Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Помощ - апатия!
Помощ - апатия!
ThornApartДата: Събота, 03.11.2012, 13:41 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте!
Обръщам се към вас, не за себе си, а за една приятелка. Ще опиша какво сме забелязали и установили при нея като симптоми. Пиша, защото искам да й помогна и имам нужда от съвет, а въпросната приятелка няма желание сама да потърси помощ. Та, така:
Когато човек отначало се запознае с нея тя се държи приятелски, нормално и дружелюбно и лесно заформя приятелства, но след известно време се наблюдава загуба на интерес, вързване на тенекии, измисляне на оправдания или прехвърляне на вината с цел да избегне конфликт, лъгане, в следствие на което наранява околните, които са се привързали към нея. Случаят не е единичен, тя се държи така спрямо всеки един. Комуникира с някой, само докато има полза от общуването с него. А после се изживява като неразбрана жертва. Бързо губи интерес и ентусиазъм. Яко се филмира. Преувеличава, драматизира. Не мисля, че осъзнава вредата, която създава за околните. Не й и пука. Казва, че разбира проблема си, страда, но нищо не прави по въпроса, не търси промяна, тя няма и желание да си помогне. Когато хората са й се карали за поведението с надеждата, че ще ги послуша, все едно са говорили на стената.
Смятам, че е много сериозен проблема и тя има нужда от професионална помощ. Всички тези неща са заключение от последните месеци общуване с нея и потърпевши от нейното държание. Проблемът е, че незнам как да подходя спрямо тази деликатна ситуация и ми трябва съвет. С дълбаене не става, защото тя или ще си измисля лъжи, или отказва да говори и игнорира присъствието ти без реална причина. С хокане още по-малко.


Съобщението е редактирано от ThornApart - Събота, 03.11.2012, 13:43
 
BoyanovaДата: Понеделник, 05.11.2012, 10:04 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравейте ThornApart,

Ако човек сам не полага усилия да се промени, то никой друг не може да извърши промяната вместо него.

Това, което следва да направите, щом желаете да помогнете е, да я подкрепяте. Промяна от такова естество тя може да извърши и сама, без чужда помощ, стига да го поиска и да вземе твърдото решение по какъв начин трябва да се държи с околните, а след това и да го приложи на практика.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Помощ - апатия!
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017