Добре дошъл Гост | RSS
Tuesday
19.09.2017, 19:16
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 212»
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » За нашите деца- безплатна консултация » ПРОБЛЕМ ПРИ ДЕТЕ
ПРОБЛЕМ ПРИ ДЕТЕ
jenskataДата: Понеделник, 07.01.2013, 22:58 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
проблема е следния,преди известно време ми направи впечатление че детето ми(на 1.2 месеца) не реагира на името си и на силни звуци и въобще на такива неща.Правихме изследване за слуха защото до последно си мислех че не чува,но изследването което и правиха беше с пълна упойка Бера показа че то си чува.Но ми казаха че проблема не е в слуха и ме посъветваха да се обърна към психолог.Та искам да попитам каква може да е причината за това състояние и към какъв лекар трябва да се обърна.А иначе детето си е жизнено,смеем се играе си с играчки ,радва се като гледа телевизор,но не говори още думички и продължавам да си мисля че не чува ,много рядко се обръща когато и говоря и то е за малко.Ако може да ми помогнете да ми кажете какво да правя,благодаря ви предварително.
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 08.01.2013, 14:02 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте,

бих Ви насочила да посетите личния си лекар, за да може да Ви препрати към конкретен специалист. Не зная дали на този етап е необходима директна психологическа помощ, но, ако желаете, може да ме държите в течение.


www.mariyakoeva.weebly.com
 
jenskataДата: Tuesday, 08.01.2013, 16:41 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
аз съм я водила при личната лекарка,но тя не ми е помогнала не ме насочва към какъв лекар да се обърна,само за психолог ми каза да я заведа:(
 
BoyanovaДата: Tuesday, 08.01.2013, 18:01 | Сообщение # 4
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Посочвате възраст на детенце 1.2 месеца и съмнения за проблеми със слуха. Специалистът, който Ви трябва, е УНГ. Ако такъв специалист не установи нищо нередно, то значи детето Ви е здраво и трябва да му дадете време да порасне, за да започне да реагира на звуци по очаквания от Вас начин, а за реагиране на име, тази възраст, която посочвате, е твърде ранна и не се притеснявайте, ако не реагира на име.

Дайте време на детето си да порасне, да се развие. Но не спирайте да му говорите, да му обръщате внимание, да го гушкате, защото това е важно за правилното израстване. Независимо, че малките дечица не реагират на говор, те си развиват психиката, когато им се говори. Също така трябва да осигурявате на детенцето, когато е будно, докато расте, възможности да гледа и изучава предмети и околна среда. Така ще улесните развитието му. Често срещана грешка, която наблюдавам при някои майки е, да покрият изцяло количката на детето си с непрозрачно одеало, лишавайки го от гледка. Ако извеждате детето си навън, осигурявайте му възможност да разглежда света.

Ако има още нещо, с което мога да Ви бъда полезна, пишете.
 
jenskataДата: Tuesday, 08.01.2013, 19:25 | Сообщение # 5
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
Да аз съм я водила на УНГ.там се установи че си чува,но съдя по другите деца а и по по голямото ми като беше на тази възраст.Но ми се струва ненормално да не се обръща на нищо което и говорим,на гумените играчки които издават звук и всичко шумно.Не ми прави впечатление само на мен а и на който дойде и той забелязва това че не се обръща на нищо
 
BoyanovaДата: Tuesday, 08.01.2013, 20:13 | Сообщение # 6
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Погрешно е да се правят такива сравнения между децата. Всяко дете е само за себе си и се развива по свой си собствен начин. Например някои деца прохождат по-рано, други по-късно и няма общо фиксирано правило на каква възраст трябва да се случи това. Случва се тогава, когато детето е готово, за да се случи.

Не бива да очаквате детето си да се държи едно към едно с познат Ви вече начин на поведение на друго дете или с познат начин на поведение на детето на някой друг. Мъничето ще се развива по свой си път и можете да го насочвате да се развива, но не си поставяйте точно фиксирани срокове, защото е нормално детето да не ги спази.

Ако детето се чувства спокойно, това може да бъде причина да не реагира на шумове и те да не привличат вниманието му на този етап от неговото развитие. Както писах, следва да продължите да му говорите, да му пеете, да го гушкате, защото това стимулира интереса му към околния свят и спомага развитието на психиката му, независимо дали реагира видимо.

На възраст от 1-2 месеца, психиката на бебето е нормално да е на ниво бебето дори да не осъзнава, че има ръце и крака. Тепърва може да открива, че има ръце и крака. Този му интерес към крайниците може да не е изявен с някакви конкретни видими действия от страна на мъничето. Примерно пеенето на песничката за "Хей ръчички, хей ги две" с държане на ръцете на детенцето може да стимулира интереса му да си установи, че има крайници. В същото време и стимулира интереса на бебето към околния свят. Това имам предвид, когато Ви написах препоръката си да не спирате с комуникацията с бебето, ако то не реагира видимо. Такива упражнения за комуникация са полезни, когато бебето е будно и трябва да се спрат при признаци на умора у бебето.

