Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:10
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 212»
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » спешно-имам нужда от помощ и съвет отчаян съм (в кого е проблема в мен или в приятелката ми?)
спешно-имам нужда от помощ и съвет отчаян съм
trendoДата: Понеделник, 22.04.2013, 20:48 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 10
Статус: Офлайн
Здравеите!вече незнам какво да правя,с приятелката ми сме от повече от година заедно,в началото на връската ни бяхме штастливи но от няколко месеца нещо стана имам чувството че вече не ме обича както преди(аз така си мисля)но да почна от самото начало тя е вдовица има 2 деца едното е от съпруга и а другото от друг мъж с които е имала връска дълги години дори и по време на брака и и след смърта на съпруга и са живеели 3 години но тои как да кажа с една дъма ги е тормозил нея и децата ,аз знаех за това тя ми раза за него,сърцето ме болеше докато беше при тях.След като се раздели с него почти всеки ден бяхме заедно и си обещахме никога да несе лъжем да си казваме всичко.След като ме запозна с децата те се привързаха много към мен споделят всичко с една дъма ме чувстват като близък,заведох ги на няколко екскурзий с една дъма прекарвахме си чудесно докато еди ден разбрах че се чува с предишния си приятел(тя ме попита дали може да се чува с него от време на време аз и позволих)но си мълчи неми каза аз недържа да ми казва с кои говори по телефона и се вижда но преди това ми споделяше че сасе чували и какво саси говорели,при няколкото мои въпроса дали се чува с него тя ми отговаряше не несъм го чувала (някои ще си каже ами ревнуваш но не е така )и след време разбирам че тя ме лъже че несасе чували от което мен ме заболя че ме лъже споделих с неината добра приятелка (тя ми помагаше от самото начало )че има нещо че ме лъже и тя ми каза ами излъжия и ти нещо зада види как се чувстваш и колкото и да неми бе приятно го направих говорех с приятелката и по телефона опщи приказки но нито дума за това или въопще за нея и един ден усетихме че тя маи разбра за това и и признах при което тя много се ядоса че съм я лъгал след което спрях това ми бе първата и последна лъжа към нея ,но тя вече неми вярва питам аз как да и вярвам? Не че неи вярвам но понякога ме кара да се съмнявам въпреки че немисля че ми е изневерявала,но от тогава нещо се промени в нея като говорим за това ми каза че трудно се връща доверие в човек които я е излъгал но колкото и да и обеснявам че нея лъжа повече тя си има едно на ум както и аз,но от време на време пак се сближаваме и отдалечаваме от неина страна аз за миг несъм спирал да я обичам нея и децата но от известно време имам чувството че изка да се одалечи от мен отблъсква всичко което изкам да направя за нея и децата,всичко което изкам да направя та отказва и след това казва че несъм изкал да направя нищо за тях.Моля дайте ми съвет какво да направя вече имам чувство че вече тя неизка да сме заедно а аз неизкам да я загубя и бих направил всичко възможно да сме заедно,неизкам да я загубя.

Съобщението е редактирано от trendo - Понеделник, 22.04.2013, 21:04
 
trendoДата: Понеделник, 22.04.2013, 20:50 | Сообщение # 2
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 10
Статус: Офлайн
П.С. децата и са супер неса от тези които правят проблем супер добре се разбирам с тях дори ми споделят тайни които на маика им несподелят и разчитат на мен за някои неща.
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 22.04.2013, 22:03 | Сообщение # 3
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте!
 
От написаното не можах да разбера за какво сте излъгал приятелката си. Като цяло проблемът Ви е свързан с ревностните прояви и е хубаво да се опитате да поработите върху самочувствието и самооценката си. Лъжите и правенето напук също не постигат ефективен резултат, а само временно удовлетворение. Предлагам Ви да се запознаете по-обстойно с ревността и да си отговорите на някои въпроси.
 
Ревността, най-общо казано, е реакция на усещане за заплаха - истинска или въображаема (в повечето случаи) - към ценна за нас връзка. Тя се различава на два пункта: нормална и патологична. "Нормалната" ревност се основава на действителна заплаха за връзката с интимния партньор, а "патологичната" продължава да съществува и да бъде интензивна, даже и да няма причина за това чувство. Ревността може да подсили умението ни да се самоанализираме, да разбираме по-добре партньора си и връзката си с него. Но за този, който има или е имал интимна връзка с човек, който е бил ревнив, нещата са различни. На практика "теорията" за ревността е нищо в сравнение с емоционалните състояния, в които той може да изпадне.

