Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:57
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблем със сестра
Проблем със сестра
DonkovaДата: Понеделник, 07.01.2013, 23:34 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте пиша ви силно притеснена отнася се до сестра ми която е на 20 години.Притеснява ме поведението и много е нервна избухлива и лъже и краде опитахме да говорим с нея и да разберем къде е проблема,но без резултатно.Тя беше едно много усмихнато и жизнерадостно младо момиче докато не преживя една травма (баща ни бе осъден за убийство и влезе в затвора )това я разтресе из основи тъй-като тя беше много привързана към него въпреки отсъствието му на заинтересованост към чувствата и.от тогава тя стана скрита и потйна вече рядко се смее и е много изнервена за най-малкото нещо изпада в състояние на истерия крещи обижда и после плаче дори понякога прибягва до насилие.На последък взе да се влошава и започнгорна много да лъже а имам и съмнения че ме краде (не съм си сигорна ,но съмнението ми стига)незнам какво да правя за това се обръщам към вас за помощ и съвет какво да правя.Не искам тя да затъне повече.Съмнявах се че взима наркотици но тестовете не покаЗаха нищо.Незнам какво да правя моля ви дайте ми съвет.
Предварително благодаря за отделеното внимание.
Донкова
 
slance20Дата: Tuesday, 08.01.2013, 13:50 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: Пълен достъп
Съобщения: 558
Статус: Офлайн
Здравейте Donkova,
Присъдата на баща Ви е сериозна промяна в живота на цялото семейство - несъмнено. Предполагам, че действително това е причината за промени в поведението на сестра Ви. Какви бяха Вашите отношения с нея преди да се случи това? Споделяхте ли си взаимно някакви неща, ако да - за какво си говорехте тогава? Казвате, че сте се опитали да говорите с нея сега (кои?), но е било безрезултатно. За какво се опитахте да говорите и по какъв начин? Какво целяхте с тези разговори? Преди колко време баща Ви е бил осъден? Последният въпрос е зададен с оглед на това, че всеки от нас има своето време, в което се справя (понякога крайно неадекватно) с дадена травматична ситуация.
Разбирам желанието Ви да помогнете на сестра си, но това би могло да се случи единствено чрез "събуждане" на мотивация у нея за някаква промяна (която ние - аз и Вие не знаем дали тя желае на този етап). Това, върху което бихте могла да помислите на този етап е какви са Вашите желания. Какво целите Вие да се случи и доколко това е възможно да се случи. Дали е по силите Ви и дали е в правомощията Ви да го направите. Не пишете нищо за своите преживявания, свързани със ситуацията, а те са важни.
Ако имате желание, можете да отговорите на зададените от мен въпроси и да разменим още постове по темата.
Поздрави!
Анелиа Дудина
/психолог/


www.slance20.ovo.bg
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблем със сестра
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017