На възрастта от 1-2 месеца, детето все още няма изградена индивидуалност. Нормално е да не реагира на името си.

Когато мине дрънкалка пред очите му, нормалната реакция е това да може понякога да приковава погледа му, но не е задължително. До 3-тия месец е нормално бебето да не може гладко да следи всички движения, които вижда. Нормалното е да очаквате от детето си да реагира на ставащото около него по-активно, едва след 4-тия, 5-тия месец.

След като УНГ установява здрав слух, значи няма от какво да се притеснявате за слуха на детето си.

Ако има проблем на психично ниво, то това няма как да го установите на възрастта на детето от 1-2 месеца. След 4-5 годишна възраст на детето можете, ако забележите нещо притеснително, да потърсите консултация с психолог, водейки и детето си при психолога. Преди това можете да питате единствено за насоки как да подпомогнете развитието на детето, но да водите самото дете на психолог преди 4-5г. възраст е безпредметно, тъй като психиката не е формирана и няма на база на какво да се правят някакви заключения.

Ако желаете, споделете повече за поведението на Вашето дете, може да дам насоки за някакви подходящи форми на комуникация с него, които да стимулират интереса му към външния свят.
 
jenskataДата: Tuesday, 08.01.2013, 20:28 | Сообщение # 7
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
Детенцето е на една година и два месеца.Значи като беше по малка си повтаряше нейните ма-ма,та-та,ба-ба и други на нейния си език.Когато и говореха веднага се обръщаше и гледаше който и говори,а сега това не го прави.Когато и пеех хей ръчички..... и и плясках повтаряше,това сега не го прави.Играе си с играчките ,гледа телевизия и се смее.Това че не реагира го забелязах преди два месеца.Опитвам се да разбера каква може да е причината и да знам ако трябва някакво лечение да се обърна към подходящия лекар.Личната лекарка на детето въобще не ми помага с това ,затова търся помощ тук.Иначе детето си е спокойно .А за песнички аз и пея говоря и но тя въобще не се обръща към мен и не ме поглежда.Когато съм зад нея за да не ме види чукам по стената или нещо друго шумно правя само и само да видя дали ще се обърне ,но тя не се обръща.Преди като по малка когато спеше се стряскаше от най малки я шум ,но сега не,даже и от гърменето по нова година така и не се събути.Та и затова си мисля дали това изследване БЕРА е сигурно ,но щом казват че е 100 процента сигурно би трябвало да му се доверя,и да търся друга причина за това състояние.Това е горе долу което мога да кажа за да ви помогна и на вас да разберете.Благодаря ви пак.
 
BoyanovaДата: Tuesday, 08.01.2013, 21:04 | Сообщение # 8
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Писахте: "детето ми(на 1.2 месеца)" и първоначално останах с впечатление за друга възраст на детенцето. Така с направеното уточнение е по-ясно.

Значи тогава да попитам къде е правено изследването на слуха? Вариант е да опитате отново, ако имате съмнения в специалистите. Някои родители при повторно изследване установяват различни резултати в изследванията на децата си при различните болници и се доверяват на тези резултати на по-изявените с опита си специалисти. По споделено от други хора, за БЕРА е добре във ВМА, София, д-р Асенова или д-р Зеленска.

Другият вариант е да потърсите консултация по съмнения за аутизъм, тъй като при това заболяване е възможно да има подобно поведение. Аутизмът обаче се установява дали е наличен или не е, от психиатър, а не от психолог. Психиатърът ще Ви даде отговор дали е аутизъм или не е (може и да не е аутизъм).

Указвам Ви го като вариант, тъй като аутизмът може да се проявява преди 3 г. възраст на детето и може да има сходни симптоми и с изричното указание, че такова нещо по форум няма как да се установи. Т.е. трябва да отидете на място при психиатър, но първо направете проучване за подходящ такъв, желателно към детско-юношески психиатричен кабинет, за да си гарантирате, че има практически опит в работата с деца, а не се базира само на теория.
 
jenskataДата: Tuesday, 08.01.2013, 22:19 | Сообщение # 9
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
Да явно аз не написах правилно възрастта.Изследването Бера го правихме на 18.12.12г. точно във ВМА- София,при др.Дончев.Та затова сега не знам към какъв лекар да се обърна.Благодаря че ме насочихте към какъв специалист да се обърна.Ще поискам направление от личната лекарка за консултация с психиатър тогава,(защото на мен ми казаха че трябва с психолог да говоря).Да първо ще разбера дали тук в Бургас има такива специалисти който се занимават с такива малки деца.Благодаря ви много за съвета.
 
BoyanovaДата: Tuesday, 08.01.2013, 23:33 | Сообщение # 10
Админ
Група: Администратор
Съобщения: 1054
Статус: Офлайн
Ако желаете, можете да споделите, когато има повече яснота около състоянието на детенце. Дано да не е нищо сериозно.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » За нашите деца- безплатна консултация » ПРОБЛЕМ ПРИ ДЕТЕ
Page 1 of 212»
Search:

Boyanova © 2017