Ревността е емоция, която всички изпитваме в даден период от живота си. Някои хора са овладели емоционалните си импулси, а други постоянно се намират под влиянието на "зеленоокото чудовище", което рано или късно разрушава всичко около себе си. Особено когато няма почва за такива чувства, човекът, който е ревнуван, се намира в безизходно положение - няма по какъв начин да се защити и да обясни на интимния си партньор за реалната ситуация, защото всяка негова дума ще бъде "преобразена" и "изкривена" така, че да пасне с теорията на ревнивеца.

Хората, които не са толкова ревниви или не ревнуват изобщо, са сигурни в себе си, имат положителна оценка за своята личност, и най-важното - харесват се такива, каквито са. Другата част обикновено са хора, които са изживели разочарование и/или предателство от любим човек. Ревнивите хора дълбоко в себе си смятат, че не заслужават да бъдат обичани и че винаги ще се намери някой по-добър от тях в дадено отношение. Вярват, че ако не контролират партньора си, той ще ги зареже. Ревността е начин, по който се упражнява контрол във връзката. Голяма част от женската аудитория силно желаят да предотвратят контактите на гаджето си, за да не може то да се вижда с приятелите си и с други хора, защото може да се влюби. Други пък ревнуват както от страничните задължения на половинката си, така и от техните хобита и занимания. Много от представителките на женския пол смятат, че ако партньорът им не мисли за тях ежеминутно, той не ги обича толкова, колкото те него.

Хората, които чувстват силна ревност от страна на половинката си, рано или късно достигат до периода, в който се чувстват емоционално натоварени и изтощени. Не може да се бориш вечно срещу несъществуваща заплаха. Поради тази причина започват да изпитват желание да прекарват повече време със себе си, отколкото с партньора си. От друга страна, ревнивият човек засилва усещането си за контрол над ситуацията. Получава се един затворен кръг и поне един от двамата е необходимо да се спаси от тази унищожителна ревност. За някои може би е трудно, но това е ключът към справянето с тази ситуация.

Ревността може да повлияе положително в една връзка, но в повечето случаи действа отрицателно. Ако мъж или жена изпитва ревност към половинката си, може да го/я накара да погледне връзката си и да се опита да я съживи (спорно е дали се постига желаният резултат, или не). Обратният случай пък ще повлияе негативно, защото се започва процес на истерична ревност и прекален собственически контрол върху гаджето, от което в крайна сметка ще пострада то. Контролирана ревност не означава контрол върху партньора, а справяне със собствените емоции и комплекси.


www.mariyakoeva.weebly.com
 
trendoДата: Понеделник, 22.04.2013, 22:24 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 10
Статус: Офлайн
Благодаря за бързя отговор ! самочувствието и самооценката и преди са ми го казвали работил съм върху това но явно без успех.Явно аз съм пот влиянието на "зеленоокото чудовище"всичко околу мен се рушии да в началото имаше ревност доста сме говорили по тази тема и ми го е казвала че това ми пречи и че няма за какво и от кого да ревнувам и някак си се преборих с това в момента несме заедно и ми е спокоино че в този момент и този час тя неми изневерява въпреки че всичко е възможно но пак всичко се руши ден слет ден,час след час.изкам да продължим да сме заедно но колкото и да говорим нищо несе получава винаги излизам аз виновня за всичко,и съм готов на апсолютно всичко зада сме заедно ако трябва и през огън ще мина живота си бих дал само да сме заедно,някои ще каже е този е голям маняк възможно е и да е така незнам.но явно колкото и да се боря с това да неревнувам пак това излиза,а до сега никога несъм ревнувал въпреки че е имало основание за ревност но предполагам тогава неми е пукало толку много за тях от колкото за приятелката ми сега.

Съобщението е редактирано от trendo - Понеделник, 22.04.2013, 22:30
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 22.04.2013, 22:44 | Сообщение # 5
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Надявам се, че това, което написах, е било полезно и сте направил извод за себе си. Как мислите, че е хубаво да процедирате оттук нататък? Готов ли сте да започнете промяна върху себе си и как ще стане тя?

www.mariyakoeva.weebly.com
 
trendoДата: Понеделник, 22.04.2013, 23:08 | Сообщение # 6
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 10
Статус: Офлайн
Да готов съм разбирасе както казъх бих направил всичко възможно за да сме заедно и да сме живот и здраве едно семеиство,започнал съм да работя върху някои мои лоши черт но наи важното е да спра макар и малко да я ревнувам и както тя ми казва да нахалствам(въпреки че незнам за какво става дума по някога)изкам да се променя,изкам да съм както бяхме в началото без ревност,без караници,без таийни.Само веднуй съм я излъгал макар че това бе огромна грешка от моя страна изках да и покажа как ме заболя като тя ме излъга (глупава постъпка от моя страна)знам че сам трабва да се променя но от толку съвети дадени ми от приятели освен глупост слет глупост друго неправя затова се обърнах към вас да ми помогнете и дадете съвети как да го направя,в какво да се старая да променя в себеси.Съобщението е редактирано от trendo - Понеделник, 22.04.2013, 23:10
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 23.04.2013, 18:35 | Сообщение # 7
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Истината е, че промяната е във Вашите ръце. Когато се почувствате уверен в собствените си възможности и повдигнете самочувствието си (в положителен аспект, разбира се), ще се почувствате по-добре. Тогава, дори и Вашата приятелка да разговаря с други мъже, Вие няма да се чувствате "изолиран" или недостатъчно обичан от нея. Занимавайте се с дейности, които Ви харесват. Оползотворявайте времето си с нещо полезно.

