Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:12
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Моля помогнете.
Моля помогнете.
ivailopcДата: Понеделник, 20.05.2013, 12:08 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте! От дълго време насам, имам проблем. Страдам от без желание за каквото и да било - може и мързел да го нарека, но ме притеснява много. Не искам да правя нищо, мога да стоя и да гледам в една точка с часове, като през това време витая в някакви мои си светове и фантазии за хубаво бъдеще и лични успехи. Ще бъда кандидат студент тази година, целеустремен съм, знам какво искам и наистина го искам, но ако може да не си мръдна пръста за да го постигна ще е най-добре, а то от горе няма да ми падне. Мога да спя много, понякога дори по 14 часа. Лесно се уморявам, бързо заспивам, дори когато съм изпил буркан кафе. Искам това да спре, искам тази слаба воля да се махне, не знам какво да правя, измъчва ме. Като цяло, живота ми не е бил лек. Разпаднато семейство. Майка и баща ми са алкохолици, нагледал съм се на побоища и всякакви такива - на всичкото отгоре съм гей, но това го приех някак си. Ще ви бъда много благодарен за отговора.
 
BoyanovaДата: Понеделник, 20.05.2013, 15:27 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте,

За да мога да Ви отговоря, ми е необходима повече информация в следните насоки:

Можете ли да определите поне приблизително от колко време сте в това състояние на умечтаност и на неспособност да се организирате, съпроводена от лесна уморяемост?

Колко време от деня прекарвате в умечтаност?

Опитвал ли сте да замените умечтаността с други дейности и ако да, то установил ли сте къде точно се къса нишката: дали още в началото, когато започнете да правите нещо друго, дали по средата? 

Ще очаквам допълнителната информация от Вас.

психолог Л. Боянова
 
ivailopcДата: Понеделник, 20.05.2013, 21:06 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Quote (Boyanova)
да замените умечтаността с други дейности и ако да, то установил ли сте къде точно се къса нишката: дали още в началото, когато започнете да правите нещо друго, дали по средата?  Ще очаквам допълнителната информация от Вас.
Състоянието ми е такова от горе долу половин година.  Попаднах в една школа по театрално изкуство преди 2 години, започнах да напредвам много бързо в избрана област на обучение и колкото повече напредвах и израствах толкова повече състоянието ми се засилваше. Иначе мога да пропилея и целия си ден в умечтаност, сега съм без работа и вместо да уча като имам времето пилея дните си така. Опитвал съм да правя друго и просто не мога съзнанието ми не го позволява целия се треса като нервозен и нямам желание за нищо друго
 
BoyanovaДата: Tuesday, 21.05.2013, 15:48 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте отново.

Умечтаността е защитен механизъм на психиката, който има ролята да подкрепи духа в труден момент. Ако се излезе вън от определени граници, тогава започва да се къса връзката с реалността и може да има много негативни последици.

Когато се впусне във фантазията за вътрешните си светове и мечти, човек се отграничава от всички проблеми и неразбории, съпътстващи реалността. Илюстровано, получава се на психично ниво нещо примерно такова:Във Вашия случай, тежкото Ви минало е причината да се включи защитният механизъм. От един момент сте изпуснал самоконтрола кога трябва да спрете да се затваряте във вътрешните си психични светове и да се впуснете обратно в реалността. Захващането с театралното изкуство е спомогнало за усилването на умечтаността, тъй като творческата дейност е в основата и на вече споменатия защитен механизъм.

Мечтаенето е хубаво нещо, дори е полезно, но само тогава, когато е в норма.

За да се върнете към нормата е необходимо да пренаредите себе си на психично ниво. Една психологична консултация не е достатъчна, за да се случи това.

Ако желаете, то можете да продължите с платени онлайн консултации по мейл с мен, като Ви препоръчвам да се възползвате от пакета за 50 лв общо, който важи за рамките на 30 дена, считано от датата на заплащането. В случай, че това Ви интересува, свържете се с мен от тук: КЛИК , за да уточним подробностите.

психолог Л. Боянова
Прикачено: 5618921.jpg(154Kb)
 
ivailopcДата: Tuesday, 21.05.2013, 19:21 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Благодаря много за отговора. За голямо мое съжаление не мога да си позволя консултации, макар че ми се иска, защото в мен има още много други проблеми които ми пречат да живея пълноценно. Благодаря отново, аз все пак няма да се откажа, може би с достатъчно воля и енергия, някак ще се оправя. Вярвам.
 
BoyanovaДата: Tuesday, 21.05.2013, 21:31 | Сообщение # 6
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте ivailopc

Пратих Ви писмо на мейла, посочен в профила Ви. Надявам се написаното от мен в това писмо да Ви бъде от полза.

психолог Л. Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Моля помогнете.
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017