Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Депресия (Депресия)
Депресия
VikmirДата: Неделя, 25.11.2012, 17:44 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Добър ден! Мога да кажа, че проблемите ми започнаха преди около година. По това време имах проблеми едновременно с баща си и с вече бившия си приятел. С приятеля ми бяхме заедно 6 години, но заживяхме заедно едва миналото лято. Оттогава той започна да се държи все по- зле и по-зле с мен. Обиждаше ме, след време започнах да му отказвам секс, но това не го спря. Не издържах на напрежението, но не знаех какво да правя, за това приех стаж в чужбина. Нещата там потръгнаха наистина добре за мен. Намерих човек, когото наистина харесвам и въпреки че не е българин, поддържаме връзка. Най - накрая събрах сили да скъсам с приятеля си. Но откакто се върнах в България съм във все по- дълбока депресия. Приятелите ми не ми говорят, защото смятат, че бившият ми е "прав", че аз съм му изневерила. Стресът дори и в малки дози ми се отразява драматично. Започнах да сънувам кошмари и да имам неконтролируеми пристъпи на паника. Нямам желание за нищо и започвам да губя усет за реалността. Страх ме е, че няма да мога да се справя с тези чувства. Не знам какво да правя. Моля Ви помогнете ми!
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 29.11.2012, 15:10 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте!

Винаги съм смятала, че човек трябва да бъде с този, с когото се чувства най-щастлив, най-пълноценен и най-хармоничен в една интимна връзка. Разбирам, че сте осъзнали, че бившия ви приятел не е партньорът, с когото бихте желали да бъдете, и сте се насочили към друг с цел нова, по-хубава, връзка. Да, връзките невинаги оправдават очакванията ни. Често впоследствие осъзнаваме, че колкото сме еднакви с един човек, толкова и сме различни; че характерите ни не съответстват; че имаме разминавания в разбиранията и житейските ни мъдрости и ценности. Предишната ви връзка е приключила и сега е хубаво да се фокусирате върху новата с човека до вас, който ви прави щастлива, макар и от разстояние. Знаете, че връзките от разстояние изискват много любов, търпение, доверие и желание, за да запазите това, което сте изградили до този момент, и да го надграждате, разбира се. Оттук следва да си отговорите на няколко въпроса: "Значимо ли е мнението на моите приятели относно личния ми живот?", "Слагам ли достатъчно граници във взаимоотношенията си с околните или им позволявам да натрапват мнението си, въпреки че ме боли от него?", "В крайна сметка аз ли живея живота си или те?" В дъното обаче на този последен въпрос стои обяснението защо се чувствате обезнадеждена и недостатъчно стимулирана. Опитайте се да изречете на глас: "Аз съм щастлива с човека до себе си и не ме интересува хорското мнение. Всеки има право да говори, каквото поиска. Нормално е някои да не харесват приятеля ми така, както и аз не харесвам всичките гаджета на приятелите си." Тук се крие ключът към вашата самоувереност и душевна сила. Мъчно ви е, че приятелите ви не харесват гаджето ви, но щом се чувствате добре с него, бъдете щастлива. Позволете си да бъдете щастлива. Както се казва: "Всяко чудо за три дни." Коментарите ще престанат. Радвайте се на връзката ви и се наслаждавайте на хубавите емоции. Не сте изневерили на никого, тези думи са плод от хорското мнение, на което не бива да обръщате чак такова голямо внимание.

Пишете, че от известно време сънувате кошмари и че имате неконтролируеми пристъпи на паника. Ако тези неща продължават, би било хубаво да посетите психолог, с когото да разговаряте на живо. Все пак ви препоръчвам да се зареждате повече с позитивна енергия, да четете развлекателни неща и най-важното - да разберете, че заслужавате да бъдете щастлива!

Поздрави и успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Депресия (Депресия)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017