Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
26.09.2017, 23:58
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 2 of 2«12
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » За нашите деца- безплатна консултация » ПРОБЛЕМ ПРИ ДЕТЕ
ПРОБЛЕМ ПРИ ДЕТЕ
jenskataДата: Сряда, 09.01.2013, 00:27 | Сообщение # 11
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
да разбира се че ще споделя когато се разбере ,но засега ще отложа известно време защото сме с варицела и не мога да я заведа при лекар.Лека вечер
 
BoyanovaДата: Сряда, 09.01.2013, 20:06 | Сообщение # 12
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1053
Статус: Офлайн
Стискам палци детенцето да се пребори с варицелата бързо и леко!
 
jenskataДата: Сряда, 09.01.2013, 22:10 | Сообщение # 13
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
благодаря ти
 
jenskataДата: Петък, 15.03.2013, 18:15 | Сообщение # 14
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
Чак сега има някакъв напредък при нас.Вчера имахме час при детски невролог.Тя каза че това изследване което сме правили  в  София  за слуха БЕРА е с 100% резултат,и проблема при детето е с забавяне в развитието ( вследствие от раждането)и се надява всичко да се оправи.Сега  ни зписа един сироп от групата на Б витамините   който помага за развитие на мозъка.Но така и не го намерих този сироп бил спрян от производство .Ще давам  невробекс и ще се надявам да има положителна промяна при детето.Ще правим и скенер.Трябва и логопед да се занимава с нея  и това е за сега което стана ясно.
 
BoyanovaДата: Неделя, 17.03.2013, 09:18 | Сообщение # 15
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1053
Статус: Офлайн
Добре е, че е открито по-рано, щом е това.

Прибавете и занимания от психолог в такъв случай. Има специфични неща относно психиката, с които трябва да се работи. Психологът ще работи с неустойчивата концентрация, също така има и специални игрови методики, насочени към стимулиране развитието на мозъка и мисленето и т.н. Но потърсете конкретно детски психолог, който да има опит с деца със СОП. Когато отивате, носете копие от документите, където е диагнозата за забавеното развитие. Психологът следва да базира работата си на тях.

Дано сиропът да се намери. Ако не, питайте невролога за заместител.
 
jenskataДата: Неделя, 17.03.2013, 10:58 | Сообщение # 16
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
Благодаря и на вас за отговора.Но на нас не са ни дали никакви документи за състоянието на не дето и някъде да пише диагноза,дано като направим скенера да ни кажат  дадат диагнозата  на документ.Лек ден
 
BoyanovaДата: Неделя, 17.03.2013, 11:11 | Сообщение # 17
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1053
Статус: Офлайн
Quote
Тя каза че това изследване което сме правили  в  София  за слуха БЕРА е с 100% резултат,и проблема при детето е с забавяне в развитието (вследствие от раждането)и се надява всичко да се оправи.

Учудена съм. В смисъл как  невроложката твърди такова нещо за забавяне в развитието, без да издаде официален документ? Работила съм с деца със СОП- родителите им идват с епикризи, с експертни решения и други медицински документи според зависи от заболяването.

Аргументирала ли се е невроложката в твърденията си на база някакви изследвания или това е работна хипотеза? Искайте да издаде медицински документ за твърденията си. Нека да не са висящи във въздуха казани думи, ако такъв е случаят.

Ако невроложката не се е аргументирала и това е работна хипотеза, защо изписва лекарства? Лекарства се изписват само след поставена диагноза. А диагноза се поставя на база на изследвания. Не за друго, но ако сте прочела листовката на невробекса, то там пише и следното:

"ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Невробекс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Невробекс се понася добре от пациентите по принцип. В редки наблюдават повишена склонност към изпотяване, сърцебиене, треска). Възможно е в единични случаи поява на алергични реакцни, обрив, задух, анафилактичен шок. Има съобщения за тежко увреждане на сетивните нерви при пациенти, получаващи високи дози витамин В6 в продължение на 2 до 40 месеца. Такова увреждане може да се наблюдава и при продължително приемане и на по-ниски дози. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежерлани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармaцевт."

Притеснението ми е да не се получи поради неуточнена диагноза в комплект с прием на лекарства, нещо непредвидено. Все пак става въпрос за малко дете.

Какъв е случаят с поставянето на диагнозата?
 
jenskataДата: Четвъртък, 28.03.2013, 01:23 | Сообщение # 18
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
Добър вечер,благодаря за информацията.Да никакъв документ не ми е издаден.А за изследванията тя погледна всички неща който сме правили досега и върху тях  заключи това.А днес правихме скенер и показа че всичко е наред и няма нищо на мозъка,този който прави скенера каза да изчакаме още била малка.Всичко ми  е толкова странно как никой не вижда че има нещо,не е нормално това,аз не съм лекар но виждам че детето има някакъв проблем и как да я оставя така,сега вече не знам къде да се обърна.А за невроложката -тя каза че витамините от Б групата помагали за мозъка за развитието sad ,а за сиропа така и не го намерих ,питах я за заместител и сега ми каза да давам Ментал комфорт сироп-пак  съджържа от б групата витамини.Не знам къде да търся вече причината че детето не чува и не реагира на говор,немога просто да си обясня че казват всичко е наред.Благодаря за отделеното време ,лека вечер.
 
BoyanovaДата: Събота, 30.03.2013, 19:25 | Сообщение # 19
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1053
Статус: Офлайн
Не давайте витамини без да е поставена диагноза и да е обоснован такъв прием. Не е безопасно. Както лекарството в определена доза лекува, а над нея трови, така е и с витамините. Ако организмът на детето няма нужда от витамини от Б групата, а Вие го натоварвате с тях, то излишъкът ще го трови, вместо да помага.

За да отсеете варианти като например аутизъм при детенцето, посетете психиатър, специализирал работа с деца. Ако и психиатърът се произнесе да изчакате детенце да поизрасте, най-добре е да изчакате.
 
jenskataДата: Сряда, 03.04.2013, 18:33 | Сообщение # 20
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
благодаря ви отново за мнението
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » За нашите деца- безплатна консултация » ПРОБЛЕМ ПРИ ДЕТЕ
Page 2 of 2«12
Search:

Boyanova © 2017