Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:23
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » мания за недооцененост
мания за недооцененост
foreveryoungДата: Четвъртък, 14.02.2013, 22:58 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте,обръщам се към Вас,защото приятелката ми има сериозен проблем.Заедно сме от 2 години,тя има мания за недооцененост и ова много ни пречи.Тя винаги е била такава,мисли си,че никога не я оценявам и че заслежава нещо повече от това,което й давам.опитах да говоря с нея,опитах да направя всичко по силите си за да й покажа,че я оценявам като човек и че ценя това,което прави за нас,но тя никога не е доволна.Винаги се сравнява с другите и казва:''Щом еди-коя си има еди-какво си-аз трябвада имам по-хубаво,защото съм повече от нея''.Все си мисли,че не ми пука за нея и си внушава,че правя всичко със задни мисли.Та винаги ме подозира,че когато й казвам нещо имам нещо друго превдив .Моля Ви,дайте ми съвет!
 
BoyanovaДата: Неделя, 17.02.2013, 14:11 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте,

Приятелката Ви желае ли консултация с психолог?
 
foreveryoungДата: Неделя, 17.02.2013, 17:10 | Сообщение # 3
Група: Removed

На нея определено би й станало много обидно ако й кажа да отиде на психолог.Искам аз да се опитам да реша с нея проблема без намеса на трети лица.Точно затова се обърнах тук -за да ми дадете поне 1 съвет.По-лесно е да й предложа психолог,но мисля ,че такова предложение би влошило и отношенията ни.
 
BoyanovaДата: Неделя, 17.02.2013, 18:10 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Обидно от какво?

В случая с Вашата приятелка става въпрос за реакции, предизвикани от събития в нейното минало, които моделират сегашното й поведение. Събитията са моделирали психиката и с години и няма как да се достигне промяна в нейните възприятия с даването на съвет по форум, а още повече, ако тя самата не желае тази промяна. 

Това, което можете да направите е, да поговорите тактично с нея относно притесненията си, да и обясните разликата между видовете специалисти (КЛИК) в случай, че не ги знае и се притеснява от остарелите възгледи, че човек трябва да е съвсем не в час, за да се обърне към психолог и да я попитате тактично дали тя самата би желала да променя тази част от своя характер. Ако тя желае промяната, вече можете да се потърси консултация с психолог. Съответно, ако тя е съгласна, ще следва да си прецените заедно кое Ви устройва: дали само тя ще се консултира с психолог или и двамата заедно ще се консултирате като двойка, до колкото проблемът засяга взаимоотношенията помежду Ви, а и за да е по-спокойна тя.

Ако желаете, споделете по темата развоя на събитията.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » мания за недооцененост
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017