Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:14
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Тийн - зона - безплатна консултация » незнам какво да правя (помогнете ми)
незнам какво да правя
maria_bg1Дата: Понеделник, 25.03.2013, 16:34 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Значи  всичко се случи преди 2 години  когато единствената ми баба почина, след това бяж изнасилена  бяж много зле след този инцидент.Бях се поболяла,между временно имах проблеми с моя баща които ме тормозеше за пари,все искаше от мен  за да му дам да има за работа,а аз не разполагах с много пари  майка ми работи в чужбина от 8 години не бях я виждала,тя ми праща 50 евро и карам една седмица с тях.Тогава ми ставаше трудно защото не можех да изкарам седмицата ,но си помислих че е редно след като ми е баща обаче това продължаваше прекалено дълго.Беше ме страх,и до сега ме е страх трябваше да  зарежа всичко и да замина при майка ми,не осъзнавах нищо.Загубих приятелите си,загубих баща си който въпреки всички лоши неща не го мразя ,но и не го обичам защото просто не го познавам никога не говорише с мен,освен как сам , какво правих  само това.Но когато дойдох в Италия разбрах всичко и не искам да страдам повече .... майка ми каза че, си има приятел  не възразих щом е щастлива с него.Но в последно  време всеки ден се карат и съжалявам че сам тук искам си приятелите ....и така незнам какво да правя всичко ми тежи нервна сам и то много.

Съобщението е редактирано от maria_bg1 - Понеделник, 25.03.2013, 19:53
 
BoyanovaДата: Четвъртък, 28.03.2013, 09:47 | Сообщение # 2
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1051
Статус: Офлайн
Здравейте maria_bg1,

Трябва да бъдете силна. Животът е низ от хубави и от лоши неща. Те се редуват. Няма такъв човек, на който животът да е изцяло хубав. Обикновено проблемите и лошите неща са повече. Но след това идват и хубавите моменти. Както при дъждовна буря. Времето е лошо, дъждът брули и изглежда сякаш никога няма да се оправи, но в крайна сметка Слънцето изгрява. Понякога е след по-дълго време, но винаги се случва.

А понякога, за да се получи промяна, човек трябва да положи сам усилия. Но за всяка промяна си има време и място. Ненавременната промяна, както и закъснялата такава, може да крият рискове.

Можете да подпомогнете процеса на вземане на решение какво да правите, но и тук има специфика. Нека да я илюстрирам с една дзен притча:

"Университетски професор отишъл на гости на японски дзен учител, за да узнае какво е дзен. Учителят го поканил на чай. Налял му чашата догоре и
продължил да налива.
Професорът гледал как чашата се препълва и в един момент не издържал: „Спрете, прелива! Няма да побере повече, не виждате ли!”
- Точно като тази чаша, вие сте пълен със своите мнения и мисли. Как мога да ви покажа дзен, ако преди това не сте изпразнили чашата си?"

Из книгата “Дзен Притчи”

Когато градите планове за бъдещето си, следва да оставите миналото да си отиде, за да не Ви влияе. А след това трябва да проявите воля и упоритост, за да реализирате набелязаното.

Надявам се да Ви бях полезна.
психолог Л. Боянова
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Тийн - зона - безплатна консултация » незнам какво да правя (помогнете ми)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017