Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:52
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Депресия?
Депресия?
cvetnotoДата: Tuesday, 06.11.2012, 11:03 | Сообщение # 1
Група: Removed

От началото на годината ми се струпаха много проблеми . Майка ми се разболя и лежа дълго време в болница, след това на работа ме обвиниха в авантюра с чужд мъж , за което естествено си нямах и на идея, бях добра да дам заем на една колежка и тя ме излъга, получавах заплахи от един колега, че ще бъда само негова ще видиш ти - не ми се прави на монахиня, започнах нова работа, където колегата ми ми прави мръсотии, приятелят ми има проблеми с фирмата си и от всичко това аз се затворих в себе си и сега не мога да се оправя. Всичко ми тежи . Не мисля, че съм се побъркала , но съм много самотна . Всеки ден се страхувам да изляза на улицата, за да не ме обвини някой в нещо - дори че му се пречкам на пътя. Какво да направя ?
 
BoyanovaДата: Сряда, 07.11.2012, 17:53 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1053
Статус: Офлайн
Здравейте cvetnoto,

Факторите, които поставят един човек в състояние на постоянен стрес на работното място, са в графа психотравмиращи. Много е трудно в съвремието ни, в условия на икономическа криза и на озлобяване по принцип на хората един срещу друг, да се намери спокойна работна среда.

Статистиката е, че всяка шеста жена в света, се чувства на работното си място, все едно е попаднала в терариум със змии. Изследванията сочат, че да се превъзпитават на стари години хора със склонност да сплетничат и да манипулират околните, е безсмислено занимание.

Ето защо психотравмиращите фактори следва да се неутрализират, а не да се опитвате да ги избягвате.

Отказвайте да се включвате във вътрешно-офисни интриги. Ако колегите Ви прекалят, обърнете се към прекия си началник и се оплачете, че колегите Ви отвличат от изпълнението на служебните Ви задължения с излишни приказки. Отказвайте да разговаряте с колегите си по други поводи, освен служебни. С хладен тон обяснявайте, че имате спешна служебна работа за вършене всеки път, когато се опитат да Ви замесят в конфликт и в интриги. Спрете да се интересувате от приказките по Ваш адрес, за да си пазите нервите. Сплетните на някой си не са мерило каква сте Вие като характер и като професионални умения и ако началникът Ви не е глупак, то той ще е наясно с този факт.

Излизайте на вън, не плащайте данък обществено мнение на манипулатори. Просто се постарайте да си вършите компетентно работата, за която Ви плащат и бъдете приятелка само за приятелите си.

Отделете си точно време за занимание с проблемите, през което да им търсите разумно решение. Когато това време изтече, приемете, че е дошло ред на други занимания и се заемете с други неща. Така ще си спестите да се занимавате с проблеми денонощно и ще си опазите равновесието. Ако сте уравновесена, ще сте много по-способна да решавате проблемите, отколкото, ако денонощно сте извън равновесие заради проблемите.

Примерно, обадете се на стари приятели и потърсете контакт с тях на Ваше общо любимо място, където да се отпуснете. Поговорете си с тях на приятни теми.

За да се отървете от обземащото Ви тегаво чувство, отделете си време за Вас самата- слушайте любима музика, излезте заедно с приятеля Ви някъде, изобщо, правете това, което ще Ви накара да се чувствате добре и ще върне усмивката на лицето Ви.

Ако желаете, можете да пишете по тази тема отново, за да споделите развоя на събитията.

С уважение,
психолог Людмила Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Депресия?
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017