Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
24.08.2017, 01:19
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Тийн - зона - безплатна консултация » Храни куче да те лае (Нараняване чувствата на най-близката)
Храни куче да те лае
kolednazvezdaДата: Понеделник, 12.11.2012, 02:27 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте. Моят проблем е свързан с най-голямата радост в живота ми. А именно, говоря за моята майка. Обичам я безкрайно много, тя е най-добрата ми приятелка и споделям всичко с нея. Въпросът е и че си изкарвам всичко пак на нея. Сега съм на 21, от 16-годишна започнах да правя истерии, да я наранявам с думи и да я обвинявам за всичко, без да мога да се контролирам. Обяснявах си го с пубертета, по-късно и с моята затвореност към околните, заради която често мълча, не изказвам мнение..и естествено всичкото напрежение трябва да се излее някъде. Лошото е, че насочвам поведението си именно към човека, който най-много обичам. cry Ще се радвам, ако може да ми дадете някакъв съвет, защото това са много години, загуба на излишни нерви от двете страни и саморазрушаващо за мен, защото се измъчвам от вина и в следващия момент-всичко на ново. sad
Поздрави и продължавайте да помагате на хората. smile
 
mariya_koevaДата: Четвъртък, 15.11.2012, 14:14 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, kolednazvezda!

Майката по принцип е източникът на топлина, сигурност и комфорт. Тя е безусловната обич и рамото, на което можем да се опрем в трудни моменти. По време на юношеството е нормално да имаме конфликти с родителите си (или с единия от тях), но след това узряваме за важността на връзката помежду ни.

Следващият път, когато отново надделеят негативните емоции у вас, се опитайте да стопирате евентуалния конфликт. По-добре седнете и поговорете с майка си, без да повишавате тон, и й споделете за нещата, които ви измъчват и които са ви ядосали през деня. Нека заедно стигнете до извода дали наистина са толкова негативни, или не. Споделяйте й повече. Радвам се, че изпитвате такава голяма обич към майка си! Обърнете това в своя полза - щом тя е най-важният човек в живота ви, позволете да разговаряте повече, а така ще имате по-голяма възможност и да се опознавате.

Техника, която може да ви помогне в такива ситуации, е да се опитате да дишате дълбоко в момента, в който усещате, че яростта се надига, и да започвате да си казвате: "Няма да повишавам тон!" Опитайте се да броите до 10 или до 50. Канализирайте негативните импулси в друга посока. Спортувайте, танцувайте и се смейте повече!

Успех!


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Тийн - зона - безплатна консултация » Храни куче да те лае (Нараняване чувствата на най-близката)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017