Добре дошъл Гост | RSS
Петък
18.08.2017, 01:16
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Лесно се разплаквам (Лесно разплакване)
Лесно се разплаквам
nikoletaДата: Понеделник, 17.09.2012, 15:06 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Незнам от къде да започна. Винаги съм имала един проблем и той е, че много лесно се разплаквам когато някой ме нагруби или когато споря усилено и знам,че съм права но просто в един момен сълзите ми потичат и по никакъв начин не мога да ги спра. Много е гадно. Плача и в същия момент си мисля О господи сега пък защо плача и колко е тъпо но нищо не мога да направя за да си спра сълзите. Много е подтискащо. Незнам какво да направя . Дайте ми съвет .
 
BoyanovaДата: Сряда, 19.09.2012, 09:46 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте Николета,

Плачът е нещо естествено. Това е най-първото нещо, което едно бебе овладява, за да общува. Ще плаче, ако са му мокри пеленките, ако е гладно, ако го боли стомахче и този плач е сигнал за майка му да му помогне. В последствие детето порасва и се научава на по-сложни начини за комуникация с околните.

Какво става обаче, когато бебето плаче, а майка му не му помага, защото според нея няма причина за притеснение или защото следва остарялото схващане, че: "то няма лошо бебето да пореве, без да му се обръща внимание" и само го раздруса или изобщо не му обърне внимание? Бебето се озовава в травмираща психиката му ситуация, която не може да преодолее и това може да остави отпечатък на по-нататъшното му развитие. Когато в детството на малкия човек системно не се помага да преживее травмиращи го ситуации (които на възрастния обикновено изглеждат глупави, но за детето не е така), то резултатът е, че в психиката не се изработва механизъм за преживяването им по начин без плач. Несъзнавано вече възрастният човек се бои, че няма да може да преживее травмиращото събитие. И тогава сълзите идват и за най-малкото нещо.

Другият вариант, когато може да се стигне до описаното неконтролируемо плачене е, когато детето е пазено прекалено много от травмиращи събития в детството си- спестяват му се или ако не може да се спестят, то родителите изземват ролята на детето по отреагирането на ставащото. Тогава в психиката също не се изработва механизъм за справяне с проблемни ситуации и се активира най-първичната (бебешката) реакция. Тя е неосъзнато желание другият човек да влезе в положение и да се погрижи нещата да се изгладят.

Няма как в рамките на отговор във форум да Ви си помогне.

Ако желаете, то можете да продължите с мен работа върху овладяването на състоянието, като се възползвате да го сторите онлайн (кореспонденцията протича по мейл). Месечната абонаментна такса за психологична консултация е 50 лв, които се превеждат предварително по банков път. В случай, че това Ви интересува, свържете се с мен от тук: КЛИК , за да уточним подробностите.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Лесно се разплаквам (Лесно разплакване)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017