Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:14
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » негативни мисли и вътрешен диалог
негативни мисли и вътрешен диалог
fegereДата: Сряда, 17.10.2012, 00:44 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
здравейте,искам да ви кажа,че от много време имам следния проблем - имам натрапчиви мисли от които ми е трудно да се освободя,постоянно имам някакъв вътрешен диалог, който ми пречи при общуването с хората, лесно изпадам в паника и тревога, и ми е много трудно да се концентрирам.Какво мога да направя по въпроса? и има ли някакъв начин да спра този вътрешен диалог ?
 
BoyanovaДата: Сряда, 17.10.2012, 09:07 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте fegere,

Моля Ви да споделите повече информация:

1. За какво са мислите.

2. При какви обстоятелства се проявяват.

3. Опишете по-конкретно и детайлно как се проявява преченето им в общуването Ви с хората.

4. Как се проявяват паниката и тревогата.

5. В какво по-конкретно и детайлно се изразява липсата на концентрация.
 
fegereДата: Сряда, 17.10.2012, 13:35 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
здрасти.
1. ами негативни мисли най-различни,повечето са от сорта - ще се изложиш, няма да се справиш и тем подобни
2. ами когато съм между хората и когато се чувствам несигурен.
3. ами немога да мисля трезво,някой ми говори нещо,а аз си мисля за съвсем друго,негативните мисли пораждат негативни емоции и оттам общуването се разваля.
4. когато незнам какво да правя в дадена ситуация и когато съм в група от хора, и хора, които малко познавам.
5.почти винаги ми липсва концентрация - при общуване,при четене на книга гледане на филм...постоянно главата ми е заета с някакви мисли.
 
Cvetelina62Дата: Сряда, 17.10.2012, 21:26 | Сообщение # 4
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 10
Статус: Офлайн
Аз също се чувствам така. Само де да бяха смислени... Постоянно ми се въртят въпроси в главата без отговор.

Съобщението е редактирано от Cvetelina62 - Сряда, 17.10.2012, 21:37
 
BoyanovaДата: Четвъртък, 18.10.2012, 15:44 | Сообщение # 5
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте отново fegere,

Споделеното от Вас говори за наличие на неувереност, която пък от своя страна затруднява общуването Ви с хората.

Неувереността може да бъде образно сравнена със закотвен от множество котви кораб. Корабът няма да тръгне, докато не му се махнат всички котви, които го спират. При различните хора, имащи неувереност, котвите са различен брой и се пораждат от различни причини.

Сред основните причини, водещи до такива проблеми, каквито описвате, у вече възрастен човек, са преживяни в детството обиди, оскърбления (от съученици, от други деца), а също и неправилно възпитание от страна на родители (повтаряне на детето, че не е способно, че не се справя, прекалено натъртване на всичките му неуспехи и омаловажаване на успехите му). А има и специфични причини. Зависи от преживяванията, формирали характера.

В резултат на получено травмиращо преживяване, се активира по неправилен начин един древен инстинкт в психиката. А именно: активира се инстинктът за бягство. Този инстинкт при такива случаи се проявява чрез мисли точно като описаните от Вас- за излагане, за несправяне. Притеснението се усилва, когато хората са непознати.

Без наличие на увереност в собствените сили обаче желаните цели стават трудно достъпни. Много е трудно да се реши човек на някакво действие, ако в главата му постоянно изникват мисли като: "Ще мога ли да направя това? Ами ако не мога? Много ми е притеснено. Няма да се справя и ще се изложа!" Така се изпада в паника. Следва срив в психиката и цялостното справяне със задачата се превръща в постоянен страх, че нещо ще се оплете на 100% задължително.

Други характерни мисли, които се срещат често при хората, имащи неувереност, са:

~ "А ти пък къде се буташ! Трябва да си знаеш мястото! Такова нещо не е за теб, няма да успееш да го получиш, защото си еди какъв си (еди каква си)."

~ "Ти си недостоен / недостойна и по-добро не заслужаваш!"

~ "Ти си едно нищожество, а не талантлив учен, певец, актьор или нещо такова. По-добра работа от тази не заслужаваш / по-добре от това няма да се справиш."

~ "Пак ще се провалиш и ще ти се смеят всички".

~ "Е, ако бях с огромна красота, стройност, тогава да. А сега къде се бутам, като не изглеждам като манекен/кукла?"

Това е част от огромните измерения на неувереността. Заради предизвиканите от нея силни притеснения се случва така, че мислите не се нареждат по логическа последователност и човек започва да се държи под нивото на уменията си. А от тук до провала в изпълнението на задачата, която си е поставил, разстоянието е малко.

След поредния провал кръгът се затваря и при следващата дейност, която се налага да се прави, то всичко се повтаря отначало отново и отново. Циклично е.

Проблемът, пред който сте изправен е сложен. Препоръчвам Ви, в случай, че желаете да продължите работа по отстраняване на проблема с мен, да се възползвате от онлайн тренингът за справянето с неувереността. Ще го пригодя към Вашия конкретен случай. Таксата за участие е 50 лв, които се превеждат предварително по банков път. Можете да добиете представа за примерно съдържание на тренинга от тук: КЛИК. Ако предложението ми Ви интересува, моля, свържете се с мен от тук: КЛИК , за да уточним подробностите.
 
BoyanovaДата: Четвъртък, 18.10.2012, 15:55 | Сообщение # 6
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Cvetelina62, бихте ли споделила повече за естеството на мислите, които Ви безпокоят, за да мога да съм по-конкретна в отговора ми до Вас?
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » негативни мисли и вътрешен диалог
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017