Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:11
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » пренебрежение?
пренебрежение?
temsiДата: Сряда, 26.09.2012, 23:31 | Сообщение # 1
Група: Removed

здравей! Имах нужда да споделя нещо,което ме притеснява,но не смятам до толкова за голям проблем. На 19 години съм,по принцип нямам особени проблеми с обущуването с хората,но се случва нещо странно,все по-често...-проблемът че, чувствам пренебрежение от страна на хората спрямо мен и това,което имам да кажа. Сякаш няма особено значение. За себе си не мога да кажа,че имам проблеми със самочувствието,но все пак проблемът може да има много корени. Сякаш по-лесно се разбирам с не дотолкова познати хора,отколкото с приятели.Но точно с всички приятели,а с някои.Например в компания от прятели има само 2ма 3ма ,които наистина ги засяга какво имам да кажа.Става така,че се боря за вниманието на другите.И колкото и да опитвам не става. Още повече усещам вид пренебрежение с отделни хора,хора които по една или друга причина не съм успяла да опозная, но отношението ми спрямо тях е съвсем нормално,старая се да се държа човешки и с разбиране.
Та ето какво става всъщност-напоследък все по-често ми се случва с хора ,които познавам отскоро и поддържам приятелски отношения,да ме изненадват по доста груб начин. Става въпрос за онлайн пространството,което се старая да отбягвам като начин на комуникиране,но
по една случайност пиша на този даден човек (първият път беше момче) ,което имаше да ми връща една книга от един курс и я задържа поне 6 месеца.
Писах му доста често,дори му се обадих да ми я върне,винаги с добър тон очаквах,че ще получа съответното разбиране,но не стана така.Винаги намираше нещо,което да измисли ,за да се окаже зает,извън града,и ме уговаряше ,че ще ми се обади да се разберем,което никога не ставаше.
Тук значение книгата няма...не ми беше за нея.. но не мога да си обясня защо трябваше да го прави? Що се отнася до мен,възпитанието ми никога не би позволило да направя подобно нещо към който и да било човек.
Другият случай е с момче от работата ми през лятото. Той беше единственият,който знаеше кога трябва да се обадя на шефа си ,защото аз бях отсъствала 2 дена от работа. Писах му и не ми отговори в скайп-не знам какви са били причините.
И още доста други случаи...

просто се опитвам да си обясня защо понякога хората се държат така (как да го нарека-странно,грубо,невъзпитано) към мен,но не мога...
И да,опитвам се да намеря проблема в себе си , може и да съм на прав път,но засега не успявам.Надявам се да ме разберете. : )
 
mariya_koevaДата: Петък, 28.09.2012, 16:20 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравей, мило момиче!

Хората са най-различни като характер, темперамент, обноски и държание. Един ще ти отговори по един начин, друг ще го направи по по-различен... Може би все още не си открила достойните за теб хора, които да можеш да наречеш ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ с главно "П"? Тези, които ще бъдат до теб както в хубави, така и в трудни моменти. Които ще те търсят не само тогава когато имат нужда от нещо или им е скучно и няма какво да правят. Които ще ти кажат истината в очите не с цел да те обидят или да уронят престижа ти, а за да се поучиш от собствените грешки, имайки стимул да се развиваш.

Какви действия предприемаш ти, за да разшириш кръга си от познати и да имаш реалната възможност да намериш човек, който има твоите интереси, сходен начин на живот и се доближава до характера ти? Можеш да се запишеш на фитнес, танци, рисуване, курс по език. По този начин ще се запознаеш както с нови момичета и момчета, така и ще се почувстваш активна и полезна. В личностен план е добре да развиеш различни умения и компетентности, които от своя страна да развият усещане за самочувствие. Ако имаш желание, можеш да се включиш в доброволни акции и кампании и по този начин да станеш социално ангажирана, запознавайки се с различни глобални проблеми, с които човечеството се опитва да се справи. А и така ще има за какво да говориш на някого, когато решиш да се запознаеш с него.

В същото време се опитай да се отдаваш на по-спонтанни социални контакти. Позволи си да се забавляваш. Разчупи "системата" и протегни ръка към хората, които държат на теб и които искрено се радват на компанията ти, за да протегнат и те своята. Покани ги на купон, танцувай с тях и бъди по-непредвидима. Важно е, когато намериш своите дружки и желанието за близост дойде и от двете страни, да не позволиш нишката да се скъса някъде по средата. Бъди инициативна и завържи възела.


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » пренебрежение?
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017