 

Друго, върху което ми се иска да наблегна - ако не сте сигурен, че можете да задържите половинката си, сте изпълнен със съмнения относно себе си и самочувствието Ви се понижава. Огънят в една връзка се крепи на страст, тръпка и усещането, че не можете да живеете един без друг. А стабилността на същата тази огнена връзка се дължи на ясно и директно общуване, доверие и разбирателство. Ако смятате, че Вашата връзка притежава тези компоненти, не мислете за евентуално негативния й край, защото по този начин не се чувствате щастлив и пълноценен, а скъсявате единствено щастието си. Както бях споменала и в първия си пост, лъжите и правенето напук не постигат ефективен резултат, а само временно удовлетворение. Ревността също не е алтернатива. Плюс това - всеки проблем може да се реши със спокойно общуване. Без лъжи, без "сцени" и т.н.

 

Мисля, че Ви дадох достатъчно база за размисъл. Ще е необходимо да поработите върху себе си, за да имате възможност да изграждате дълготрайна и пълноценна връзка. В противен случай рискувате да влошавате отношенията си с човека отсреща. Замислете се върху това.

 

Ако усещате, че не успявате да се справите с ревностните прояви и емоциите у Вас, ще бъде хубаво да потърсите директен контакт с психолог. Комуникацията на четири очи със специалист също ще Ви бъде от полза.

 

Успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
trendoДата: Tuesday, 23.04.2013, 19:30 | Сообщение # 8
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 10
Статус: Офлайн
благодаря за съветите mariya_koeva, но както казахте 
" Огънят в една връзка се крепи на страст, тръпка и усещането, че не можете да живеете един без друг"това е така но тя самата усеща че аз съм толкова много влюбен в нея че дето има една дума си прави каквото изка разяснявам,когато я прегърна или целувам или тръгна да я хвана за ръка или гушна докато лежим тя всичко това отблъсква и то още преди да и направя тази лъжа на пук и да в началото много я ревнувахнесъм и забранявал да говори въопще с мъже но има една черта като и се обадя да видя как е напримерно тя ми отговаря "хаиде че ми пречиш с мъж съм или новя съм"вече това неме дразни грам но това ме кара да се отчаивам дето ме отблъсква а същевремено ме търси имам чувство че ме използва надали е така но..... ,преди дори ходих на психиятър защото ръцете ми трепереха,избухвах без причина (можеби от работата ми се отразява и затова,напрегната е понякога)това я дразнеше и затова отидох е претписами лекарства пиех ги известно време (3 месеца)и сега съм спокоен неизбухвам ръцете не ми треперят е само когато се опита да ме накара да я ревнувам но неи го показвам и преди несъм тя самата го забелязваше,и да бих изкал да отида на психолог защото изкам наи на края всички тези неща да ги премахна от себеси коллкото и да съм се опитвал ( не веднъж)все нещо става и пак се връщам на стартова позиция ,забравих да спомена това ми е най дългата връска до този момент 1 година и 3 месеца другите или 3 или 5 месеца продължаваха но наи интересното е че при другите връски несъм изпитвал такива чувства към някого както сега и не ревност или други неща са били причина за раздялата ни просто в един момент спира само с една си поговорих след като я попитах защо и догава за първи път говорих с някого за връската ни и тогава тя ми призна че не е за мен че през циалото време ми е изневерявала че съм добро момче и нея заслужавам,ето тази жена може да е всякаква но нея наи много уважавам от някои хора тя бе изкренна с мен а аз това уважавам в един човек и мисля че точно честноста крепи една връска и несамо но сегашната ми приятелка като седна да поговорим за нещо за нашата връска или я попитам за нещо тя ми отговаря "такова нещо никои неме е питал"винаги е това и почва да отбива темата на друга страна и никога несъм споделял за наз двамата с непознат в началото можеби затова неми се разбираше някои неща защото несъм го правил винаги на хора които ни познават но от тяхни съвети повечето си патих (от родителите ми наи вече)някои ми помагаха като говореха с нея 
затова съм отчаян  и търся вашата помощ
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 23.04.2013, 22:51 | Сообщение # 9
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Не зная защо Ви отблъсква и не желае да разговаряте. Това може да каже единствено тя. По принцип комуникацията е ключова за изглаждане на всякакви недоразумения, конфликти и разминаване на интереси, но понякога, за да бъде ефективна, е необходимо да е двустранна. Знаете, че няма смисъл от разговори, ако отсрещната страна не поема също инициативата. Поради тази причина може би е хубаво да попитате деликатно приятелката си дали би имала желание да посетите семеен психотерапевт. Въпреки че не сте семейство, Вие сте двойка, която понякога има нужда от психологическо консултиране, за да има възможност проблемите между вас да се изгладят. Поговорете с нея, когато е спокойна и не е ангажирана с нищо, за да не се афектира. 

