Добре дошъл Гост | RSS
Понеделник
21.08.2017, 12:23
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Тийн - зона - безплатна консултация » Влюбих се в учителката си
Влюбих се в учителката си
eliieДата: Неделя, 09.11.2014, 00:09 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Здравейте.От 2 години имам един проблем.Влюбих се в една от предишните ми учителки,тъй като вече съм в ново училище казвам ''предишна''.Никога не съм предполагала ,че мога до таква степен да се привържа към един човек.Всеки ден мисля за нея,всеки час,всяка минута,всяка секунда.За съжаление,не се шегувам.Мисля,че съм зависима от нея.Тя е омъжена и има дете.Не знам как да постъпя,започнах много да пренебрегвам приятелите си и семейството си.От миналата година започанх да имам и сексуални фантазии с нея,а съм момиче.Започнаха да стават големи проблеми понеже все повече хора от близките ми научават,без да искам.Моля ви помогнете ми.
 
mariya_koevaДата: Неделя, 09.11.2014, 18:54 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, eliie!

Разумът Ви знае, че нищо не може да се случи в реалния живот с тази жена. Това е обективната реалност в момента - на каква основа сте зависима от нея? Ако нещо се е било случило между Вас преди, разбирам. Но сега градите пясъчни кули. Тя има семейство и свой живот. Вие също имате свой живот и приятели, които Ви чакат. Губите ценно време да мислите за човек, който не може да е с Вас. Пренасочете енергията си ТУК И СЕГА, вместо да живеете в някаква алтернативна реалност. Как по-точно пренебрегвате родителите и приятелите си? Как научават, без да искат, за ситуацията? Относно сексуалните фантазии - чувствала ли сте някога, че може да харесвате собствения си пол? С каква сексуална ориентация се самоопределяте? При всички положения обаче се събудете за живота. Отделяйте време на хобитата си, на училището, на близките хора. Оглеждайте се за човек, с когото действително може да имате бъдеще.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com

Съобщението е редактирано от mariya_koeva - Неделя, 09.11.2014, 18:55
 
eliieДата: Неделя, 09.11.2014, 22:11 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Много благодаря за съветите ви.Знам всички тези неща,въпросът е ,че не знам как да спра да мисля за тази жена.Казах,че близките ми научават без да искам,защото твърде често говоря за нея и те разбират.Аз се справям добре в училище.Досега не съм харесвала жени или момичета.Нямам такива ориентации,не знам как се случи това с тази жена.Опитвам се да си обясня защо се привързах толкова към нея,дори не я познавам извън училище ,а сега вече не я виждам.Приятелите ми казват,че тя е лоша и много строга към учениците си,аз смятам ,че не е така.Тяхната реакция ,когато им кажа ,че не са прави е следната: Имаш болни фантазии,създаваш си грешен образ за нея.Не знам какво да мисля,според вас как да спра тази зависимост?
 
mariya_koevaДата: Неделя, 09.11.2014, 22:43 | Сообщение # 4
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте отново, eliie!

Начинът, който ще Ви помогне да не мислите за тази жена, е да разнообразявате ежедневието си с полезни дейности. Бъдете активна! Спортувайте, запишете се в извънкласни занимания, срещайте се с приятелите си, развивайте хобитата си. Така ще може да пренасочите вниманието си от учителката. Важното е, че осъзнавате невъзможността да има нещо между Вас двете, и е време, в което да го усетите не само вътрешно, а действително. Не мога да гадая защо сте се привързала толкова към нея. Може, в стремежа си да докажете на приятелите си, които са казвали, че тя е строга към учениците, да сте се фокусирала прекалено много върху мисълта "добрата и мила учителка", че съвсем да сте се захласнала по нея. Може би наистина сте си изградила грешен образ за нея? Възможно е пък и тази привързаност и сексуалните фантазии спрямо нея да са етап от психо-сексуалното Ви развитие. Не казвам, че сте неосъзната лесбийка или бисексуална, но много често в пубертета тийнейджърите се захласват сексуално по връстниците си или по по-големи хора от техния пол.


www.mariyakoeva.weebly.com
 
eliieДата: Понеделник, 10.11.2014, 19:01 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 3
Статус: Офлайн
Благодаря Ви много.Надявам се да си намеря подходяща извънкласна дейност. smile
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Тийн - зона - безплатна консултация » Влюбих се в учителката си
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017