Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:04
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Криза на личността - за една нощ ;( (Как за една нощ, сринах психиката си..)
Криза на личността - за една нощ ;(
heGotgameДата: Четвъртък, 20.06.2013, 18:49 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте ! Първо искам да благодаря за този форум, и това което правите. Напомняте ми на една жена,която прави същото но в друга насока. Т.е. има си форум и помага много на хората, но не е свързано пярко с психологията.

Проблема: имах изпит на 18.06.2013, т.е. сега във вторник. Преди да ме изпитат, пред кабинета, се притесних и вдигнах много кръвно ( а съм само на 22 год., момче).  Минах изпита, изкарах го с отличен, и бях много много радостен. Отидох си в нас, но започна да ме боли главата и в продължение на 4-5 часа ме болеше, дори спах около 2 часа, и изпих в това време 3 аналгина. Вечерта бях добре, не ме болеше глава, и си легнах към 2 часа през нощта,понеже гледах филм. 

След като си легнах, започнах от нищото да се паникьосвам.Сетих се,че имам още 2 изпита след няколко дни и много се уплаших. Сринах се от всякъде. Пред главата ми излизаха лекциите от които съм чел за изпита, и то точно темите които са ми се паднали. Изведнъж реших,че се побърквам и станах. Отидох до терасата. Мисълтта да се хвърля ми допадаше! Но се върнах. После започнах да имам "пеперудки в корема", и започна кризата. Вдигнах 149 на 84 кръвно. Пулса обикновено ми е 55-60, а сега ми беше 85-90 и ми беше много тежко. Усещах сърцебиенето си в ушите. И така цяла нощ от 2 през нощта, до 7 сутринта. (добре,че беше баща ми да ме успокоява човека..)

След това отидохме на невролог. Прегледаха ме, казаха ми,че съм получил неврологичен шок, силно притеснение от изпитите. И от 19.06 до днес 20.06 , ми пуснаха 2 системи с бром, и ми изписаха някакви хапове. Помогнаха ми със сърцетупа, няма я тази "топка", дето ми е сякаш заседнала на гърлото, понеже и като дишам - тази топка ме боли и се панирам още повече. Корема ме дразни от време на време, т.е. изпитвам притеснение от нищото.

И така.. доста съм спокоен сега. От време на време ме наляга паника. Като чуя някакъв шум - примерно как трака щъркела до нас, или ако някои мине с мотор се уплашвам адски много. Малко по силен шум и хоп.. побърквам се. Но е за около 10 секунди.

Днес спя цял ден почти,от както ми пускаха системата в болницата. Успях да заспя с по-голяма лекота. Нямаше пеперудки в корема. Но все пак, съм се въртял някоя и друга минута.

По принцип никога не съм имал проблеми със сънят. Винаги съм спал пълноценно и съм много горд човек. Имам много голямо самочувствие. НО нещо ми стана на този ден - 19.06 през нощта. За 5 часа се промених, станах страхлив и т.н. Цял ден бях с баща ми на работата му, (а преди това в болница) само и само да не мисля за притесненията си. Смятам,че ми се натрупа много с това четене. Само учене, не излизам често с приятели, понеже искам да си взема изпитите. 

Общо взето - ако съм с някои и си говориме, и се разсейвам - нямам много проблеми. Т.е. добре ми е. Осъзнах,че ми трябва диалог. Днес дори четох малко за изпитите и една книга свързана с позитивна психология. Общо взето, се оправям, но по едно време чувствам, че не съм полезен на този свят, че съм боклук и т.н.  И след малко съм весел. От време на време се панирам и почват да ми треперят ръцете. И някакви вълни ме обливат през главата. Сякаш ми става топло , все едно ме е напекло слънцето и след това се оправя.

Та, извинявам се за дългия пост. ИСкам да попитам - може ли да ми препоръчате някакви методи ? Какво да правя като почнат "пеперудките в корема"? Общо взето, когато чуя някои да се кара около мен и започвам да се притеснявам много. Сякаш аз съм виновен. И се самообвинявам от време на време. Искам да бъда пак себе си. Е естествено -не както преди. Преди виках много често. Ядосвах се за най-малкото. Дразнеше ме всичко. Баща ми още преди 6-7 месеца каза,че аз не съм добре. Аз го обиждах и му казвах: "Кой?! Аз ли не съм добре бе!" и почвах да викам. Брат ми ми викаше,че съм истерик.

Бях си написал дори на едно листче в портмонето: "хей човече, не викай толкова много!".. ама не го спазвах. И ето ме сега.. 

Благодаря ви много предварително. Ако имате допълнителни въпроси - ще ви споделя :(..  ако имах пари, бих ви платил за лична консултация, но разбирате .. в тази криза и с тези пари.. и вече похарчихме пари за  2 банки и бром да ми пуснат + лекарства + на лекаря..
 
BoyanovaДата: Четвъртък, 27.06.2013, 08:10 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте,

Методи има, но те се прилагат след изследване на личността, тъй като всеки човек е различен и това, което би помогнало на един, не би помогнало на друг. Нещото, което би Ви било от полза да не се притеснявате е, да спрете да отдавате такова значение на изпитите- дори да Ви скъсат, има поправка. Отделяйте повече внимание на себе си, почивайте достатъчно, слушайте любима музика, намерете си хоби, заниманията с което да Ви носи удовлетворение. Ако това не е достатъчно, обърнете се към психолог за по-детайлно изследване на личността, на база на което да се определи кои техники за справяне с проблема биха били подходящи във Вашия случай.

психолог Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Криза на личността - за една нощ ;( (Как за една нощ, сринах психиката си..)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017