Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » НЕ ЗНАМ КАКВО ИСКАМ!
НЕ ЗНАМ КАКВО ИСКАМ!
katerine88Дата: Петък, 26.10.2012, 17:23 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте! Аз съм младо момиче, на 24г. Вече имам висше образование (Специална педагогика), имам съпруг, който обичам много и детенце - най-важното нещо в живота ми! Проблемът ми е, че наистина не знам какво искам от живота! Постоянно искам нещо от хората, от себе си, а не правя нищо, за да го получа, защото не знам дали го искам достатъчно! Преди съпруга ми, имах няколко връзки, които се разпадаха заради моето постоянно искане! В момента не работя нищо, заради детето ми, но и не искам все още да работя, защото не знам какво искам! Докато бях в университета, постоянно исках да уча нещо различно от Педагогика, но и не знаех какво точно искам....Трябва да съм щастлива, защото имам дете, всяка жена иска да има дете. Знам, че е лошо...но аз не съм напълно щастлива от този факт! Имам чувството, че съм пропаднала в дупка и не знам как да изляза, не знам какви са целите ми, не знам какво може да ме направи щастлива. Защо човек се чувства така... ????
Прочетох наскоро една книга - Майкъл Нютон "Пътят на душите" . Не знам до колко да вярвам на тази книга, но честно казано ми даде надежда, че мога да разбера защо чувствам такава огромна празнина в себе си! Дали наистина имам нужда от регресивна хипноза или терапия??? И наистина ли мога да получа отговори на въпросите си чрез нея????
Благодаря предварително!
 
mariya_koevaДата: Събота, 27.10.2012, 19:58 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте!

Не мисля, че имате нужда от терапия. Смятам, че трябва да обърнете поглед към себе си и да се запитате какво искате всъщност. Ако ще ви е по-лесно, направете си списък с нещата, които обичате да правите. Започнете да практикувате свое любимо хоби или нещо, което ви удовлетворява. Разбирам, че сте завършили специалност Специална педагогика, но професията не ви харесва. Късно е да се опитате да прекъснете обучението си и/или да се прехвърлите в друга специалност, защото дефакто вече сте завършили. По-скоро се опитайте да си отговорите коя професия харесвате. На кои професионалисти се възхищавате и дали бихте искали да се развивате в тяхната област. Когато намерите отговорите, може да запишете магистратура на базата на това, което смятате, че ще ви доставя удоволствие да работите един ден. Може да запишете и нова бакалавърска степен. Тези неща може да ги решите само вие и никой друг.

Относно детенцето ви - права сте, че сега е периодът, в който трябва да се чувствате щастлива и пълноценна както като жена, така и като майка! Отърсете се от сивите помисли и се зарадвайте на усмивката на вашето малко дете и започнете да гледате в посока "промяна, перспектива и активност". Бъдете активни! Излизайте повече навън и контактувайте с повече хора. По този начин ще ви се разшири светогледа, а и ще пренасочите малко вниманието си от това да мислите в негативни оттенъци.

Мога да ви пожелая само успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
katerine88Дата: Неделя, 28.10.2012, 22:55 | Сообщение # 3
Група: Removed

Благодаря за отговора! Мислила съм наистина за магистратура в друга посока, различна от педагогика, но в момента не живея в България, а в Полша. Не знам достатъчно езика, за да уча тук... Направо се чувствам в безизходица... Това със списъка може би ще ми помогне да подредя приоритетите си! Благодаря за съвета!
А за детето ми - то е най-ценното, което имам! Мисля, че се чувствам така, защото бременността ми беше непредвидена и въобще не бях готова за такава крачка. Просто исках да направя толкова неща, които вече не мога. Липсват ми срещите с приятелите ми, безгрижието ми! Просто още се чувствам така... Явно трябва да се занимавам с нещо, което ми харесва, защото само и единствено да гледам детето си по цял ден ме изморява психически. Знам, че звучи ужасно, но просто така се чувствам...:(
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 29.10.2012, 21:22 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново!

Може би ви липсват срещите с приятелите и като цяло безгрижието, което сте имали досега, защото сте все още млада, на 24 години, разбираемо е да ви се "лудува" и забавлява. Но не приемайте детето си като пречка за това. Вярвам, че всяко нещо, което се случва в живота ни, има причина, и щом се случва сега, значи е правилно. Може да излизате с вашите приятели през почивните дни например. Навярно има хора, които ви помагат в отглеждането на детето, така че винаги може да намерите няколко часа, за да се видите с хората, на които държите.

Разбира се, че е необходимо да работите това, което ви носи удовлетворение. Радвам се, че ще направите списъка, за който ви споменах преди няколко дни!

Този адаптивен период ще премине бързо, не се притеснявайте. Просто се зареждайте с позитивна енергия, слушайте ободряваща музика, пийте повече течности и витамини.

Желая ви весела есен!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
katerine88Дата: Tuesday, 30.10.2012, 00:09 | Сообщение # 5
Група: Removed

Много, много Ви благодаря! smile
 
absurdmindДата: Tuesday, 30.10.2012, 00:46 | Сообщение # 6
Група: Removed

Ох, скъпа... Аз от раждането си не знам какво искам, но вече започвам да осъзнавам, че е заради нещо неизживяно или нещо, което ми е липсвало цял живот. Това може и да е съвсем дребно нещо, на пръв поглед незначително. Помисли за този вариант.
PS: По повод ободряващата музика, която мернах като предложение от горния пост, ще добавя следното: Няма значение каква музика ще слушаш, стига да си здраво зарибена по нея, много е важно да усетиш точно твоя тип музика и да изпиташ нуждата от това да си я пуснеш. Наистина помага. Дано си открила стила си. tongue
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » НЕ ЗНАМ КАКВО ИСКАМ!
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017