Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Паническо разтройство (Паническо разтройство)
Паническо разтройство
kleaaДата: Tuesday, 02.04.2013, 01:46 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте,
Казвам се Александра и съм на 27 години. Омъжена съм и имам дъщеричка на 3 години.
Страдам от паническо разтройство, което излезе на яве преди 3 месеца. Казвам излезна на яве, защото мисля че съм го имала от доста години назад.
Всичко започна когато се реших да отида на лекар(Невролог, доц. Стаков), защото имам проблеми с дишането (не мога да си поема въздух докрай и трябва да симулирам прозяване). Когато тръгнах от дома усетих силно напрежение, започнаха да ми се потят ръцете и да ми се схващат пръстите, колената и устните. Получих страхотна диария и сърцето ми буквално препускаше. Някои от тези симптоми са ми познати и от преди този толкова преобръщащ живота ми ден, но не съм им обръщала внимание. Например винаги когато ми се е налагало да правя нещо по-различно от нормалното ми ежедневие (интервю за работа, консултациите когато бях бременна, дори и приятни неща като пътувания, рожденни дни) ме срязваше корема и диарията беше на лице.
Чаках доц. Стайков пред кабинета и буквално си мислех, че или ще получа удар или направо ще умра. Когато ме извика и започнахме да говорим всичко ми мина сякаш никога не е било. Изписа ми Ципралекс и се разбрахме да се видим отново след 3 месеца. Пия си Ципралекса по 1 таблета и половина и разбира се се чувствам доста по-добре, НО си остана ужасната диария която ме гони нон стоп когато ми се налага да ходя някъде, където е по-далече от дома или колата ми. Не мога да продължа да се съобразявам с нещо иначе толкова нормално и обикновено за другите хора. Предстои ми пътуване за което съм купила билетите доста преди да започне всичко това и не мога да заспя вечер при мисълта, че ще трябва да отида ЧАК до летището и после как ще стане и какво ще стане....и така всяка нощ. Осъзнавам всичко което ми се случва, знам че имам някакъв психически проблем, нещо се е случило за да провокира всичко това, но осъзнавам и че искам да съм старата, готината Алекс, която не отказваше да ходи където и да било и да бъде винаги усмихната и свежа мама.
Приемам всякакви предложения за подобряване на състоянието ми!
Благодаря!
Александра
 
BoyanovaДата: Сряда, 03.04.2013, 08:23 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравейте kleaa

Преди да Ви отговоря, е необходимо да се направят някои уточнения.

Единствено в случаите на отиване някъде на непознато място (или пътуване до непознато място) ли се появяват проблемите, които описвате? Проявяват ли се при други обстоятелства?

Опишете по-подробно какво изпитвате: някакви мисли появяват ли се, когато Ви обхване състоянието, как протича всичко?

След като състоянието Ви обхване, колко време продължава да Ви държи?

С уважение,
Л. Боянова
 
kleaaДата: Сряда, 03.04.2013, 13:23 | Сообщение # 3
Група: Removed

Здравейте,
Благодаря за бързия отговор!
Проблемите ми се появяват най-често когато трябва да правя нещо по-различно от това да седя вкъщи с дъщеря ми. Общо взето не се появяват само когато ходя на места, на които съм ходила хиляди пъти като например при родителите ми, големият супермаркет до дома ми или обслужващата ме банка. Примерно ако трябва да ходя до някой мол, който е далече се качвам на колата и от там нататък се появява ужасяващата мисъл “и сега какво ще правя ако ме среже корема” и... той ме срязва- започвам да се оглеждам за бензиностанции, магазини, в които може да има тоалетна и ако виждам такива не намирам за необходимо да спирам и да ходя в тоалетната, но ако не видя нищо, което може да ми помогне, тогава изпадам в паника и започват да ми се схващат ръцете и да ми се събират пръстите, омекват ми колената и разбира се едва задържам ужасната диария. Случвало ми се е да слизам на бензиностанция и буквално да тичам към тоалетната. Ох неописуемо е чувството. Изпитвам всякакви емоции в тези моменти. Опитвам се когато тръгна на някъде и ми се случват тези неща да не се отказвам, но няколко пъти съм се предавала и прибирала вкъщи. Пия по половинка или таблетка ксанакс в такива моменти, но май освен да ми се приспива друго не се случва.
Ако нещо друго Ви интересува, за да може да ми помогнете, пишете. Ще чакам с нетърпение съвета Ви!
Благодаря!
Александра
 
BoyanovaДата: Сряда, 03.04.2013, 18:54 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравейте отново,

По форум няма как да се определи със сигурност, но това, което описвате, се доближава до агорафобия (от др. гр. ἀγορά — «пазар» и φόβος — «страх», като в съвременната медицина агорафобията има много по-широко значение от страх от пазари).

При агорафобията страхът се проявява, когато предстои среща с непознати хора, защото може да има необходимост от неочаквани действия, а също така тревогата се появява в ситуации като: придвижване навън от дома, обществени места, пътувания и други. 

Понякога агорафобията е следствие на паническите атаки, но не е задължително, а има и други причини за нейната появата (примерно може да е резултат от нанесена емоционална травма от друг човек). Действа като несъзнателен защитен механизъм.

Специалистът, който е компетентен да Ви даде по-подробна и по-точна информация е психиатър. Препоръчвам Ви да се консултирате с такъв относно възникналия проблем.

С уважение,
Л. Боянова
 
kleaaДата: Сряда, 03.04.2013, 20:25 | Сообщение # 5
Група: Removed

Благодаря ВИ!
Имам психиатър, който посещавам, но той ми препоръча да се консултирам и с психолог!
Благодаря отново и всичко добро!
 
BoyanovaДата: Сряда, 03.04.2013, 21:21 | Сообщение # 6
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравейте,

От написаното от Вас по-горе не стана ясно, че Вие вече имате направена консултация с психиатър. Това е важно уточнение.

За да е пълноценна консултацията Ви с психолог, не следва да спестявате каква е поставената от този специалист диагноза и каква е работата на психиатъра до момента.  Психиатър и психолог може взаимно да се допълват в работата си при определени случаи. Но и има особености, които трябва да се спазват, за да бъде максимално полезно това за Вас като човек, търсещ изход от проблемите си. Ето защо във Вашия случай последователността от действия започва с консултация от психиатър и затова е първото, което Ви препоръчах.

Няма да Ви бъде от полза ограничена безплатна псих. консултация по форум. Психологичната работа в случаи като Вашия е много обемна.

Ако желаете да продължите консултацията си с мен, моля, попълнете заявка от тук: КЛИК

С уважение,
психолог Л. Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Паническо разтройство (Паническо разтройство)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017