Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 10:00
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Панически симптоми (спешнo) (панически атаки)
Панически симптоми (спешнo)
dsquared69Дата: Tuesday, 13.11.2012, 14:01 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте,

Проблемът ми е свързан с панически атаки, които се проявяват от време на време. В миналото съм имал силни пристъпи на паника, проявяваща се като клаустрофобия и агорафобия. Тогава ми бяха предписали лекарството хлорпротиксен.

Сега ми предстои презокеанско пътуване, първото ми досега, и мисълта за дългия полет в затворено пространство и голямата отдалеченост от дома ми довеждат отново паникативно клаустрофобични симптоми.

Исках да попитам, то е ясно че ще трябва да си взема някакво лекарство, ако тревожността ми прерасне в паника, но дали вече няма някакъв по-добър заместител на хлорпротиксена за подобни симптоми, защото това лекарство има доста нежелани странични ефекти?

Предварително благодаря за информацията и успех на сайта.
 
BoyanovaДата: Четвъртък, 15.11.2012, 08:47 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте dsquared69,

Не Ви съветвам да си самопредписвате заместители на лекарства, а още повече чрез питане по форуми. Това може да се окаже опасно за Вашето здраве.

Описаните от Вас проблеми няма как да се разрешат ефективно без Вашето активно участие. Няма как да стане бързо решението им. Най-добри резултати в борбата със страхове от такова естество дават методите на бихевиористите. Те изискват активност, изискват пряко изправяне срещу страха в контролирана обстановка и това е систематично, докато страха не се пребори от самия човек. Така се постигат трайни успехи. Но не става веднага и не става само с пиене на хапчета.

Няма как да Ви се помогне в краткосрочен план. Нужно е да потърсите разрешение на проблема в дългосрочен план.
 
BoyanovaДата: Понеделник, 26.11.2012, 15:22 | Сообщение # 3
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте отново,
Имате отговор на пощата си.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Панически симптоми (спешнo) (панически атаки)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017