Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:45
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Един сложен въпрос !
Един сложен въпрос !
mr_nobodyДата: Неделя, 16.10.2011, 01:09 | Сообщение # 1
Група: Removed

Здравейте, бих искал да ви попитам какво в мозъка кара даден човек да реагира по определен начин или по-друг начин формулирано какво в мозъка определя поведението на човека? В смисъл на пръв поглед всички сме еднакви в смисъл имаме си мозък, очи, нос и т.н нещо което притежава всеки човек, но при дадена ситуация всеки реагира и възприема нещата различно по негов си начин. Например какво кара един човек да харесва дадена марка кола а на друг тази марка автомобил да не му е приятна. Как така при конфликтна ситуация мозъка на един човек реагира агресивно в смисъл човекът избухва започва да крещи и дори е готов да налети на бой, докато при друг поведението е напълно различно примерно реагира с усмивка и спокойно успява да овладее ситуацията. Защо хората са толкова озлобени, затворени в себе си и когато се опиташ да подадеш ръка на някого просто защото ти харесва дадения човек, той/тя те отблъсква и си мисли че го правиш с някакви задни мисли. Не знам може би през скромния си житейски опит съм попадал само на такива хора, но вече като чели изгубих желание да комуникирам с хората, започнах да ги избягвам, а и в крайна сметка каквото и добро да съм правел досега задължително получавам нож в гърба и аз не знам. Както и да е отплеснах се просто наистина ме боли от това как от оптимистичен и весел човек започнах да се превръщам в личност която оприличавам като "чудовище". Просто исках ако е възможно разбира се да ми обясните с прости думи какво в мозъка определя дадено поведение и какво в него кара хората да реагират по различен начин. Предварително ви благодаря, а ако темата е неуместна или не е за този форум се извинявам и нека модераторите я изтрият.
 
BoyanovaДата: Неделя, 16.10.2011, 21:24 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Quote
Здравейте, бих искал да ви попитам какво в мозъка кара даден човек да реагира по определен начин или по-друг начин формулирано какво в мозъка определя поведението на човека? В смисъл на пръв поглед всички сме еднакви в смисъл имаме си мозък, очи, нос и т.н нещо което притежава всеки човек, но при дадена ситуация всеки реагира и възприема нещата различно по негов си начин. Например какво кара един човек да харесва дадена марка кола а на друг тази марка автомобил да не му е приятна. Как така при конфликтна ситуация мозъка на един човек реагира агресивно в смисъл човекът избухва започва да крещи и дори е готов да налети на бой, докато при друг поведението е напълно различно примерно реагира с усмивка и спокойно успява да овладее ситуацията.


Има отговори на твоите въпроси, но не е нещо, което се обяснява в две изречения. Има цяла наука - биологична психология, която изучава точно това какво става като процеси в мозъка и не само, когато мислим, чувстваме.

Quote

Защо хората са толкова озлобени, затворени в себе си и когато се опиташ да подадеш ръка на някого просто защото ти харесва дадения човек, той/тя те отблъсква и си мисли че го правиш с някакви задни мисли.


Повечето хора са недоверяващи се на околните, защото са патили. Казват: "Парен и студена вода духа". Не е случайно. Неприятният опит се е загнездил и като защитен механизъм човек реагира първосигнално с предпазливост.

Отделно има хора, които не са се развивали като пълноценни личности и са неспособни да оценят своите приятели.

А има и още, и още различни причини, които могат да доведат до резултат, подобен на описания. Всеки случай си е сам за себе си, защото и всеки човек си е сам за себе си.

Това не означава, че няма хора, с които можеш да се разбереш. Но ако се затвориш в себе си, няма как да ги срещнеш. Или ако се разочароваш от човечеството, заради досегашен опит, няма как да се почувстваш по-добре. Хората са различни. Потърси онези, които са с възгледи като твоите. Със сигурност ги има.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Психология на личността- безплатна консултация » Един сложен въпрос !
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017