Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 212»
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Спешно - Страшно сложна ситуация
Спешно - Страшно сложна ситуация
PredatorДата: Понеделник, 15.04.2013, 12:03 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте, имам страшно сложен проблем, нещата излизат извън контрол. Проблема е следния - запознах се с едно момиче в нета, станахме близки, оказа се че има семейство - съпруг и дете на 5 годинки. Шегувахме се много и й казах, че няма проблем да заживее с мен, Януари ми каза, че ще дойде за малко да ме види, като каза, чее помислила за всичко. Дойде и още на първия ден вечерта мъжа й разбрал къде е, почнаха обаждания от майка й, сестра й и други хора. Тръгна си на третия ден, след като се прибра ми се обади и ми каза, че се разделят с мъжа й, детето оставало при него, не искала да ходи при техните, аз й казах да дойде да живее при мен. Дойде, в началото беше ок, но почна да звъни всеки ден по 6-7 пъти на бившия за детето, то пък отказваше да говори с нея. Видимо се измъчваше, не спеше, постоянно искаше да ходи на разходки, не иска по никакъв начин да показва в социалните мрежи, че сме заедно, не говори много. След един месец, каза, че ще иде за 5-6 дена при бившия понеже имал работа и не можел да се грижи за детето, отиде обаче стоя 15 дена, през това време имахме контакти и ми казваше, че ще се върне. Дойде си, първите няколко дена беше като в шок, говореше само за детето, пак звънеше по няколко пъти на ден, говореше с бившия по скайп за детето, но то упорито отказва да говори с нея. Всичките й близки я отрязаха, като не поддържа контакт с никого от семейството й. Не може да намери приятели тука, ходи сама на разходки, често има главоболие, буди се нощем, пуши по-често от преди. Преди няколко дена пак отиде при бившия и детето, постоя 5-6 дена и пак се върна, угрижена е, не може да спи, махна си профила от социална мрежа в която иначе често прекарва доста време. Често слуша тъжни песни, харесва снимки на деца и майки. Видимо е разстроена. Пак говори за детето, като я питам, казва, че няма проблем, трябвало и време, всичко щяло да бъде наред. Трябва да спомена, че в миналото е имала два опита за самоубийство, преживяла е тежък аборт, страшно трудно е забременяла, с много лекарства. Страх ме е вече, да не направи нещо, Всичко това продължава много дълго според мене...
 
PredatorДата: Понеделник, 15.04.2013, 15:11 | Сообщение # 2
Група: Removed

Пропуснах да доуточня, че е имала проблеми в семейството си и не се е разбирала с мъжа си, понеже по предишното лято я е хванал в изневяра, това лято отново я е хванал и се е стигнало до това, че временно е живяла при приятелка. От това лято насам има връзка и с нейн колега, която умело се опитва да прикрива, но се подразбира, отношенията им продължават и до ден днешен. Наистина е много сложно и неразбираемо ... нещата продължават вече 2 месеца и половина. Предварително благодаря, всяко мнение ще ми е от полза.
 
BoyanovaДата: Tuesday, 16.04.2013, 08:17 | Сообщение # 3
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравейте,

Няма как да се определи по форум по написаното от Вас какво е нейното състояние. Причините за това са много. На първо място не тя е тази, която пише.

Бихте могъл да поговорите с нея, а ако тя сама пожелае, да я насочите към специалист, с който тя да обсъди проблемите и който на тази база ще определи кое е най-правилното.

С уважение,
психолог Л. Боянова
 
PredatorДата: Tuesday, 16.04.2013, 09:48 | Сообщение # 4
Група: Removed

Здравейте, благодаря за бързия отговор. Категорично отказва, разговор с психолог, незнам какви са причините, но не иска. Даже започва да нервничи, когато заговорим за това. Казва, че всичко е наред и няма никакви проблеми. В градчето в което живеем, няма психолог и не мога да разговарям на живо. Права сте никой не може да надникне в душата й, но при положение, че категорично отказва да се срещне с психолог какво да направя. Ще ви помоля, като специалист да дадете някакво мнение, КАКВОТО И ДА Е ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА. Ще се опитам да дам още подробности - казвала ми е че е дошла при мене, защото искала да започне нов живот. Не се разбирала с мъжа й, имали проблеми, ревнувал я е. Родителите й подкрепят съпруга й, включително и сестра й, чувствала се подтисната от това, не й е било обръщано внимание и не е била дооценена - това споделя. Казва, че живота си е нейн и ще прави каквото си иска и родителите за нея не са нещо важно. Относно детето казва, че ще е по-добре да живее при баща му, понеже тя не е добър родител, тъй като е изпуснала възпитанието му.Сърди се на детето, че не иска да говори с нея и даже го обвинява понякога, че е инат. Но когато е сама гледа негови снимки, публикува завчера публикувала снимки на които е тя, детето и бившия и съпруг, снимките са доста - над 30, вчера си блокира профила в една от социалните мрежи. Казва ми, че й е мъчно понеже детето не е при нея, но веднага след това, казва, че няма проблем за това, щяла да го преживее. Видимо е много разстроена, но не си го признава. Има проблеми със съня, често има главоболие, не е от най-разговорливите, не обича никак да говори за миналото, прави ми впечатление, че всичките й приятели са почти мъже, казва, че с жените не се разбира. Когато съм с нея се усмихва, но съм забелязал, че усмивката е само за пред мен. Притесненията ми идват относно предишните й два опита за самоубийство, виждам, че е депресирана и ме е страх да не се стигне до нещо такова. Срещите и с детето имат ефект докато е с него, разделили се изпада в униние и се депресира. За пред мен се прави, че няма проблем, но знам, че не е така. Има нейн колега с който споделя повече отколкото с мен, казва, че й е най-добрия приятел, мисля, че имат и интимна връзка, крие го, но е почти сигурно, че е така. Наистина Ви моля за професионалното Ви мнение в случая, все пак сте имали подобни случаи, каквото и да е мнението Ви, моля да го споделите. Все пак ще е само мнение, но ще е някаква насока. Най-малкото от така описаните факти, може да се направи някакво заключение. Предварително Ви благодаря!!!
 
