Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Паник атаки, Стрес,Страх и напрежение?!?!
Паник атаки, Стрес,Страх и напрежение?!?!
SramejlivaДата: Четвъртък, 05.09.2013, 15:05 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте, дълго се чудих дали да пиша, но реших, че ще ми помогнете и ще спра да съм под това постоянно напрежение.
Преди около 20 дни, както се събудих бях притеснена, с топка в гърлото и постоянно ме беше страх, че нещо ми има.През главата ми минаха какви ли не мисли за болести и че полудявам и прочие.Дълго се рових в интернет да търся подобни на моите симптоми: напрежение, страх, чувство сякаш ще припадна, сякаш всичко ми е супер заглушено, сърцето ми затупти супер учестено, ръцете ми се изпотят наоколо всичко ми става супер странно и може би това ме плаши най-много заради тази "странност" си мислех, че ще полудея. И не съм сигурна, но доколкото разбрах на моменти имам паник атаки, които включват повечето симптоми, а през останалото време съм притеснена, може би уплашена да не се случи пак. Дори, когато съм сред приятели и ми няма нищо аз почвам да мисля сега странно ли ми е всичко наоколо , гадно ли ми е и така пак започва всичко. "Странността" е може би дереализация. Различни мнения, които четох за случаи подобни на моя пише, че не трябва да ме е страх, че трябва да се отпусна и да си кажа " да става каквото ще" , но мен ме е страх , че ако се отпусна, ако не се боря със странността и напрежението, тогава ще полудея или припадна, колкото и да чета, че нито се припада нито се полудява от тези неща. Дълго мислих и от какво може да са породени тези симптоми и се сетих, че когато бях в 6ти клас припаднах (защото се бях обезводнила и не би трябвало това да ме уплаши , защото е съвсем нормално) навън и после дълго време ме беше страх да излизам сама , а излезна ли сама си въобразявах симптомите, които изпитвах, когато припаднах и преди доста време беше втория път в живота ми, когато се уплаших така- бях болна и пих някакво лекарство за температура.. през нощта се събудих.. всичко наоколо ми беше супер странно, знаех къде се намирам, но странността наоколо много ме уплаши, родителите ми ми казаха, че ми е паднало кръвното и затова съм се чувствала така. Знам, че тези неща са нормални и се случват понякога и не трябва така да се плаша и си мисля, че сега просто вътрешно ме е страх и си въобразявам , че пак имам някои от симптомите , които изброих в по горните два случая, но не знам как да се справя. Няколко дни се чувствам все по-добре.. после пак се уплаша и не знам как да излезна от този кръг, а много искам да си заживея, както преди. Най-ме е страх , когато съм сама, защото тогава оставам сама с ужасните си мисли, а не мога постоянно да търся някой да ми е компания, за да ми е по-добре и да съм спокойна. Моля дайте ми съвет как да се справя, как отново да се чувствам добре дори , когато съм сама. И най-важното, ако се отпусна и не се страхувам и си казвам да става каквото ще.. тогава има ли шанс да полудея или да се влоша?А възможно ли е това да е хипохондрия? Надявам се да съм обяснила всичко горе долу добре и се извинявам, ако темата ми е тъпа, защото знам, че има много по страшни депресии и прочие, просто искам да живея свободно- без страх и напрежение. Благодаря Ви.


Съобщението е редактирано от Sramejliva - Четвъртък, 05.09.2013, 22:11
 
BoyanovaДата: Събота, 07.09.2013, 16:45 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравей Sramejliva,

Паническото разстройство е заболяване, според Международния класификатор на болестите и то обикновено се свързва с появата на панически атаки. Но наличието на панически атаки не е обозначител задължително на наличието на паническо разстройство.

Паническа атака може да бъде симптом на най-различни неща, например на соматоформна дисфункция, на някои видове фобии, на някои видове депресии, на ендокринологични заболявания, на сърдечни заболявания, на митохондриални заболявания и т.н.

Не е правилно да си самопоставяте диагноза на база прочетено в интернет. Посетете на място компетентен специалист (т.е. посетете личния си лекар, а също и психиатър). Специалистите следва да Ви поставят точна диагноза и да назначат лечение съобразно това, което Ви има реално.

