Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Помощ
Помощ
SiqnaДата: Четвъртък, 10.01.2013, 19:15 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте,аз съм момиче на 19г.Значи откакто почина баща ми живота ми се преобърна. Бях приета в Икономическия университет и много се радвах че ще бъда студентка,но баща ми като почина всичко се обърка изпаднах в депресия и не бях в състояние да уча и така изтървах много материал и неможех да се явя направо на изпити без нищо да съм учила освен това ме е страх и от изпити. Как мога да знам какво ще ми се падне на изпита? И сега като се оправих и осъзнах какво съм направила се чуствам ужасно.Как сама се провалих,но това което сам си го направи човек никой не може да му го направи.И сега незнам какво да направя.Неискам да остана без висше.Единствения вариант е да кандидатствам догодина на ново.Моля Ви се дайте ми съвети как повече да не изпадам в депресия и да си започна наново. И ако може ми кажете нещо как да не се тревожа и да не ме е страх толкова от изпитите.Мога ли да вземам валериана преди изпита,ако не какво друго мога да вземам,но да не предизвиква сънливост.Благодаря Ви предварително!
 
BoyanovaДата: Четвъртък, 10.01.2013, 20:01 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Съжалявам да науча за баща Ви. Това е най-лошото нещо, което може да се случи на един толкова млад човек. Но е хубаво, че се борите и не се предавате.

Може да не сте загубила правата си на студент. Питайте в университета, разкажете подробно случая си и помолете да Ви кажат административния изход от ситуацията. Имам позната, която беше изпаднала в подобна ситуация с много невзети изпити по лични причини, а тя сега завършва и не е кандидатствала втори път, просто беше настоятелна и мина на поправки с други студенти. Минала е една година от висшето Ви образование, вероятно не сте загубила студентските си права, не сте минала на ликвидационна сесия. Проучете внимателно тези моменти.

Проверете кога са Ви поправителните. Питайте за вариант да се явявате с други потоци, групи или други студенти, които са в положение като вашето. Говорете и със самите преподаватели, които ще Ви изпитват, помолете за насоки кои учебници да ползвате, за да се подготвите. Така показвате заинтересованост и те ще Ви съдействат.

Като се подготвяте, не се стремете към перфекционизъм. Старайте се да разберете материала, а не да го наизустявате. Така ще Ви е по-лесно да го възпроизведете.

За да се успокоите, вземайте си шоколад, вафла или нещо сладичко преди изпита. А за самия изпит полезна срещу стреса ще Ви е една минерална вода или напитка по Ваш избор, от която да отпиете в мига, в който се почувствате притеснена. Това ще Ви даде енергия и ще Ви успокои.

Ако желаете, споделете по темата развоя на събитията.
 
SiqnaДата: Петък, 11.01.2013, 17:54 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте,значи ходих в университета и ми казаха,че сега от 2 семестър не мога да продължа тъй като не съм се явила на изпитите,но ми обещаха,че ще ми запазят специалността за догодина.Трябва само да представя протокол по здравословни причини.Ще искам от личната лекарка.Обещавам да се боря догодина вече ще се стегна и ще си почна наново.
Моята най-голяма грешка е че съм перфекционистка и като уча се опитвам всичко да наизустявам,но ще се опитам вече да уча с разбиране.
Благодаря Ви много за съветите!
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Помощ
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017