Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:18
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблеми с гнева!
Проблеми с гнева!
giiiaДата: Събота, 06.10.2012, 15:18 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте! Пиша ви, относно моя проблем с гнева! Аз съм на 25 години, имам доста натоварена работа и усещам, че вече нещата излизат извън контрол.... Имам предвид следното: Имам проблем с гнева, осъзнавам го, усещам го, но не мога да си помогна... Когато имам проблем, чувството на гняв ме завладява, не мога да го контролирам и най-лошото е че вредя на себе си и то по най-лошия начин...Давам пример: Вчера имах грандиозен скандал спретнат от шефа ми на работа, креща, вика, обвинява ме и то за нещо което не зависи от мен. Не издържах и се разплаках, усетих как главата ми се напълни с кръв, щях да се пръсна от вътре, разбира те ли ме? И не само това, а ми накрая се чувствах като парцал и си останах с едно ужасяващо главоболие и два воденични камъка залепени за сърцето!
Говоря за точно такива ситуации! Знам, че този пример не е от най-добрите, защото всеки или може би всяка жена на мое място би се разстроила, но този гняв които изпитвам аз е саморазрушителен, влияе на цялото ми тяло и дух и искам да намеря начин да го овладея! Не искам да си причинявам такиви чувства, но повярвайте ми по-силно е от мен! Просто ме завладява за секунди и после всичко остава на мой гръб, искам да бъда по-умерена, по над нещата и в крайна сметка да си запазя нервите smile smile . Знам, че първата стъпка е да си признаеш сам на себе си, че имаш проблем, а после накъде и как?
Въпроса ми е има ли начин да преодолея тази моя емоционалност, гняв и да бъда по-умерана и ако да дали Вие ще можете да ми помогнете с по нататъшни сеанси?
 
BoyanovaДата: Неделя, 07.10.2012, 10:14 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте giiia,

Принципно гневът е естествена защитна реакция, която е заложена у всеки човек от самата природа. Но ако се проявява неправилно, тогава вместо да е защитата от обиди и от насочени към личността отрицателни емоции, агресивността може да се превърне в тежко бреме, също и в източник на психосоматични заболявания.

Постъпвате правилно, че питате как да се справите. Много хора опитват да потиснат агресивното състояние, считайки, че то е нещо лошо и вредно. Така те потискат агресивността известно време, а в следващия момент избухват за няма нищо и се отчайват, че не са се овладели.

Причината да не се получава справяне с проблема по този начин с потискането е, че агресията има качеството да се натрупва с времето и в последствие може да се прояви с огромна сила по незначителен повод. Т.е. на агресията трябва задължително да се дава право да бъде изразена. Но и тук има особености. Не е оправдано, само защото агресията напира, да бъде пометен с нея човекът отсреща или пък изпитващият агресията да си нанесе за състоянието си сам на себе си.

Има разработени техники за правилно изразяване и чрез това съответно снемане на агресия, съобразени с горе описаното.

По повод на въпроса Ви:
Quote

дали Вие ще можете да ми помогнете с по нататъшни сеанси?


Да, мога да Ви помогна с по-нататъшни сеанси (ще следва да се уточни каква по-точно е ситуацията при Вас и съответно кои от техниките ще са подходящи във Вашия конкретен случай).

Ако желаете, то можете да продължите с мен работа по снемането на агресията, като се възползвате да го сторите онлайн (кореспонденцията протича по мейл). Препоръчвам Ви Месечната абонаментна такса за психологична консултация (включва 30 дни консултации с неограничена кореспонденция, считано от датата на заплащане), таксата за която е 50 лв, преведени предварително по банков път. В случай, че това Ви интересува, свържете се с мен от тук: КЛИК , за да уточним подробностите.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Проблеми с гнева!
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017