Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:58
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Странен навик
Странен навик
bin4eДата: Петък, 10.08.2012, 11:13 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Здравейте,имам много лош навик.Постоянно си пипам косата и после започвам да се подстригвам сама.Не мога да се контолирам в това.После ме е яд и се мразя дето го правя,но не знам как да спра.Срам ме е от себе си.Вече косата ми е много къса и започва да капе.Навярно от пипането.Ръцете ми са винаги ужасно изморени,понеже все са вдигнати нагоре.Всичко това започна да се случва преди три години,след като ми оперираха главата,за да ми отстранят тумор от мозъка.
Много ви моля,ако можете да ми помогнете по някакъв начин.Благодаря ви предварително.
 
BoyanovaДата: Понеделник, 13.08.2012, 10:42 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1053
Статус: Офлайн
Здравейте.

Въпросът Ви навлиза и в сферата на психиатрията.

На този етап Ви давам начална информация, а случващото се е добре да го прокоментирате с психиатър, който да Ви даде окончателната си компетентна оценка като лекар.

Това, което споделяте, ме навежда на мисълта за налично обсесивно-компулсивно разстройство (мкб F42). Това, разбира се, няма как да се установи с точност по форум, а трябва да Ви го потвърди или отхвърли психиатър, след като го посетите на място лично (за подробности как да се свържете с психиатър, можете да се обърнете и към личния си лекар).

Ако съм права в предположението си и имате обсесивно-компулсивно разстройство, то за него са характерни натрапливите действия. Те са стереотипно повтарящи се и се възприемат като безсмислени от самите хора, които ги правят тези действия, но също така хората, засегнати от това и не могат сами да се преборят с тях и да се спрат да ги извършват.

Лечението на обсесивно-компулсивното разстройство е в съчетание на пиене на медикаменти и немедикаментозно лечение чрез психотерапевтични методи (подходящи са поведенческата психотерапия, когнитивна терапия, психотерапия на Frankel и други, според зависи от конкретиката на случая).

Лекарят- психиатър трябва да определи какви точно лекарства са подходящи за Вашия случай, както и продължителността и дозата за приема им. Обикновено продължителността на лечението е между 8 до 12 месеца, според зависи от всеки конкретен случай.

Водещият лечението Ви трябва да е психиатър и към него вече е желателно- психолог или психотерапевт.

Ако желаете, след като установите водещ лечението Ви психиатър, то можете да се възползвате да работите с мен онлайн (кореспонденцията протича по мейл). Месечната абонаментна такса за това е 50 лв, които се превеждат предварително по банков път. В случай, че това Ви интересува, свържете се с мен от тук: КЛИК , за да уточним подробностите.

Надявам се да Ви бях от полза.
психолог Л. Боянова
 
bin4eДата: Tuesday, 14.08.2012, 09:39 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 2
Статус: Офлайн
Много ви благодаря за отговора.
Хубав ден!
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Странен навик
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017