Вие пък, както казах, е добре да се опитате да повишите самочувствието си така, че да се чувствате добре в кожата си. Осъзнайте своите качества и положителни страни. Докато не започнете да харесвате себе си, ще имате проблеми както със самооценката си, така и с ревността. За да изградите пълноценни отношения с хората, които са близо до Вас, ще е необходимо да поработите върху себе си в посока промяна на светоглед, самочувствие и самооценка. Склонна съм да мисля, че дълбоко в себе си понякога вярвате, че не заслужавате да бъдете обичан и че все някой друг мъж има, който е по-достоен да бъде с приятелката Ви. Запитайте се какво Ви кара да мислите по този начин и защо всъщност се съмнявате в нея. Имайте предвид, че един човек може да се отдръпне от друг, за да има повече лично пространство, ако се чувства "задушен" и контролиращ от него. Така че е време да повярвате както в себе си, така и в приятелката си. Тя, например, може да има приятели мъже, но да няма интимни симпатии към тях. Всеки един от нас има свой собствен кръг от познати и приятели, с които комуникира. Това е напълно нормално! Ние, хората, сме живи същества, които се нуждаят от социални контакти не само с индивиди от собствения пол, но и от противоположния.

 

Относно родителите - разбирам, че сте достатъчно голям и зрял човек, за да може да взимате самостоятелно решения и да носите отговорност за действията си. Може би е необходимо да разговаряте с тях и да изкажете ясно позицията си?

 

Ако обаче наистина не успявате да се справите с емоциите, които изпитвате, ще е хубаво да посетите психолог. Това е, което мога да Ви кажа за настоящия казус.www.mariyakoeva.weebly.com
 
trendoДата: Сряда, 24.04.2013, 18:57 | Сообщение # 10
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 10
Статус: Офлайн
разговарях с родителите ми и се разбрахме да несе бъркат вечев живота ми да ме оставят сам да си правя грешките и сам да излизам от тях но с приятелката ми освен докато пътуваме с колата дръг начин няма да говорим дори и тогава несе получава винаги усилва музиката или както казъх отбива темата,а до това че познава други мъже да така е попоне за това сме се разбрали че щом е избрала да е с мен друг няма  и ако има ще ми каже но едно едничко нещо ме дразни и малко ядосва преди да тръгнем с нея тя бе с друг и само се оплаква от него в смисъл несе държи добре с децата и и със самата нея че е изкъла някои да я гушне ,да я погали да я обича а не да я използва(по междувпрочем точно такава е била тяхната връзка,тя в него влюбена тои нему дреме за нея и децата )а аз тчно тези неща ги правя и дори и сега и след като тя или ме отблъсква или се опитва да ме дразни ли незнам когато и се обадя,в смисъл като вдигне казва "аиде по бързо че съм с новя или с един мъж" нещо от този род,но мен неме дразни това дразниме малко това че в самото начало си обещахме да си казваме всичко да нямаме таини и като има проблем да го опсъдим и да го решим с една дума в кои е грешката например,точно това неможе да се получи а тя самата го поизка.
А до това да отидем на семеен психолог само да и го кажа ще отговори ами заминаваи какво правиш още тук знам го със сигурност че ще отговори това,сложен характер е както и казва неината приятелка"от както стана софиянка и имаш апартамент неозначава че може да прави всичко каквото си поизка с мажете с една дума че е нещо повече от другите които неса от софия"и то погледнато реално е така от една страна от друга не немога да я разбера ако бе друг като мен би я напуснал (аз нея използвам както предишния и да е в софя и да не плаща квартира )а аз изкам да направя всичко възможно да сме заедно да несе разделяме но каквото е писано да става аз няма да се предам въпреки някои подигравки срещу мен отправени
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » спешно-имам нужда от помощ и съвет отчаян съм (в кого е проблема в мен или в приятелката ми?)
Page 1 of 212»
Search:

Boyanova © 2017