивните и устойчиви качества, които притежавате в характера си, ще осъзнаете, че тялото е едно много малко допълнение към това, което ни изгражда като пълноценни личности. Важното е да бъдем добри, милостиви, състрадателни, емпатийни, коректни, добросъвестни, трудолюбиви (в границите на нормалното, разбира се, защото доста често хората злоупотребяват с тези качества).
 
Опитайте се да развиете потенциала си в сфера, в която сте добра. По този начин ще Ви се повиши самочувствието в по-позитивен аспект, а и ще усетите, че може да се справяте успешно в живота. Вие сама казахте, че през свободното време обичате да се занимавате с нещата, които Ви доставят удоволствие! Тогава може спокойно да се усъвършенствате в тяхната дейност (но не и да се стремите към перфекционизъм, защото той не съществува, колкото и масово това да се отрича).
 
Опитайте се да спортувате и да си изградите здравословен режим на хранене. Ако е необходимо, посетете диетолог, който ще Ви упъти кои храни с кои е най-добре да съчетавате.
 
Не се идентифицирайте единствено с тялото си, защото по този начин трудно ще усетите щастие и хармония. А щастието и хармонията са важни, защото чрез тях намираме баланса и успяваме да се справим в тежки житейски ситуации.
 
От мен приемете следния съвет: доверете се на човека, който искрено Ви обича и показва, че Ви харесва такава, каквато сте. Даже и да сте по-пълничка, не означава, че сте недостойна да бъдете обичана и да имате щастлива връзка. А за да бъдем напълно готови да я създадем, е необходимо да приемем себе си, защото всеки един от нас е уникален на тази Земя и никой с никого не се сравнява. Защото, простичко казано, Вие сте си "Вие". Но въпреки това се грижете за себе си и тялото си!
 
И не забравяйте, че имате една огромна причина да сте щастлива - Вашата дъщеря!
 
С поздрав,
 
Мария Коева


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Трудно е да се опише
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017