BoyanovaДата: Сряда, 17.04.2013, 08:30 | Сообщение # 5
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравейте отново,

Състоянието на депресия се установява при обследване. Едно тежко състояние на депресия е възможно да отключи суицидни мисли и опит за самоубийство. Дали ще отключи, това зависи от множество фактори. И те обаче също се установяват, като се обследва самото лице, т.е. няма как Вие да ми дадете необходимата информация.

При депресия следва да се създаде нов график на живот на човека, за да може да излезе от това състояние. Той се съставя индивидуално и съобразно особеностите на човека. Забранява се употреба на алкохол. Вземането на важни решения в състояние на потиснатост е крайно нежелателно, тъй като преценката в такъв момент е замъглена.

В състояние на депресия са характерни т.нар. неадаптивни автоматични мисли.

Въпросните мисли първоначално не се осъзнават от човека като грешка във възприятието.
Човек им се отдава, не ги спира и по този начин те довличат след себе си емоционална реакция. Тя дава тласък на свой ред на възникването на още нови и нови мисли от същото естество. Така накрая депресивното състояние се затвърждава и на човека му става трудно да излезе от затворения кръг, който се образува.

Класифицирани са в около 10-ина категории по видове изкривяване на мисленето. Първата стъпка към изхода от депресията е работа с психолог върху това човекът да започне да разпознава неадаптивните мисли и да им се противопоставяте с ясното съзнание, че са породени от депресията и не отразяват реалността.

И това е само началото.

Ако състоянието е депресия и се оставя без никакви мерки, то може да се проточи с години, а наистина може и да стигне до суицидни мисли и опит за самоубийство, според зависи.

Затова и Ви препоръчвам отново да се свърже тя с психолог. Ако го прецените, може да е онлайн по мейл чрез мен. Таксата за психологични консултации онлайн в рамките на 30 дена, считано от датата на заплащането е 50 лв общо. Попълва се следната заявка КЛИК
 
PredatorДата: Сряда, 17.04.2013, 08:55 | Сообщение # 6
Група: Removed

Здравейте и благодаря за бързия отговор. Мисля, че това, което сте описали е нейното състояние - няма преценка кое е правилно и кое не, взима решение, след това го отменя, казва нещо, след това казва нещо, което в голяма степен противоречи на първото - примерно " Детето е най-важното нещо за мен" само след 30 минути казва "Ние сме най-важни" .... Говорих с нея за консултаций с психолог, реагира гневно и каза, че при нея всичко е наред, ако имам нужда аз да ходя, на нея й нямало нищо. Пак ще говоря с нея поне за онлайн консултаций с вас, ще й бъдат много полезни, убеден съм просто в това, усещам, че нещо не е наред. Дано се навие и ще се свържем. Още веднъж много благодаря за бързите отговори.
 
PredatorДата: Петък, 19.04.2013, 08:39 | Сообщение # 7
Група: Removed

За съжаление, категорично откава консултация, каквато и да било... Темата пред нея въобще не може да се постави на дневен ред... Не знам какво мога да направя повече...
 
BoyanovaДата: Петък, 19.04.2013, 13:19 | Сообщение # 8
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Да, наистина много сложно. Освен да я подкрепяте, друго няма какво да сторите за нея. Можете да следите, по възможност, да не остава сама и да не се вглъбява в потискащи мисли. Мотивирайте я да си намери някакво хоби, да се занимава с нещо. Дано да няма влошаване на нейното състояние.
 
PredatorДата: Петък, 19.04.2013, 15:04 | Сообщение # 9
Група: Removed

Опитвам се да не я оставям сама, но ходя на работа и е неизбежно. Преди се разтоварваше с Фейсбук, но сега го спря. Намерила е някаква книжка, чете нея, когато е хубаво времето излиза на разходки, рядко на разходките е с някого. Ще се опитам да й намеря нещо да се занимава, дано не се влоши, стискам палци за това. Много Ви благодаря за ценните съвети, страшно много ще са ми от полза.
 
PredatorДата: Петък, 19.04.2013, 15:10 | Сообщение # 10
Група: Removed

Ще допълня само, че последното нещо, което публикува във Фейсбук беше горе-долу следното: " Искаш ли да играем една игра - ще се държим добре един с друг, ще се подкрепяме в трудните моменти, ще си говорим хубави неща и който се влюби пръв - губи " Това стана един ден след като й казах, че страшно много я обичам. Може и да е нищо, но може и да значи много, незнам как да тълкувам това...
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Спешно - Страшно сложна ситуация
Page 1 of 212»
Search:

Boyanova © 2017