Добре дошъл Гост | RSS
Четвъртък
17.08.2017, 01:44
Онлайн консултации
за решаване на личностни проблеми
Начало Психология форум Регистрация Вход
[ Ново от форума · Потребители · Правила · Търсене · RSS ]
Page 1 of 11
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Спешно ! (Родителите ми не ме разбират, натоварват ме психически.)
Спешно !
sadlygirl11Дата: Понеделник, 26.10.2015, 19:30 | Сообщение # 1
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте,
Имам голям проблем с родителите си и мисля,че вече е време да прибегна към психолог.
Аз съм момиче на почти 20, живея с родителите си и уча задочно, защото не ме пуснаха редовно и въпреки всичко си взех изпитите отлично,защото имам едно желание-да замина за известно време.Имам приятел от 4 години, с който сега искам да замина за чужбина, тъй като е тираджия и има възможност да ме вземе при себе си за малко. Проблема са родителите ми-не ме пускат никъде,нито в чужбина, нито в някой др град.Вечер ме прибират в 20:30ч. Използват ме за слугиня в нас.Чистя,готвя-правя всичко,което би трябвало да правят те.Когато имат нужда от помощ-винаги викат по мен.Сега за първи път искам да направя нещо, което да ме прави щастлива и те ме спират.Вече нямам сили и нерви да се боря с тях.За всяко случило се нещо аз съм виновна,когато дори малко ми викнат-се разплаквам,защото нямам сили и имам страх от тях. Майка ми иска да и споделям всичко, но и нямам доверие, защото каквото и да и кажа,тя го клюкари на баща ми. Помолих я сега да ме подкрепи, а тя ми каза да не я занимавам. Моля ви,дайте ми някой съвет как да постъпя. Чудя се дали да не замина с приятеля си,да направя нещо веднъж самостоятелно или отново да се предам. Страх ме е дори да си помисля,че мога да избягам,защото знам, че когато се върна няма да ме чака нищо добро в нас.
Благодаря ви предварително!
 
mariya_koevaДата: Tuesday, 27.10.2015, 17:51 | Сообщение # 2
Заслужил посетител
Група: е-списание Посока
Съобщения: 500
Статус: Офлайн
Здравейте, sadlygirl11!

Каква е причината да искате да заминете толкова много с приятеля Ви в чужбина? Казвате, че проблемът е в родителите Ви. Те познават ли това момче, какво им е мнението за него? Нормално е да се притесняват. Разбирам, че сте пълнолетна и имате потребност да градите самостоятелност и независимост, но тези две неща не идват с прибързани и необмислени решения, а с поемането на отговорност за собствените действия и разумни постъпки.

Мария Коева
(психолог, помощник-консултант)


www.mariyakoeva.weebly.com
 
giultenka2Дата: Петък, 10.02.2017, 19:57 | Сообщение # 3
Новорегистриран
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Офлайн
Здравейте, аз съм момиче почти на 16 имам си приятел на 17 ,но родителите ми са против това да се занимавам с момчетата. В училище съм отличничка, но родителите ми постоянно ме тормозят поради факта, че се занимавам с него.
 
Психология форум » ПСИХОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ - БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ » Семейството- безплатна консултация » Спешно ! (Родителите ми не ме разбират, натоварват ме психически.)
Page 1 of 11
Search:

Boyanova © 2017