Добре дошъл Гост | RSS
Неделя
24.09.2017, 16:01
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Бебе (Второ бебе)
Бебе
lolДата: Събота, 27.02.2016, 12:51 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте! Жена на 32г. съм, в момнта съм по майчинство грижа се за детето ни ,което вече е на 1г. и десет месеца. Обадиха ми се за нова работа, но искат да започна веднага. Питам се дали да дам детето на ясла и кога, дали да се грижи за нея известно време баба й(например няколко месеца и после ясла). Предполагам за дъщеря ми , и на мен ще ми е много трудно, толкова часове на работа без нея. Работата, която ми предлагат е от 8 до 17ч ,за разлика от преди да забремения, когато бях на смени вкл. нощни и за това приех тази. Незнам дали постътвам правилно, знам че идва такъв момент и че децата растат. Идва и друг момент, мисълта ми за друго дете, второ детенце. Как да Ви кажа, преди 3-4 месеца мислех да опитаме , но при мен без лекарства няма да стане ми казаха и започнах да приемам, пих около месец, с мъжа ми имахме много конфликти и нещата се размиха, дори и не опитахме ,не вложихме много усилия, и аз спрях лекарствата и му казах че едно дете и това е. Но сега , когато тя порасва, всичко се променя, незнам дали е правилно ,незнам какво ще стане, дали ще издържи организма ми, защото имам хормонален проблем и пих лекарства през цялата бременност, колкото никога през живота си. Преживях много стресове, годините не са ми малко за майка, но все пак ако имам шанс , да ме гледат още чифт очички и да чувам "мамо" от още едно същество, ще е още по-прекрасно. Имам нужда от подкрепа, аз съм такъв човек ,неуверен, имам нужда някои да ми каже"давай" "действай","ще стане", "не се бой",и т.н. Незнам какъв би бил живота ми ,и сега незнам,ох много неща станаха. Притеснявам се.....
 
mariya_koevaДата: Понеделник, 29.02.2016, 12:34 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, lol!

Права сте, че децата порастват и рано или късно настъпва моментът, в който идва "отделянето" от родителите. В сегашната ситуация според мен ще е хубаво да приемете работата, която Ви предлагат, и детето Ви да тръгне на ясла. Така или иначе все ще трябва да започнете отново работа, а детето да посещава ясла/детска градина. А и дъщеря Ви вече не е толкова малка, за да има нужда от Вашите непрекъснати грижи.

Ако имате желание и се чувствате готова за второ дете, не виждам проблем. Важно е какво мисли и съпругът Ви по въпроса. Относно хормоналния проблем - консултирайте се с лекар.

Желая Ви успех!

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Бебе (Второ бебе)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017