Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:13
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Депресия, паническо разтройство
Депресия, паническо разтройство
plamenaДата: Понеделник, 30.07.2012, 12:43 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте,казвам се Пламена на 28 години от Казанлък.През 2008г.родих дъщеря си.Веднага след изписването изпаднах в някаква депресия,не можех да стана от леглото,имах едномесечно постоянно главоболие.Раждането ми не беше леко,уплаших се.След като мина всичко бях добре,но след няколко дни изпаднах в такова състояние,което не може да се опише с думи.До ден днешен съм така!В началото постоянно бях по бърза помощ,слагаха ми натриев бромат,диазепам,стабилизирах се.След това един месец пих Деанксит,не подейства.И така при всяко най-малко напрежение започваше да ми се гади,повръщах,диария,тремор,имах чувството че ще умра,обилно се потях.Година търпях и бях в това състояние.При първото ми посещение при психиатър се останови диагноза:паническо разтройство.Започнах да взимам Ципралекс,така една година.Оправих се и се зарадвах,спрях го постепенно.През 2010 се започна отначало уж с летен вирус,повръщане..За два месеца,2 пъти лежах в Болница.Пооправих се.В момента в който ме изписаха,още при качването ми в колата на път за дома започнах да изпадам в паника,започнах да се потя,да треперя,крещях че умирам.Тук наш лекар веднага ме прие,този ден изпих 4 ривотрила 0.5мг.Оправих се.Още на следващия ден потърсих психиатър,от тогава съм на Есцетил-антидепресант и ривотрил.В началото беше по схема,почти бях готова да спра ривотрила и се започна пак.От 15 дни съм така,уж пак вирус,гадене,повръщане,отпадналост,нервност,безапетитие,потене,безсъние.Заспивам,падам в някаква черна дупка и веднага се събуждам обляна в пот.Незнам какво да правя.Бях на системи,оправих се уж от летния вирус,но това така си и остана.При най-малкото напрежение,или някаква болка,започвам да изпадам в паника,да крещяче умирам и треперя.Незнам как да се справя,какво данаправя.Чета в интернет постоянни публикации за болести свързани с моите оплаквания.Моля ви дайте ми съвет,помогнете ми!!!!
 
BoyanovaДата: Понеделник, 30.07.2012, 18:58 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте Пламена.

От написаното от Вас не разбрах, лекарите, при които ходихте, обясниха ли Ви как да реагирате при паник атака и при депресия (има разработени псих. техники за овладяването им)?

Паническото разтройство, а също и депресията не са вируси. В случая лекарствата са химия, която цели да контролира биохимия, произвеждана от организма Ви и предизвикана от проблема Ви. Понякога това помага.

Но когато проблемът е по-тежък, освен лекарства, предписани от лекар и вземани под лекарски контрол, е необходима и работа от психолог върху психическата страна на проблема, който поражда паническо разтройство и депресия. В противен случай Вие пиете лекарства, които успокояват крайните симптоми, но не премахват причината за появата им и рискувате да се озовете в затворен кръг.
 
plamenaДата: Понеделник, 30.07.2012, 22:04 | Сообщение # 3
Група: Removed

Не,никога никой не ми е обеснявал как да се справям при паник атаки.До сега не съм посещавала психолог.Само психиатри,които са ми казвали,че взимането на лекарства е по-важно от психологична помощ.Също така че и част от проблема ми е свързан с нервен стомах,които имат близки симптоми с паник атака.Това е първият път ,в който търся помощ от психолог.Благодаря Ви за отговора!
 
BoyanovaДата: Tuesday, 31.07.2012, 08:19 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте отново, Пламена.

Принципно психологията и психиатрията са съсредоточени върху две различни научни полета. От там и подходите им към даден проблем са често пъти различни.

Практиката ми показва най-често следното: Човек се оказва с депресия или с паник-атака. Посещава психиатър. Предписват му се лекарства, без почти нищо повече. Не се получава. Сменя психиатъра. После сменя и сменения психиатър. Накрая се оказва с няколко години живот в депресия, с паник атаките и куп изпити лекарства и сменени психиатри.

И това не е само в България. Чета специализирана чуждестранна литература и там ситуацията е описана по същия начин. Чуждестранните специалисти правят преразглеждане на проблемите от този вид и начина им на решение. Разработват техники за справяне на психическо ниво, които дават резултати.

Точно такива техники са причината някои специалисти, например от руската школа, да са доста крайни и да заемат позиция, че при депресия и паник атаки изобщо не трябва да се предписват лекарства, а да се работи само с психиката. Разбира се, това е крайна оценка. Ако депресивното състояние и паник атаките са тежки, което се установява по преценка на лекар, би следвало лекарят да предложи съответните лекарства. По другите държави, освен лекарства (ако лекарствата са наложителни, защото те може и да не са), задължително се включват и техниките, по които да се работи на психично ниво, за да се овладее проблемът. Това дава необходимите резултати.

При Вас нещата са се задълбочили, тъй като са минали няколко години. Няма как в рамките на отговори в един форум да Ви се помогне.

Ако желаете, то можете да продължите с мен работа по депресията и паник атаките, като се възползвате да го сторите онлайн (кореспонденцията протича по мейл). Месечната такса за това е 50 лв, които се превеждат предварително по банков път. В случай, че това Ви интересува, свържете се с мен от тук: КЛИК , за да уточним подробностите.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Депресия, паническо разтройство
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017