С уважение,
психолог Людмила Боянова
 
SramejlivaДата: Събота, 07.09.2013, 21:25 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Ми аз не си поставям сама диагнози,поради тази причина Ви писах и разказах горе долу как се чувствам , за да чуя мнението Ви и да кажете някой полезен съвет.
 
BoyanovaДата: Неделя, 08.09.2013, 10:25 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравейте,

Няма как по интернет да се постави диагноза от такова естество и съответно няма как да Ви се даде съвет без да е изяснено какво се случва с Вас. Следва да посетите специалист на място.

С уважение, 
психолог Людмила Боянова
 
SramejlivaДата: Неделя, 08.09.2013, 12:13 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
А аз едно нещо ще Ви кажа. Нали уж това е психолог онлайн?!?!?! Нали уж това е първата безплатна консултация??? А всъщност просто сте поредния нагъл "лекар" , който наглее за пари и предлагате уж помощта си, но първото което предлагате е да накарате хората да ходят по сеанси, които струват сумати пари .Засрамете се!!! Сама ще се справя имам волята и до всички , които имат подобни проблеми просто не се отчайвайте и не се оставяйте такива хора като тази жена да ви изнудват и заблуждават само за да получат пари.. наистина съжалявам, че Ви се доверих
 
BoyanovaДата: Неделя, 08.09.2013, 13:07 | Сообщение # 6
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
За Вас май психолог и психиатър е едно и също, така ли е? Нека да се разберем по този въпрос- тук не давам психиатрични консултации, тъй като не съм психиатър. Давам психологични консултации, тъй като съм психолог.

Пак повтарям и се надявам този път правилно да ме разберете.

На Вас ви е необходим преглед от
 личния Ви лекар и от психиатър. Психологът и психиатърът са два различни вида специалисти.

Причината да посетите личния лекар е, че паник атаките може да се дължат и на сърдечни заболявания,
  на ендокринологични заболявания, на митохондриални заболявания и т.н. Това са все причини, които причини може да ги изключи само личния Ви лекар. А следва да посетите психиатър, защото останалите причини, които водят до появата на паник атаки са в обсега на диагностициране от психиатъра и психиатърът е този, който ще Ви назначи лечение, ако се потвърди, че причините са от сферата на неговата компетентност. Психолог при паник атаки може да ползвате, ако желаете, но първо трябва да Ви е диагностицирал психиатър и едва тогава психологът работи по Вашия проблем паралелно с психиатъра. При психолога следва да отидете с диагнозата от психиатъра.

И моля Ви, спрете с агресията. Не си помагате, а и е крайно некоректно да обиждате човек, който се опитва да Ви помогне, без да Ви поиска или да Ви вземе нито стотинка. По-добре питайте, ако не сте наясно с нещо.
 
mariya_koevaДата: Неделя, 08.09.2013, 13:49 | Сообщение # 7
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Психолог Боянова, бих искала да се включа за кратко в темата. Надявам се да ми е простено, ако има проблем.

"Sramejliva" (неслучайно го поставих в кавички, защото определението, което сте си сложила, явно не отговаря на Вас самата), няма причина да обиждате специалист с дългогодишен професионален опит, който е помогнал с психологични консултации на много хора. Проблемът, който описвате, е свързан с намеса на личния Ви лекар и психиатър. Липсват Ви елементарни и общообразователни знания за разликата между психолог и психиатър. Ако имате желание да прочетете каква дейност изпълняват те, чувствайте се свободна да го направите тук - www.psychology-bg.ucoz.com/forum/63-11-1. Оттам може би ще разберете, че психологът НЕ е лекар. Това е груба грешка. Наистина не мога понякога да повярвам, че човек на 20 години, за който се предполага, че вече е придобил някаква мъдрост и интелигентност в живота, си позволява да обижда по този начин. Непристойно, при това.

И, да, вместо да губите от времето си в нападки, по-добре послушайте компетентния психолог професионалист, който Ви насочва как да разрешите проблема си в положителна насока. И си дайте сметка на какви години сте и как е необходимо да се държите, защото Вие се излагате в очите на околните, а не останалите, колкото и да не Ви се вярва.

Мария Коева

(студентка по Психология, автор на рубрика и статии по психология и помощник-консултант в сайта на психолог Людмила Боянова)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Паник атаки, Стрес,Страх и напрежение?!?!
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017