Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » - (Повтарящи се сънища)
-
sesilДата: Неделя, 25.08.2013, 10:12 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,
Незнам дали съм на правилното място, но няма към кой друг да се обърна.. Надявам се да ми помогнете.
От много години назад имам повтарящи се натрапчиви сънища. Те са два вида. Единият е, че е дошъл края на срока, аз не съм се явявала в часовете, имам много отъствия и най-вероятно няма да ме изпитат за да завърша.... Нямам и нужните знания ако решат да ме изпитват.... Другият е свързан с асансьори, в които се движа. Движението може да е нагоре или надолу, асансьорите може да са повредени или здрави -в повечето случаи повредени.... Проблема ми не е грандиозен, но когато сънуваш почти всяка нощ едно и също нещо в продължение на толкова много време започваш да си мислиш, че нещо в теб не е ок. Иначе накратко за мен - женена с дете, живея със съпруга си /и родителите му, което ми тежи може би най-много/.Работя не по специалността си като повечето българи в момента, имам здравословни проблеми като всички ...Ако не е достатъчно като информация, ще пиша и подробности.
Предварително Ви благодаря
 
mariya_koevaДата: Неделя, 25.08.2013, 23:22 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте,

сънищата ни служат за преразглеждане на навиците и възгледите ни. Повтарящите се сънища са знак, че преразглеждането е било неуспешно.

Според съвременната психология повтарящите се сънища означават нещо много важно за нас. Подсъзнанието използва метода на повторението, за да се отпечата в съзнанието ни важно съобщение. Повтарянето означава, че нашата реакция не се променя и поради тази причина се нуждаем от постоянно подсещане. В това се състои феноменът на повтарящите се сънища.
Затова трябва сериозно да се отнасяме към тях. Тематиката на съня обикновено се повтаря, макар самите сцени да бъдат различни. Такъв тип сънища се запомнят, защото са много емоционални.

Ако например постоянно сънуваме, че ни гонят от опашка с много хора, това може да се дължи на проблеми в работата. Мислите ни програмират съзнанието ни за смяна на работата, но може да се случи и не по наше желание. В такива случаи е необходимо да си представим повтарящия се сън преди лягане и да кажем на човека, който ни гони, че няма да мръднем от мястото. Тогава обикновено отношенията с колегите и началниците се нормализират.

Ако в повтарящите се сънища настъпва промяна, означава, че мислите и чувствата ни започват да се променят. Ставаме по-сигурни в себе си, намираме нови качества, които притежаваме, и нормализираме отношенията си с хора, с които дори не сме могли да намерим общ език.

Понякога повтарящите се сънища могат да бъдат предупреждения от организма, който усеща началото на някакво заболяване. Всеки орган по нервен път е свързан и с кората на полукълбата на мозъка.

Болните хора, както и тези, които се разболяват, по-често запомнят какво са сънували. Обикновено такива сънища нямат връзка с външни фактори и преживявания. Съществува описание на примери в медицината, в които пациенти са сънували постоянно, че ги хапе нещо по крака и след това са получавали увреждане на същото място. Ако тревожни повтарящи се сънища с елемент на страх от смъртта пък се съчетават с внезапно събуждане, което също е свързано със страх от смъртта, може да е симптом на заболяване на сърцето.

Ако повтарящите се сънища продължават, моля, осъществете директен контакт с колега психолог или се свържете с колежката, психолог Людмила Боянова, с дългогодишен професионален опит. Това са нейните координати - www.psychology-bg.ucoz.com/forum/62-609-1

С поздрав,

Мария Коева


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » - (Повтарящи се сънища)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017