Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Много съм затворена (Изградила съм си собствен свят)
Много съм затворена
AleksandrovaДата: Четвъртък, 23.08.2012, 23:52 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте! Дани,18г. Много съм затворена от 4,5г. Не излизам почти, само училище-вкъщи. Но ми е ХУБАВО вкъщи, щастлива съм, на място. Дължи се на засега-интернет приятеля ми, с който сме привързани, имаме си доверие, макар другите да го вземат несериозно. Така ми е добре само двамата, вкъщи, релакс, да пишем, говорим. Ако изляза, сякаш го оставям и като се прибера ме гризе съвестта, не съм АЗ сякаш, не ми е ок. Нямам приятелки, с кого да излизам?! Той ми е единствен. СЪЗДАЛА СЪМ СОБСТВЕН УСАМОТЕН СВЯТ ЗА ДВАМА. Помогнете.
 
BoyanovaДата: Събота, 25.08.2012, 11:29 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Здравей Дани.

По темперамент хората биват най-различни. Едни са в центъра на компанията, нейното сърце и душа, така да се каже. Те не биха могли да издържат дълго време, ако около тях няма хора, с които да споделят, да общуват. Тези хора по научному, се наричат екстроверти. А други са точно обратното. Те не само, че не търсят това да са в компанията на много хора, но и след недълъг престой сред много хора, започват да изпитват необходимост да останат насаме със себе си. Те са известни като интроверти.

Хората, които са интроверти, организират живота си по много по-различен начин, отколкото екстровертите. Екстровертите си намират купища приятели, а интровертите считат за напълно достатъчно да имат един, двама, трима. Екстровертите често пъти са несериозни по отношение на ангажиментите към приятелите си, докато при интровертите е обратното. Интровертите се отдават до крайна отговорност към изграждането на взаимоотношенията и малкото им приятели винаги могат да разчитат на тях.

Както екстровертът не издържа психически да се държи като интроверт, така и интровертът няма да издържи психически на начина на живот на екстроверта.

Ти имаш всички характеристики на интроверт. Не следва да се стремиш да имаш много приятели. Нека да не те притеснява, че нямаш насъбрана голяма компания от хора около себе си.

Но и само интернет не е добре да оставяш като връзка със света. Излизай по-често навън. Забавлявай се. Намери си малко, но добри приятели. Те ще те оценят и така също ще ти е добре.
 
AleksandrovaДата: Tuesday, 28.08.2012, 01:40 | Сообщение # 3
Група: Removed

Здравейте отново и благодаря за отговора. Ще напиша последно нещо, по-дълго в 2 коментара. Обстоятелствата ме довеждат до тук. Живея в малко градче, почти всеки се познава, но хората са ми много странни и подли. В детството бях тъпкана, унижавана от 2 съседки, искаха да ме тровят с прах за пране, уж захар, караха ме да стъпя на заровено стъкло заплашвайки ме. Сега и 2-те са уличници. И не излизам с тях. Други уж приятелки като пораснаха, станаха големите работи-една-лицемерка зад гърба ми, втора-лъжкиня,трета клюкарка. Защо са ми такива?!
 
AleksandrovaДата: Tuesday, 28.08.2012, 01:49 | Сообщение # 4
Група: Removed

А в училище почти всички са друга религия и правят дискриминация. В класа ми ходя само с 1 момиче и сядам с нея, която не е от другите. Но тя пък е Клюкарката и тя е същата стока като горе изброените, използвачка. Прави се на приятелка. В по-долните класове-10,11клас, момичетата са ми 4ужди малко, а и са пушачки, неморални и с тях не става. а и са фукли, подигравки. Даже 1-вата ми братовчедка не ми обръща внимание откакто ходи с тях, компанията на пушачките и т.н. а като бяхме малки като сестри бяхме. няма свестни за мен, аз търся истинско. Така че мили хора, от тук няма как да си намеря, затова и не си правя труда да излизам с такива.
 
AleksandrovaДата: Tuesday, 28.08.2012, 02:12 | Сообщение # 5
Група: Removed

Затова и опрях на интернета с надеждата да намеря това, което искам. Или другият вариант, да живея в друг град или село,там може да не са такива хората. Аз си продължавам моя начин на живот, хубаво ми е така, спокойна, без по-горе изброените. По-добре така, докато намеря истинска приятелка. Между другото, ако знаете сайт за приятелства или група с интровертки като мен, ми кажете. Това бе от мен. Приятен ден. :-)
 
mariya_koevaДата: Сряда, 19.09.2012, 20:03 | Сообщение # 6
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравей, скъпо момиче!

Виртуалното пространство е ОК място, защото скъсява дистанции и събира хора, които надали биха се запознали някога при други обстоятелства. Но дали според теб общуването онлайн ще ти помогне да станеш по-уверена в контактите си с хората, или ще започне да ти пречи, като не се виждаш очи в очи с виртуалните познати? Те не биха могли да заместят реалните преживявания, които ежедневието може да ви поднесе. Хората предпочитат да излязат и да общуват помежду си, независимо колко лишени от смисъл може да бъдат понякога баналните разговори в сивото и забързано ежедневие. Общуването е процес, който винаги може да ти поднесе нещо хубаво, а това зависи донякъде и от теб.

Що се отнася до приятелите - всеки човек е уникален. Някои от нас успяват да си намерят сродни души, а на други им трябва повече време.

Мисля, че ти имаш силите и желанието да намериш истински приятели, които да бъдат до теб както в хубави, така и в трудни ситуации. Какво според теб е нужно, за да го постигнеш? Някаква промяна в поведението ти или нещо друго? И все пак, за да има взаимовръзка, трябват поне двама души. Нужно е понякога единият да подаде ръка на другия, иначе няма как. От друга страна - за да се даде шанс на едно приятелство да просъществува, трябва да има и опит да разбереш човека срещу теб. Навсякъде и винаги можеш да намериш някого, който има твоите интереси. Разбирам, че може би наистина си по-интровертен тип човек, обърната повече към себе си и обичайки да размишлява повече. Ти самата го усещаш. Но... никога не е късно да поемеш инициатива!

Нуждата от допир е най-изконната потребност у човека. Стремим се да съхраним сигурността, безопасността и безусловната любов през целия си живот, търсейки близост с други хора - приятели, интимни партньори, близки. Също така е хубаво да знаеш, че изследвания показват, че докосването и усещането за нежна физическа близост с друг доверен човек намалява напрежението, облекчава болката и повишава психологическите сили за справяне в трудни житейски ситуации. Когато се чувстваме обичани, ни е по-лесно да се справяме с препятствията в живота. Може би на първо време е хубаво да си вземеш домашен любимец например. Грижите за него, гушкането и емоциите, които ще ти даде то, биха могли да ти помогнат да се справиш с усещането за самота.

Страхуваш ли се да бъдеш спонтанна и да покажеш коя си наистина? Когато излезеш от черупката си, има шанс да бъдеш наранена. Но това не носи негативен оттенък - по този начин показваш своята автентичност. Искрена си както към себе си, така и към околните. Според Ерик Ериксън основната задача на тийнейджърите е да преминат през различни кризи, за да разберат кои са те всъщност. Може би е нужно да преминеш през такава криза, да намериш себе си и да споделиш това, което си, с хората, които ще бъдат до теб занапред?

Искрено ти желая успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Много съм затворена (Изградила съм си собствен свят)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017